Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Adakah Solana Mendapat Benjolan Dan Buang Oleh Chamath Palihapitiya?


Solana (SOL) telah menjadi tumpuan selepas klip daripada podcast pelabur teknologi besar, seperti Chamath Palihapitiya, menunjukkan mereka bergurau tentang membeli SOL dengan diskaun dan niat mereka untuk masa depannya. Ramai yang melihat ini sebagai contoh terbuka pemodal teroka yang memanipulasi harga di pasaran dan terus merosakkan projek.

Podcast ALL-IN dihoskan oleh Chamath Palihapitiya, Jason Calacanis, David Sacks dan David Friedberg. Klip kontroversi itu adalah daripada episod nombor 50 di mana mereka duduk untuk bercakap tentang "Crypto investing deep dive, kejatuhan pemberi maklumat Facebook, istimewa baharu Chappelle & banyak lagi", seperti tajuknya berbunyi.

Chamath memberitahu Calacanis sambil bergurau kepada Calacanis. Di situlah awak sembunyikan semua Solana itu, di bawah mata awak. Lebih baik anda jelaskan kedudukan Solana, apakah lokap anda, 24 bulan? (…) Dia cuba menjualnya kepada saya melalui mesej teks. Kami mengadakan diskaun rundingan". Perbualan itu menyusuli seperti itu:

Karung: Hei, anda sudah menyia-nyiakannya! Saya sedang menahan

Palihapitiya: Anda fikir saya akan membeli ratusan juta dolar apa sahaja tanpa diskaun? Semuanya adalah diskaun.

Calacanis: Semuanya didiskaun. Anda mahu membersihkan jawatan itu dalam LLC?

Karung: Adakah anda mengatakan saya mendapat satu bilion dolar Solana?

Palihapitiya: Tidak, bro, saya katakan saya ada satu, saya beli dengan harga diskaun.

Karung: Tetapi anda memegang, betul?

Palihapitiya: ish

Karung: Ya, saya juga.

Sewaktu Chamath mendapat diskaun, Twitter bergurau tentang Palihapitiya. pengguna menjadi marah dengan idea untuk memberi lebih banyak keistimewaan kepada orang kaya -dengan diskaun untuk dijual pada runcit- dalam persekitaran crypto.

Bacaan Berkaitan |  Adakah Chamath Di Sebalik BitClout yang Kontroversial?

Episod itu diterbitkan lebih seminggu lalu tetapi mendapat semua perhatian selepas Chamath Palihapitiya melepaskan jawatan[49] di Syndica, sebuah syarikat pemaju infrastruktur, dengan Pusingan Benih $8 juta. Mereka menumpukan pada membina "infrastruktur pembangun berskala" untuk infrastruktur awan Solana: Web 3.0.

Kini pengguna mendakwa bahawa Venture Capitalists ialah mereka yang memanipulasi harga token di pasaran, dengan itu mengepam dan membuang: membuat banyak daripada hasil, kemudian menenggelamkan nilai.

Hanya kapitalis burung nasar yang memusnahkan projek itu dan memiskinkan semua pelabur lain dalam perjalanan keluar. Jika itulah yang akhirnya berlaku, saya rasa kita tidak patut menormalkan perkara itu sebagai ok kerana itu yang dilakukan oleh semua VC, kerana ia tidak.

Pengguna Twitter – @antique_land

Solana

Is Solana Populariti Terhadap Pelabur Kecil?

Terdapat cadangan lanjut daripada pengguna yang tidak dapat melihat "mana-mana laluan kepada desentralisasi untuk SOL". Kebimbangan umum ialah projek itu tidak berpusat tetapi syarikat SOL tidak, akhirnya bergantung pada rangkaian terpusat di mana orang kaya mempunyai bahagian yang lebih besar daripada kepentingan dan kuasa untuk membalikkannya.

Bacaan Berkaitan | Mengapa Bitcoin, Ethereum dan Solana Menyiarkan Keuntungan Utama Dalam Pasaran

Mereka secara terbuka ketawa tentang lambakan pada video. Mereka tahu ia bukan di sini untuk jangka masa panjang, dan ia adalah rantaian VC berpusat berkilat untuk dijual di pasaran di bahagian atas kenaikan harga. Tiada negara akan membina di atasnya. Ia merupakan rangkaian terpusat yang dimuliakan dengan pemasaran yang licik dan pengaruh yang besar.

(…)

Solana secara objektif ialah syiling VC orang dalam. VC tunai dalam keuntungan. Ini betul-betul tugas mereka. Apabila lebih separuh bekalan diwajibkan secara profesional untuk menjual, harganya tidak sesuai untuk jangka masa panjang.

– Pengguna Twitter @WildWarriorsNFT

Pengguna lain mendakwa klip yang diterbitkan telah diambil di luar konteks untuk mencipta FUD (maksud: ketakutan , ketidakpastian, dan keraguan) di sekitar Solana. Peminatnya telah menggelarnya sebagai alternatif terbaik dalam pasaran kripto dan teruja dengan blockchainnya yang pantas, menganggapnya sebagai pesaing Ethereum yang kuat.

Calacanis menimbulkan persoalan tentang apakah masa terbaik untuk menjelaskan kedudukan pada aset yang mereka laburkan pada awalnya,  “Apa yang cukup? 100X? 500X? Anda mesti pada satu ketika bank menang.”, yang mana pelabur lain menjawab:

Palihapitiya: Saya rasa anda perlu meletakkan sesuatu dalam baldi: adakah ia satu pelaburan atau adakah ia sesuatu yang mewakili idea yang anda suka sekian. Jika ia adalah yang kedua, anda tidak boleh menjual, jika ia adalah yang pertama, ya, anda perlu menguruskan risiko.

Karung: Atau sebaliknya adakah ia perdagangan atau adakah ia sesuatu yang anda ingin miliki?

Tetapi adakah yang biasa pengguna melabur pada masa depan sesuatu yang bergantung kepada orang kaya yang memutuskan sama ada mereka mempunyai hubungan sentimental yang mencukupi ke atasnya?

Solana
SOL rali pada $247 dalam carta harian | SOLUSD pada TradingViewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments