Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Analisis Harga Bitcoin: BTC Perlu Mempercepatkan Volume


Hari ini harga Bitcoin menarik perhimpunan pelepasan kecil, tetapi akan raja-raja cryptocurrency mengekalkan momentum sebagai jumlah pudar?


Tinjauan Pasaran Harga Bitcoin

Minggu ini telah menjadi satu yang sukar untuk cryptocurrencies sebagai jumlah permodalan pasaran menjatuhkan kepada $ 228 bilion, iaitu kira-kira 24% turun dari paras tertinggi pada 27 Julai iaitu $ 300 bilion dan ketara dipindahkan dari paras pasaran $ 830 bilion pada Disember 2017.

Untungnya, BTC 0 [0 menemui penjual kerana ia melantun $ 6,132 dan sejak itu memulakan perjalanan menaik untuk naik lebih dari $ 6,500.

Nampaknya kejutan yang disebabkan oleh penangguhan SEC keputusan Bitcoin-ETF yang akan datang dan hampir di atas $ 7,000 akan meletakkan BTC kembali di atas trendline menaik pada carta mingguan

Mingguan Carta

BTC telah jatuh di bawah trendline menaik dan menurun di bawah MA 50-minggu dan 55 EMA.

Bitcoin berpecah di bawah MA 50 minggu, datang dalam $ 121 daripada sokongan $ 6k dan jatuh di bawah trendline menaik dan 55 EMA. Ini adalah kali ketiga BTC telah menurun hampir $ 6,100 jadi pembeli mungkin muncul di rantau ini.

Carta Harian

Penurunan di bawah 50 MA diikuti oleh langkah di bawah sokongan penting pada $ 6,800 yang rapat dengan tahap retracement retracement Fib 61.8%. Sedangkan BTC telah pulih dengan baik dari $ 6,132 dan saat ini menguji MA 20 hari.

BTC masih berdagang di bawah trendline menaik pada $ 6,800 dan RSI telah mula berbalik dari wilayah oversold sementara Stoch masih jauh terlebih jual.

Carta 4 Jam

 Harga Bitcoin

Perhimpunan pembetulan hari ini daripada $ 6,132 $ 6,573 dikekalkan oleh volum tinggi dan berjaya membawa BTC lebih dekat untuk berdagang di atas 20-MA tetapi carta 4-jam menunjukkan Stoch mendekati kawasan terlantar dan RSI mendekati wilayah kenaikan harga. Jumlah dagangan telah mula meruncing, menunjukkan pembeli kehilangan stim dan corak BTC ditolak pada purata bergerak pada carta 4 jam yang tetap.

Pada masa menulis carta 1-jam menunjukkan 5 MA melintasi di bawah 10 MA dan kedua-dua pengayun telah merpati lebih mendalam ke dalam bidang penurunan, yang menunjukkan beruang telah merebut kembali kawalan BTC dan harga boleh kembali ke $ 6,200.

Looking Ahead

BTC perlu mendapat lebih dari $ 7,000 untuk memulihkan kedudukannya dalam trendline menaik pada carta mingguan.

Corak penolakan pada purata bergerak overhed pada carta 4 jam terus, hari ini momentum BTC dihentikan pada 20 MA ($ 6,630) pada carta 4 jam.

Perhimpunan pelepasan hari ini nampaknya kehilangan momentum kerana kelantangan telah menguap dan purata bergerak jangka pendek telah menjadi menurun pada carta 1 jam. Persediaan teknikal semasa mencadangkan BTC 0 0 boleh menarik balik dan mungkin kembali sokongan $ 6,250.

[Penafian:PandanganyangdinyatakandalamartikelinitidakdimaksudkansebagainasihatpelaburanDatapasarandisediakanoleh BITFINEX . Carta untuk analisis disediakan oleh TradingView ]

Di mana anda fikir harga Bitcoin akan pergi? Marilah kita ketahui di komen di bawah!


Gambar ihsan Tradingview.com, ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar