Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Kejohanan PGA Hit dengan Bitcoin Ransom Attack


Sistem komputer PGA mengalami pelanggaran keselamatan yang menyebabkan beberapa fail tidak boleh diakses.


melainkan jika Bitcoin 0 0 tebusan dibayar. Walaupun penonton terpaku pada skrin mereka, PGA akan bekerja keras menyelesaikan masalah ini.

Walaupun jumlah pembayaran tidak jelas, ancaman tidak. Selasa melihat pekerja yang cuba mengakses fail-fail ini hanya untuk bertemu dengan mesej berikut:

Rangkaian anda telah ditembusi. Semua fail pada setiap host dalam rangkaian telah disulitkan dengan algorythm yang kuat [sic]. Kami secara eksklusif mempunyai perisian penyahsulitan untuk keadaan anda. Tidak ada perisian penyahsulitan yang tersedia di khalayak ramai.

Walaupun penggodam cukup baik untuk meninggalkan nombor dompet dan janji mendekripsi dua fail sebagai ujian, pegawai PGA telah didakwa menolak untuk membayar wang tebusan.

Tidak Betulkan Penglihatan

Golfweek melaporkan bahawa fail yang terjejas dikaitkan dengan bahan promosi seperti sepanduk dan logo untuk kedua-dua Kejuaraan PGA dan Piala Ryder yang akan datang. Walaupun ini tidak semestinya menjejaskan hasil kejohanan, ia adalah kesulitan utama kepada kakitangan teknikal, serta yang bertanggungjawab untuk membuat bahan tersebut.

Untuk cuba menyelamatkan fail, persatuan itu telah meminta bantuan dari pasukan IT luaran

PGA tidak membuat komen umum setakat isu itu belum diselesaikan.

Bukan Ransom Bitcoin Pertama Diminta

 Bukan Permintaan Bitcoin Pertama yang Diminta

Serangan ransomware dengan Bitcoin sebagai pembayaran pilihan, tentu saja, bukan baru untuk industri. Dari hospital ke agensi kerajaan pelbagai sektor dan industri telah terjejas. Oleh itu, pengkritik kriptokrasi mungkin mendapatkan pitchforks dan obor mereka untuk berperang melawan ancaman mata wang digital dan nama yang tidak diketahui yang tidak dikenali yang mereka berikan.

Setiap transaksi Bitcoin dapat dikesan, tidak berubah dan bersedia boleh dilihat dengan lejar awam. Kerana kebolehkesanan ini oleh DEA sebagai contoh, pihak berkuasa telah dapat memastikan bahawa sementara Bitcoin mungkin mata wang pilihan untuk tawaran cerdik beberapa tahun lalu, hanya 10 peratus daripada urus niaga tahun ini telah dikaitkan dengan aktiviti jenayah.

Adakah anda berfikir bahawa PGA harus membayar tebusan Bitcoin? Marilah kita ketahui di komen di bawah!


Imej ihsan ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar