Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

7 Statistik NFT yang Memukau Dari Bumi Seterusnya


Pada tahun lalu, NFT telah menjadi istilah viral. Dalam artikel ini, kami akan meneroka cara NFT muncul, apakah ia dan ke mana ia boleh pergi seterusnya, dengan meneroka 7 statistik yang menakjubkan.

Aset digital telah wujud sejak sekian lama. Sebagai contoh, pertimbangkan beberapa contoh terawal koleksi digital: emas Runescape, platinum EverQuest dan emas World of Warcraft.

Barang-barang ini berharga kerana tiada padanan tepat bagi mereka di tempat lain di dunia. Seperti yang boleh dibuktikan oleh sesiapa sahaja yang telah berdagang atau menjual item digital ini, nilainya meningkat dan jatuh berdasarkan permintaan dan penawaran.

Walaupun perdagangan barangan maya unik telah wujud selama bertahun-tahun, teknologi yang diperlukan untuk merekodkan pemilikan digital unik bukanlah dibangunkan sehingga baru-baru ini dengan penciptaan rantaian blok oleh Satoshi Nakamoto pada tahun 2008.

Hari ini, projek metaverse seperti Next Earth telah menguasai pasaran barang maya. Next Earth ialah replika maya Earth, di mana pemain boleh menempa jubin di mana-mana lokasi yang mereka mahu, dari halaman belakang rumah mereka ke Istana Buckingham.

Dalam artikel ini, kami akan meneroka 7 statistik yang menarik perhatian tentang NFT hingga membantu lebih memahami bagaimana ia muncul dan ke mana mereka boleh pergi seterusnya.

Lebih 100,000 NFT dicetak di Next Earth

Dunia maya berasaskan NFT pertama di dunia, Next Earth, telah menjual lebih 100,000 NFT. Ini adalah peristiwa penting untuk projek itu, dan potensi pertumbuhan adalah tidak berkesudahan. Ini adalah gambaran minat yang semakin meningkat dalam pasaran hartanah maya, yang dengan pantas menjadi tidak dapat dipisahkan daripada konsep metaverse.

Pada masa hadapan, kemungkinan besar angka itu akan terus meningkat dengan pesat. NFT telah digambarkan sebagai "aplikasi pembunuh" untuk crypto dan metaverses yang benar-benar terdesentralisasi tidak akan wujud tanpanya, kerana NFT menyediakan mekanisme untuk berdagang dan menyimpan aset unik.

20,000 pengikut Twitter

Twitter ialah sosial yang sangat penting saluran dalam sfera kripto. Komuniti Next Earth telah berkembang pesat di Twitterdengan lebih daripada 20,000 pengikut pada masa penulisan.

Komuniti mereka berkembang setiap hari dan ia adalah bukti visi mereka untuk benar-benar terdesentralisasi metaverse yang telah dipilih oleh ramai orang untuk menyertai mereka. Mereka juga mempunyai ribuan ahli merentas Telegram, Discord dan saluran lain. Media sosial telah terbukti sebagai salah satu cara paling berkesan untuk membina komuniti dan meningkatkan kesedaran tentang NFT.

Sejak beberapa bulan lalu, Next Earth telah menyaksikan pertumbuhan besar dalam komuniti mereka yang tidak mengejutkan. Mereka telah membina ciri berkuasa, seperti Land Art dan sistem DAO amal, dan pengguna tahu perkara besar sedang dalam perancangan.

Menara Eiffel dijual pada harga 16 BNB

Menara Eiffel ialah salah satu yang paling dikenali struktur di Bumi dan ikon budaya global. NFT yang pertama untuk mercu tanda ikonik ini telah dicetak di Next Earth, dan dijual dengan harga 16 BNB yang hebat.

Ini adalah contoh yang bagus tentang cara NFT boleh mengatasi halangan tradisional dan membawa pengguna dari seluruh dunia bersama-sama. Pasukan Next Earth telah bekerja keras untuk membina komuniti dan memberi kembali kepada ekosistem metaverse, dan mereka telah melakukan kerja yang luar biasa untuk mencapai matlamat tersebut.

Menara Eiffel sebenar pada asalnya menelan belanja sekitar 20 juta Euro, dan telah terbayar melalui penjualan tiket. Pada masa hadapan metaverse, Menara Eiffel maya mungkin dibayar melalui transaksi pada metaverse. Dengan populariti NFT yang terus berkembang, ini adalah salah satu daripada banyak kemungkinan luar biasa yang menanti.

Lebih 8,000 pemilik tanah berdaftar di Next Earth

Land ialah aset yang sangat penting dan berharga. Dalam metaverseia adalah pintu masuk untuk pengguna menyatakan kreativiti dan keperibadian mereka, dan ia juga boleh menjadi cara untuk pengguna mengewangkan kandungan mereka.

Pasukan Next Earth telah bekerja keras untuk memberi pengguna lebih banyak cara untuk memiliki tanah unik dalam metaverse. Mereka baru-baru ini melancarkan Seni Tanah, yang membolehkan anda mencipta seni dalam metaverse dengan melukis jubin lautan.

Lebih 8,000 orang telah mendaftar sebagai pemilik tanah di Next Earth. Bilangan ini akan terus meningkat apabila mereka melancarkan ciri tambahan.

Next Earth Menghampir $50,000 dalam Nilai Jualan Harian

Metaverse sedang mengalami lonjakan pertumbuhan yang besar. Pada 12 November, sebagai contoh, jualan NFT di Next Earth hampir mencecah $50,000, dengan nisbah keuntungan purata sebanyak 6110%. Angka-angka ini meningkat setiap hari, dan mencerminkan minat yang semakin meningkat dalam metaverse.

Ini adalah masa yang sangat menarik untuk metaverse. Baru setahun lebih sejak NFT benar-benar mula beroperasi, dan NFT telah mengambil masa yang lama untuk mendapat perhatian arus perdana. Mereka kini telah berbuat demikian dan akan terus berkembang dalam populariti apabila lebih ramai orang mengetahui tentangnya.

Madison Square Garden dijual pada harga 15 BNB

Salah satu tempat paling ikonik di Bumi, Madison Square Garden, telah dijual pada harga 15 BNB. Ini adalah contoh yang bagus tentang cara NFT menyatukan orang ramai. Tempat bersejarah ini telah menganjurkan beberapa nama terbesar dalam sukan dan hiburan.

Adalah selamat untuk mengatakan bahawa ramai orang telah menonton perlawanan berlangsung di gelanggang di Madison Square Garden. Kini peminat boleh memiliki sekeping sejarah dan hiburan, terima kasih kepada NFT.

The Great Pyramid of Giza dijual pada harga 50 BNB

The Great Pyramid of Giza ialah salah satu daripada 7 Keajaiban Dunia. Sukar untuk membayangkan mercu tanda yang lebih ikonik daripada ini, yang merupakan NFT yang sesuai untuknya. NFT Piramid Besar Giza dijual pada harga 50 BNB yang luar biasa.

Kesimpulannya…

Metaverse dan hartanah maya berkembang selari dengan industri crypto dan blockchain. Semasa kami terus bergerak ke dunia yang lebih terpencar, demokratik dan boleh diakses berbanding sebelum ini, hartanah maya menjadi cara yang semakin berdaya maju untuk orang ramai mengewangkan kreativiti mereka.

NFT telah memberi pencipta cara baharu untuk mengekspresikan diri mereka dan membawa semua jenis idea untuk kehidupan. NFT menjadi salah satu alat yang paling berkuasa untuk artis dan pereka yang ingin berkongsi visi mereka dengan dunia.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments