Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

64% Tether Digunakan Untuk Perdagangan Palsu


Institut Transparansi Blockchain (BTI) telah mengumpul bukti untuk cadangan yang panjang – bahawa Tether (USDT) digunakan secara sengaja untuk memindahkan pasaran crypto. Perdagangan mencuci dicatatkan dalam 64% daripada semua aktiviti perdagangan.


34% daripada Tether Trading adalah Tulen

Penyelidikan terkini yang dijalankan oleh Institut Transparency Blockchain telah mengenal pasti beberapa angka yang membimbangkan mengenai jumlah perdagangan basuh yang berlaku di kalangan peneraju cryptocurrency. Dengan mengira perbezaan antara jumlah yang dilaporkan dan diselaraskan setiap crypto, BTI telah dapat menentukan jumlah sebenar jumlah yang 'dipalsukan' oleh bursa crypto.

Cryptocurrency terbesar ke-4 dengan topi pasaran dan stabilcoin terbesar mengikut jumlah , Tether (USDT), didapati sebagai salah satu aset dagangan yang paling mencuci dalam senarai. Sekurang-kurangnya 64% daripada jumlahnya dipercayai dipalsukan oleh perdagangan mencuci, menurut penemuan BTI.

Laporan BTI terkini 40 pertukaran terpilih yang bekerjasama dengan perkongsian data. BTI mencatatkan bahawa pada tahun 2019, perdagangan mencuci benar-benar menurun sebanyak 35.7% di kalangan pasaran.

Menurut data kami, bursa paling bersih selama ini terus menjadi Kraken, Poloniex, Coinbase dan Upbit. Di sisi lain, OKEX dan Bibox menerajui bursa dengan peratusan perdagangan mencuci tertinggi dalam ranking sebenar kami dari Top-40. Jumlah dagangan pertukaran ini melebihi 75%, namun jumlah sebenar mereka (dengan perdagangan mencuci dihapuskan) masih menempatkan mereka di dalam Top-20 secara konsisten

A pecahan syiling berasingan menunjukkan bahawa untuk BTC, mencuci perdagangan membentuk 48% aktiviti pasaran. Tetapi terdapat pesalah yang lebih teruk – 91.23% daripada tawaran Monero (XMR) adalah mencuci diniagakan. Bagi sesetengah duit syiling yang kecil dan tidak cair, cuci dagangan lazim.

Cuci Perdagangan Misleads Mengenai Harga

Cuci perdagangan adalah amalan menjual dan membeli token balik untuk menghasilkan jumlah perdagangan yang tinggi. Sesetengah bursa crypto melakukan ini secara rutin untuk menipu jumlah aktiviti di platform mereka dan menarik pelanggan baru.

Tether (USDT) tertumpu pada Binance dan OKEx di mana penganalisis telah mencatatkan tanda-tanda berpotensi dipalsukan atau aktiviti perdagangan automatik. Baru-baru ini, OKEx menafikan mempunyai perdagangan mencuci di platformnya, atau jumlah yang dipalsukan.

Pertumbuhan harga BTC dalam dua tahun kebelakangan ini bertepatan dengan penambahan tethering Tether. Kestabilan utama dari aset berskala kecil dengan beberapa juta syiling, kepada koin yang paling aktif didagangkan. Sekarang, dagangan bot USDT boleh dianjurkan pada pelbagai pertukaran khusus, serta operasi perdagangan tidak tersenarai. USDT tidak dapat ditunaikan secara langsung, dan sering ditukar untuk stabilcoins lain yang mempunyai alat undang-undang yang sah untuk membayar fiat.

Adakah anda terkejut dengan penyelidikan BTI? Kongsi pemikiran anda di bahagian komen di bawah!


Imej melalui Shutterstock, Twitter @CaspianceySource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of