Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

$ 8K Falls sebagai Bulls Pin Harapkan Segitiga Meningkat –


Analisis harga Bitcoin menunjukkan BTC / USD yang kembali melebihi $ 8,000 adalah jangka pendek. Tetapi adakah impian $ 9,000 kini mati bagi lembu jantan dalam jangka masa terdekat? Mari kita lihat.


Analisis Harga Bitcoin: Recap

Hari ini, peningkatan tekanan jualan telah meluaskan jarak Bitcoin dari tahap psikologi sebanyak $ 200, meninggalkan peniaga-peniaga yang bertarung berjuang untuk mempertahankan $ 7,800.

Looking back at the BTC / USD 30-minute carta yang kami keluarkan semalam kita dapat melihat bahawa harga berjaya merosakkan saluran aliran menurun pada lewat jam 21 Mei, dan rally sepanjang jalan ke tahap lanjutan 1,272 fibonacci pada $ 8,105 sebelum membetulkan.

] Dari sana, aset itu mendapat sokongan baru di sepanjang tahap 1.0 fibonacci sehingga tengah hari hari ini (UTC + 1 masa), apabila peniaga memaksa tindakan harga kembali ke saluran aliran menurun.

Melihat harga bitcoin 0 0 sekarang sepanjang tempoh masa ini, nampaknya peniaga-peniaga yang menaik telah berjaya menampung semula beberapa paras di sepanjang tahap $ 7,800 dan sedang berusaha untuk menolak balik arah aliran menurun.

Carta 4-Bit Bitcoin

Pada carta BTC / USD 4 jam, kita dapat melihat bahawa aset masih menjejaki dalam corak penunggang kenaikkan yang kami dikenalpasti dalam analisis lain pada awal minggu ini, di sini [19659006].

Dengan memperluaskan garis trend dari dua tahap pertama, kita dapat melihat bahawa tahap ayunan yang paling terkini memenuhinya dengan sempurna. Bagaimanapun, yang dijalankan pada 19 Mei, meletus di atas tahap rintangan (anak panah merah), yang menunjukkan ia mungkin telah menjadi palsu.

Melihat penunjuk MACD, nampaknya keyakinan membeli mula berkurangan 12-MA menyimpang jauh dari 26-MA di atas, dan menjual volum pada kenaikan histogram.

Garis RSI juga sedang melencong kerana jualan momentum meningkat di belakang Bitcoin.

Dari ini, nampaknya BTC akan terus menurunkan trend kecuali peniaga-peniaga yang menaik boleh melancarkan pemulihan dari paras $ 7,800. Sekiranya sokongan kritikal ini tidak dapat menahan tekanan jualan intraday, maka kita dapat melihat harga bitcoin melanjutkan kerugiannya ke arah sokongan yang lebih rendah.

Carta Harian Bitcoin

Pada carta harian Bitcoin, bagaimanapun, kita dapat melihat corak kenaikkan yang lebih baik yang mula terbentuk. Jenis corak perdagangan tertentu ini dikenali sebagai pola segitiga menaik, dan dicirikan oleh tahap terendah yang lebih tinggi yang memenuhi rintangan yang rata.

Corak-corak ini menunjukkan bahawa peniaga-peniaga yang semakin meningkat semakin bertambah kuat selepas setiap ujian rintangan yang tidak berjaya. Apa yang kita harapkan untuk melihat adalah harga terus membuat paras lebih rendah sepanjang sokongan menaik sehingga akhirnya mengatasi rintangan di atas.

Dari sana, aset biasanya memecah kenaikkan ke arah yang tinggi baru. Dalam kes ini, rintangan kuat yang akan datang untuk BTC mungkin sekitar $ 9,000 kerana peniaga-peniaga menaik semakin dekat ke arah $ 10,000 mark.

Melihat penunjuk MACD, kita dapat melihat bahawa momentum terus menggalakkan kerana 12-MA mula berpusing ke arah 26-MA, dan jumlah beli menunjukkan penurunan yang ketara pada histogram.

Penunjuk SAR Parabolic juga menyokong kesinambungan bearish, dengan titik isyarat yang muncul di atas tindakan harga.

Pada RSI, garis penunjuk terus membetulkan kembali ke dalam saluran selepas berbuka sebentar ke kawasan beli-belah pada 19 Mei, kerana kejatuhan pembelian momentum.

Pada peringkat ini, jika harga BTC terus merosot, kita perlu menunggu dan melihat apakah ia berjaya mengambil sepanjang sokongan menaik dari pola segitiga menaik, untuk mengesahkan bahawa corak masih bermain. Ini mungkin kira-kira sekitar $ 7,500 – $ 7,600 kawasan.

Jika ia jatuh di rantau ini, maka kita boleh mengandaikan bahawa corak telah ditolak dan BTC kemungkinan akan terbalik.

Sekiranya ia melancarkan sokongan padu dengan jayanya, maka kami akan terus mengawasi interaksi dengan rintangan $ 8,200 di atas dan melihat jika ada peluang untuk penembusan segitiga menaik.

Bitcoin Perdagangan (BTC), Litecoin (LTC) dan kriptografi lain pada platform broker forex Bitcoin online evolve.markets

[Disclaimer: The views and opinions of the writer should not be misconstrued as financial advice.]


Gambar ihsan Shutterstock, Tradingview.com [Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of