Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

India 'Tidak Memihak' Penyebaran Cryptocurrency (Laporan)


· 13 Jun 2018 · 9:00 pagi <! – Petikan

Kerajaan India dilaporkan "tidak berpihak" untuk mengharamkan cryptocurrency, 13. Gov't vs Central Bank Memetik syarikat kewangan tempatan Cogencis, media berita tempatan, Ekonomi Times berkata panel yang berdedikasi mengkaji cryptocurrency "boleh mencadangkan membolehkan cryptocurrency," tetapi dengan "penunggang" yang tidak didedahkan – atau provisos – mengenai kegunaannya. Jika benar, perspektif meletakkan kerajaan semakin bertentangan dengan bank pusat India, yang pada April menuntut bank menghentikan interaksi dengan cryptocurrency

End Excerpt ->

Kerajaan India dilaporkan "tidak berpihak "Mengharamkan cryptocurrency, sumber baru tuntutan 13 Jun.


Gov't vs Central Bank

Mengutip syarikat kewangan tempatan Cogencis, outlet media berita tempatan Economic Times berkata panel yang berdedikasi mengkaji cryptocurrency" mencadangkan membolehkan cryptocurrency, "tetapi dengan" penunggang "yang tidak disebutkan" – atau provisos – tentang kegunaannya.

Jika benar, perspektif itu menjadikan kerajaan semakin bertentangan dengan bank pusat India, yang pada April menuntut

Mereka yang terjejas akan mencabar keputusan itu di Mahkamah Agung pada 20 Julai manakala Bank Rizab India (RBI) telah menghadapi kritikan terhadap pendiriannya, "Sebilangan besar pihak yang mendakwa adalah tindak balas lutut terhadap ancaman yang dirasakan.

" RBI secara khusus menyebut bahawa ia tidak menjalankan penyelidikan atau perundingan sebelum pelaksanaan sekatan pada bulan April, "Ekonomi Times memetik peguam tempatan Varun Sethi berkata mengenai justifikasi bank itu selepas dia memfailkan permintaan Hak Untuk Maklumat.

RBI juga menjawab bahawa tidak ada jawatankuasa yang pernah dibentuk untuk menganalisis konsep blockchain sebelum keputusan.

Ban Yang Tidak Pernah

India terus menganiaya bagaimana memperlakukan Bitcoin tahun ini, menyebut tentang peraturan snowballing ke tuntutan negara akan mengharamkan larangan penuh.

Tidak ada sumber rasmi menyebutkan larangan cryptocurrency, konsep yang muncul sebagai hasil liputan media arus perdana dan khabar angin media sosial.

Di hadapan pendengaran mahkamah untuk mengurangkan kesan "larangan" bank yang saat ini berkuat kuasa, sementara para pengacara yang mewakili industri itu yakin.

"Tanggapan RBI ini telah mengadapi kasus kami di depan sidang di [the Supreme Court] "Rashmi Deshpande, rakan sekutu di Khaitan & Co berkata mengulas mengenai maklumat Sethi.

Alasan di mana petisyen writ kami telah difailkan adalah bahawa RBI tidak melakukan penyelidikan yang mencukupi untuk melarang perniagaan sepenuhnya.

Apa pendapat anda mengenai kerajaan India yang berpotensi membenarkan cryptocurrency? Beritahu kami di bahagian komen di bawah!


Imej ihsan Shutterstock

ID) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

Hinterlasse einen Kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar