Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Adakah Taproot Sebenarnya Mendayakan Kontrak Pintar Pada Bitcoin? Perbahasan Berkecamuk


Adakah kami tidak bertanggungjawab untuk menyatakan bahawa Taproot akan "mendayakan penggunaan kontrak pintar"? Mungkin ia. Bitcoin menerima peningkatan rangkaian utamanya yang pertama sejak 2012, dan pengguna serta penerbitan masih cuba untuk mengetahui maksud Taproot untuk ekosistem. Untuk merumitkan lagi gambar, Lapisan 1 menerima perubahan dan alatan baharu. Walau bagaimanapun, peningkatan akan memanfaatkan dompet, perkhidmatan lain dan penyelesaian Lapisan 2 seperti Rangkaian Lightning. Dan perubahan akan datang secara beransur-ansur, semasa pembangun bereksperimen dengan alat baharu ini.

Bacaan Berkaitan | Bitcoin Taproot Is Around The Corner

Pada hujung minggu Udi Wertheimer, penyokong Ethereum dan troll profesional, menghantar gelombang kejutan melalui Bitcoin-Twitter kerana dia menggelar Taproot sebagai penipuan dan mendakwa ia tidak akan membawa apa-apa faedah kepada pengguna biasa. Dakwaannya ialah, walaupun dengan Taproot, Bitcoin tidak boleh menggunakan kontrak pintar ekspresif seperti Ethereum atau Solana. Dan dia mungkin betul.

Tweet itu menerima balasan daripada tokoh Bitcoin seperti Adam BackJameson LoopJameson LoopJameson Loop90d ]. Jadi, sudah tentu, Wertheimer mengeksploitasi topik itu pada hujung minggu. Dia melakukan tinjauan pendapat ini, dan satu pertiga daripada orang nampaknya berfikir bahawa Taproot akan membawa kontrak pintar ekspresif kepada Bitcoin.

Adakah mereka semua salah? Adakah terdapat masalah maklumat yang salah? Atau adakah percampuran konsep menyebabkan kekeliruan? Mari kita ke bahagian bawah perkara ini dengan berunding dengan pakar.

Brian Trollz AKA Shinobi Ft. Nick Szabo

Menurut pakar keselamatan Brian Trollz, Bitcoin mampu menjalankan kontrak pintar kerana setiap transaksi dalam rangkaian adalah kontrak pintar. Dia melampaui dan mengatakan bahawa Bitcoin boleh melakukan kontrak pintar ekspresif. "Istilah yang anda cari ialah" ekspresif sepenuhnya "I.e. Turing selesai, "kata Trollz mewujudkan perkara yang tidak boleh dilakukan oleh Bitcoin. “Itu ciri bukan pepijat,” tambahnya.

Beliau juga memberikan takrif rasmi kontrak pintar oleh Nick Szabo, orang yang mencipta istilah itu.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments