Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

ADALend pada Cardano Adalah Masa Depan DeFi


Sebagai sebahagian daripada ekosistem Cardano, ADALend membina protokol pinjaman berskala dan terdesentralisasi, yang akan dikawal selia oleh komuniti Cardano.

Generasi baharu perkhidmatan kewangan fleksibel untuk pasaran aset digital akan dikuasakan oleh pasaran aset digital protokol ADALend, yang akan menyediakan asas untuk kelulusan pinjaman yang cepat, cagaran automatik, jagaan tanpa amanah dan kecairan dalam pasaran aset digital.

Mengapa Cardano?

Cardano (ADA) ialah platform blockchain dengan pelbagai keupayaan yang akan kuasakan protokol ADALend. Untuk menghasilkan mata wang kripto yang berskala, telus dan berdaya tahan, Cardano (ADA) menggunakan teknologi termaju. Hakikat bahawa ia adalah rangkaian blockchain yang boleh diakses secara umum menjadikannya salah satu daripada banyak mata wang kripto terkenal yang telah berkembang dan berkembang pesat dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Dengan Input Output Hong Kong (IOHK), Charles Hoskinson meletakkan rangka kerja pada tahun 2017 untuk apa yang tidak dapat dinafikan merupakan aset rantaian blok generasi ketiga paling penting yang kini tersedia di pasaran.

Pasukan yang teratur telah disediakan di Cardano (ADA) , dan syarikat mempunyai rancangan yang jelas untuk pembangunan masa depan projek syarikat. Dengan potensi skalabiliti yang sangat besar dan keupayaan untuk membina aplikasi terdesentralisasi, rantaian blok merupakan teknologi teguh yang memenuhi permintaan masa depan dalam banyak bidang.

ADALend memanaskan Ruang DeFi

ADALend memilih Cardano sebagai rantaian utama yang akan menggerakkan DeFi sistem, tidak seperti AAVE berasaskan Ethereum kerana Cardano jauh lebih murah untuk menghantar, menerima dan memulakan kontrak. Pada tahun 2021, harga gas Ethereum melonjak, menyebabkan pengguna yang tidak berpuas hati menyedari bahawa bayaran adalah kebimbangan serius bagi semua orang yang menggunakan protokol AAVE pada masa itu. Telah dilaporkan bahawa purata kos urus niaga pada tahun 2020 dan 2021 mencapai setinggi 80 USD dalam beberapa keadaan (BitInfoCharts). Yuran Cardano kekal rendah berbanding dengan mata wang kripto lain, terutamanya disebabkan oleh reka bentuk dwi-lapisan rangkaian, yang mengasingkan pengiraan daripada penyelesaian.

Oleh kerana ia masih menggunakan rantaian Proof-of-Work (PoW), rangkaian Ethereum masih kekal tidak cekap berbanding dengan blok blok Cardano, yang menggunakan sistem Bukti Pegangan (PoS), yang mengikut prinsip yuran yang sama seperti rangkaian Ethereum. Berbanding dengan blockchain Ethereum, blockchain Cardano membolehkan pemprosesan bilangan urus niaga yang jauh lebih besar. Blockchain Cardano beroperasi pada kadar yang jauh lebih pantas. Untuk membuat pengauditan semudah mungkin, pangkalan kod Cardano sedang dibuat dalam Haskell, bahasa pengaturcaraan yang digunakan secara meluas yang dipilih secara eksplisit untuk tujuan ini.

Bahasa pengaturcaraan khusus, Solidity, dicipta oleh pembangun Ethereum dan hanya ditulis oleh sebilangan kecil pengaturcara, apatah lagi tertakluk kepada semakan rakan sebaya yang ketat. Lebih ramai bilangan jurutera yang boleh memeriksa dan mengaudit kod, sistem akan kelihatan lebih selamat dan tidak boleh ditembusi. Dengan kata lain, pembangun Cardano mahu blockchain itu bebas daripada kecacatan kod yang mungkin untuk mengelakkan risiko keselamatan masa hadapan daripada berlaku.

ADALend akan memanfaatkan oracles Chainlink dan Ergo untuk menyediakan pengalaman yang lebih selamat dan cekap untuk pelanggan . Menggunakan kumpulan oracle Ergo adalah lebih cekap dan boleh dikonfigurasikan daripada seni bina oracle Chainlink, yang bergantung pada banyak sumber data oracle tunggal. AAVE hanya menggunakan oracle Chainlink.

Cardano menggunakan algoritma konsensus Ouroboros, yang merupakan sistem konsensus Bukti Pegangan. Disebabkan oleh keupayaan pemegang ADA untuk mewakilkan aset mereka untuk menjamin rangkaian, pendekatan gelung tertutup ini memaksimumkan kecekapan sumber rangkaian digunakan. Hasilnya ialah sistem yang kurang intensif sumber berbanding Ethereum, terutamanya dikuasakan oleh pelombong yang menggunakan banyak tenaga untuk melindungi rangkaian, menggunakan kuantiti elektrik yang banyak dalam proses itu.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments