Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

App Video Sosial Cheez kini menawarkan Ganjaran Cryptocurrency


Aplikasi video sosial Cheez mengumumkan baru-baru ini bahawa ia akan disepadukan dengan ganjaran Bitcoin dan Ethereum untuk pengguna. Sesetengah orang, bagaimanapun, ragu-ragu dengan topi ganjaran dan pemusatan.


Membawa Cryptocurrency To The Masses

Cheez, aplikasi perkongsian video sosial yang direka oleh syarikat induk China LiveMe, sedang menyelam ke dalam dunia cryptocurrency dengan mengintegrasikan sebuah sistem yang akan memberi ganjaran kepada pengguna dengan Bitcoin 0 0 Ethereum, dan Ethereum berasaskan ERC20 token.

Cheez dilancarkan pada bulan Ogos 2017 sebagai aplikasi di mana pengguna boleh membuat video pendek klip dan kongsi mereka dengan rakan-rakan atau merentasi platform, sama seperti aplikasi popular lain seperti TikTok dan Vine sekarang yang kurang upaya. Ia kini mempunyai lebih daripada lima juta pemasangan dan paling popular dengan remaja dan demografi dewasa muda.

CEO LiveMe Yuki He melihat peluang untuk membawa dunia blockchain dan cryptocurrency kepada kumpulan besar pengguna web terobsesi muda ini. Integrasi baru ini akan membolehkan para pengguna untuk mengambil meta metafora di hujung cetek blokir dan cryptocurrency.

Mendapatkan Ke Cheddar

Sebelum anda berhenti kerja hari anda untuk menjadi superstar Chepe yang produktif, kita harus membincangkan tentang Sistem ganjaran dan berapa banyak yang diharapkan dapat diperolehi.

Dimitar Mihov (Mix) di Hard Fork memberikan kita rendah pada sistem ganjaran . Ia menulis:

Batasan harian untuk ganjaran dihadkan pada 0.00352 ETH atau 0.000241 BTC – kira-kira $ 1.50 pada kadar semasa.

Memandangkan harga yang konsisten, seseorang boleh mendapat kira-kira $ 45 sebulan atau $ 550 setahun dengan sistem baru .

Untuk mendapatkan ganjaran, pengguna mesti menyiapkan tugas harian seperti menonton, berkongsi, atau memuat naik kandungan. Mix terus, menulis:

Pengguna hanya boleh menuntut ganjaran Bitcoin atau Ethereum untuk setiap tiga, enam, dan 10 tugas selesai.

Namun, app menawarkan pilihan ganjaran ketiga dalam bentuk berasaskan Ethereum ERC20 token Contentos (COS), dinamakan sempena start blockchain yang bekerjasama dengan Cheez dalam mengintegrasikan sistem baru. Pengguna akan dapat menuntut COS sekali untuk setiap 15 tugas harian. Token COS boleh digunakan di dalam platform untuk membeli perkara-perkara seperti penapis, fungsi penyuntingan, dan juga membeli keupayaan untuk menghantar mesej ke pencipta kandungan Cheez kegemaran mereka.

Kelemahan dari token COS ialah pada saat ini tidak mempunyai nilai di luar platform kerana ia tidak disenaraikan di mana-mana bursa. Mick Tsai, pengasas Contentos mendakwa:

Kami merancang untuk menyenaraikan COS pada pertukaran cryptto atas peringkat akhir tahun ini supaya pengguna LiveMe dan Cheez dapat berdagang dengan cryptocurrency atau fiat lain.

 Video Video Sosial Cheez Sekarang Menawarkan Ganjaran Cryptocurrency

Beberapa Kritikan Cheesy

Selain ganjaran siling, terdapat beberapa kritikan yang ketara terhadap integrasi baru.

Yang terbesar kritikan itu ialah Contentos , sambil menuntut untuk memberi tumpuan kepada mewujudkan ekosistem yang terdesentralisasi untuk kandungan mudah alih, secara ironinya melancarkan sistem integrasi sistem cryptocurrency Cheez yang baru pada pelayan terpusat. Oleh kerana itu, biaya dan kos GAS yang dijana oleh transaksi antara aplikasi Cheez dan dompet cryptocurrency pengguna juga mesti dilindungi oleh pengguna.

Yang lain merasakan bahawa sistem baru ini bukan merupakan kes penggunaan sebenar dan ia hanya satu cara untuk Cheez untuk menarik perhatian dan pengguna baru dengan menggunakan kata kunci seperti "blockchain" dan "cryptocurrency." Banyak syarikat aplikasi mudah alih sedang mengejar trend ini, seperti syarikat obrolan bergerak Kik

Adakah anda akan cuba sistem ganjaran Cheez baru untuk mendapatkan beberapa cryptocurrency tambahan? Marilah kita tahu pemikiran anda dalam komen di bawah!


Imej ihsan ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar