Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

4 Senario Bitcoin Kemungkinan Jangka Panjang


Bitcoin telah bekerja secara berterusan selama sepuluh tahun yang lalu dan tidak ada tanda-tanda bahawa ia akan berhenti dalam masa terdekat. Tetapi bagaimana ia akan dilaksanakan dalam jangka masa panjang, katakan sepuluh atau dua puluh tahun dari sekarang? Berikut adalah beberapa kemungkinan tentang apa yang dapat dilihat sebagai cryptocurrency utama dalam masa depan yang jauh.


Volume Besar atau Tiada Volume

Orang telah membuat spekulasi di mana Bitcoin akan berada dalam sepuluh, dua puluh, atau bahkan seratus tahun dari sekarang kerana ia penubuhannya. Ramalan mereka berbeza-beza dari itu menjadi unit akaun intergalaksi seterusnya, atau bahawa ia akan terputus hingga sifar pada hari ini.

Satoshi Nakamoto mengulas di mana dia melihat Bitcoin dalam jangka panjang sebelum hilang,

Dalam beberapa dekad apabila ganjaran mendapat terlalu kecil, yuran transaksi akan menjadi pampasan utama bagi nod. Saya yakin bahawa dalam 20 tahun akan ada jumlah urus niaga yang sangat besar atau jumlah tidak ada.

Sekarang kita hampir sepuluh tahun ke dalam eksperimen mata wang crypto-besar, sembilan tahun selepas satoshi menulis petikan itu. Kita perlu menunggu dan lihat akan Bitcoin dan pasaran cryptocurrency keseluruhan

1. Bitcoin Menjadi Mata Wang Rizab Dunia

Apabila mata wang kriptografi terus berkembang dan menarik pengguna, akan ada satu titik di mana kerajaan mula menukar bahagian kekayaan mereka ke dalam Bitcoin dan kriptografi lain. Transaksi Bitcoin tidak tertakluk kepada sempadan atau peraturan negeri, mereka hanya mengikuti protokol Bitcoin.

Kerajaan boleh mula menjalankan perniagaan dengan negara-negara lain dalam bitcoin. Bangsa-bangsa yang tertakluk kepada sekatan yang tidak adil dapat menggunakan kriptografi untuk terus wujud.

Inflasi hiper telah terjejas secara negatif banyak negara sepanjang sejarah. Malah negara-negara seperti Venezuela dan Zimbabwe mempunyai mata wang negara yang mengalami lebih daripada seribu kali inflasi sepanjang dekad yang lalu. Dengan menggunakan Bitcoin, mereka boleh mengikat ekonomi mereka kepada ekonomi global, dengan mengamankan mata wang mereka berbanding inflasi.

2. Menjadi komoditi standard, harga stabil

Bitcoin sedang dilihat sebagai komoditi semakin banyak hari ini, memandangkan bahagian kewangan crypto-mata wang menjadi tumpuan industri. Kerana pasaran cryptocurrency matang, pelabur institusi runcit dan akan tertarik ke potensi keuntungan.

Dalam senario ini, Bitcoin dan mata wang digital lain menjadi sebahagian standard dari portfolio kewangan purata. Ramai pelabur mempelbagaikan saham, dana bersama, hartanah, dan kelas aset lain. Cryptocurrencies boleh menjadi sesuatu yang serupa dengan logam berharga, di mana Bitcoin Maxis akan menjadi emas-bug mata wang digital.

3. Digantikan sebagai aset digital teratas

Terdapat beberapa kriptografi lain yang mencabar kedudukan cryptoasset terkemuka di hadapan pek, seperti Ethereum, Bitcoin Cash, dan Ripple. Bitcoin perlu berinovasi untuk bertahan dan tahun lalu telah menyaksikan sedikit kemajuan teknologi

 Bitcoin BTC

Rangkaian Lightning, penyelamat yang sepatutnya untuk masalah skala Bitcoin, telah melihat minimum pakai sejak dilancarkan. Kebanyakan metrik utama yang menunjukkan kesihatan rangkaian telah berkurangan hampir setengah tahun, tanpa laluan sebenar ke arah penerimaan

4. Bitcoin crash ke sifar

Senario juga mungkin adalah Bitcoin crash menjadi sifar. Penganalisis yang paling tradisional telah mendakwa bahawa cryptocurrency akan gagal pada hari ini dan bahawa pasaran dibina sepenuhnya pada spekulasi. Malah, Bitcoin telah "dinyatakan mati" 377 kali.

Walau bagaimanapun, sistem yang membentuk infrastruktur aset terus kukuh, dan rangkaian tidak menunjukkan tanda-tanda berhenti sama sekali. Penambang masih akan terus lombong, pengguna masih akan terus menghantar transaksi. Jadi Bitcoin terhempas ke nol seolah-olah menjadi yang paling tidak mungkin semua kemungkinan ini. Crypto-mata wang mempunyai dekad pertama yang sangat penting, dan selamat untuk menganggap sepuluh tahun akan datang akan sama baiknya.

Di manakah anda melihat Bitcoin dalam jangka panjang? Bagaimanakah landskap kripto semasa menjejaskan pasaran? Marilah kita tahu pemikiran anda dalam komen di bawah!


Imej melalui ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of