Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

3 Jutawan Wall Street Baru-baru Ini Menyokong Bitcoin
 Iklan

  • Bitcoin telah mengalami lonjakan yang kuat dalam beberapa bulan kebelakangan ini, melampaui $ 50,000.
  • Perhimpunan aset digital sebahagian besarnya didorong oleh pertumbuhan reputasi BTC sebagai simpanan nilai yang boleh dilaburkan. [19659003] Pergeseran sentimen di sekitar Bitcoin telah banyak dibantu oleh pengumuman positif mengenai aset oleh pelabur Wall Street.
  • Namun, tidak semua orang di Wall Street yakin.
  • Warren Buffett telah lama menjadi pengkritik yang bersungguh-sungguh terhadap aset digital yang unggul dan masih belum sampai ke pasaran cryptocurrency.

3 Pelabur Wall Street yang Menyokong Bitcoin

Bitcoin telah mengalami kematangan yang ketara sejak beberapa bulan kebelakangan ini, menjadi aset di hadapan yang dilihat sebagai sesuatu yang layak pelaburan oleh banyak orang di seluruh dunia.

Pergeseran sentimen ini sebahagian besarnya merupakan hasil sampingan pengumuman positif mengenai aset digital oleh jutawan dan eksekutif Wall Street. Berikut adalah senarai individu seperti itu yang menyokong Bitcoin sejak beberapa bulan kebelakangan ini, bersama dengan potongan dan petikan dari apa yang mereka katakan:

  • Ray Dalio, pengasas bersama Bridgewater Associates: Ray Dalio baru-baru ini mengatakan dalam catatan penyelidikan bahawa Bitcoin adalah "satu penemuan", sambil menambah bahawa aset tersebut dapat dilihat sebagai aset alternatif seperti emas.
  • Stanley Druckenmiller, salah satu yang terbaik pelabur sepanjang masa: Druckenmiller mengatakan kepada CNBC bahawa dia memiliki Bitcoin, walaupun mengatakan bahawa dia memiliki lebih banyak emas daripada aset digital. Dia mengatakan bahawa dengan jumlah sokongan milenium dalam jumlah yang besar, duit syiling itu boleh mengungguli.
  • Paul Tudor Jones, seorang pelabur makro dan pengasas Tudor Investment Corporation: Tudor Jones mengatakan pada bulan Mei 2020 bahawa dia berpendapat Bitcoin adalah "kuda terpantas "Dalam perlumbaan melawan inflasi sekarang.

Belum Semua Orang Yakin

Walaupun terdapat sebilangan besar jutawan dan eksekutif Wall Street yang datang ke Bitcoin, belum semua orang mengubah suara mereka mengenai aset digital itu." 19659009] Warren Buffett telah lama menjadi pengkritik bersungguh-sungguh terhadap aset digital terkemuka.

Pada tahun 2020, dia memberi komen mengenai Bitcoin:

"Cryptocurrency pada dasarnya tidak mempunyai nilai dan mereka tidak menghasilkan apa-apa. Mereka tidak menghasilkan semula, mereka tidak dapat menghantar cek kepada anda, mereka tidak dapat berbuat apa-apa, dan apa yang anda harapkan ialah orang lain datang dan membayar anda lebih banyak wang untuk mereka kemudian, tetapi kemudian orang itu mendapat masalah. Dari segi nilai: sifar. ”

Komen di atas sebenarnya adalah salah satu komen paling tidak kuat mengenai pelabur mengenai Bitcoin. Semasa wawancara pada masa lalu, Buffett mengatakan bahawa Bitcoin adalah "racun tikus kuasa dua." Pada kesempatan lain, dia mengatakan bahawa cryptocurrency mempunyai nilai yang lebih sedikit daripada butang suitnya.

Dia, bersama dengan sejumlah pelabur Wall Street yang lain, masih ragu-ragu untuk membeli Bitcoin atau menyokongnya dengan cara apa pun, atau bentuk.

 Imej Pilihan dari Shutterstock
Tanda harga: xbtusd, btcusd, btcusdt
Carta dari TradingView.com
Analisis Makro Meramalkan Bitcoin Memulakan Perhimpunan Menjelang $ 100k Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments