Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

ALFPROTOCOL: Pertanian Hasil Leverage Berasaskan Solana


Salah Satu Daripada Banyak Kes Penggunaan Alfprotocol Solana

Alfprotocol dicipta untuk memenuhi keperluan peniaga yang mempunyai selera berbeza untuk mengelakkan risiko. Pada dasarnya, ia menyediakan produk berleveraj dan tidak berleveraj yang sesuai dengan kedua-dua pedagang baharu dan berpengalaman dalam ekosistem terpencar yang dikuasakan oleh Solana, sebuah rantaian blok teguh yang sesuai untuk mengendalikan keperluan teras platform kewangan terdesentralisasi.

Solana telah terbukti itu sendiri untuk menjadi rantaian blok yang berdaya maju berbanding Ethereum dan penyelesaian L1 lain yang mempunyai banyak kelemahan apabila diuji dengan trafik pengguna yang besar.

Kolam Kecairan Tidak Berleveraj

Alfprotocol Solana menawarkan dua produk berpakej utama untuk kumpulan tidak berleveraj dalam bentuk daripada:

  1. AlfMM – perkhidmatan pertukaran terdesentralisasi (DEX) pembuat pasaran autonomi dalam rantaian (AMM) yang mampu mengagihkan semula kecairan yang tidak digunakan kepada protokol leverage. AlfMM akan menggunakan pelaksanaan pesanan sampingan AMM untuk mencapai penyepaduan dua hala antara AMM dan Perbendaharaan. AMM bertindak sebagai sumber untuk aliran pesanan dan memecahkan operasi untuk memperoleh pilihan harga terbaik antara AMM dan Serum, yang memberikannya atribut agregator DEX.
  2. AAlf – Allotment Alf ialah penyelesaian pasaran wang yang menggunakan satu- kumpulan aset untuk pembekal kecairan (LP) dan kedudukan hutang yang terlebih cagaran untuk peminjam. Kumpulan dikendalikan secara berasingan, dengan setiap aset kumpulan bertindak sebagai asas untuk penggunaan kumpulan pengiraan dan kadar faedah.

Tujuan sebenar kedua-dua produk ini adalah untuk menyediakan platform bagi pelabur yang mengelak risiko untuk menyediakan kecairan dan perdagangan, sementara secara tidak langsung menyediakan kecairan untuk protokol leverage.

Kolam Kecairan Leveraj

Ciri leverage Alfprotocol ialah sistem yang membolehkan pedagang memasuki kedudukan dengan leveraj menggunakan blok Solana. Protokol ini akan menggunakan modul penyambungnya, yang menggunakan logik perniagaan untuk memasuki kedudukan berleverage di luar Serum protokol untuk mencapai APY dan kecekapan tertinggi dalam peruntukan modal. Selain itu, untuk memastikan pembubaran yang kukuh, satu lagi modul yang dipanggil  "The Treasury" akan menjejaki kesihatan jawatan pada setiap masa dengan menyimpan representasi token bagi cagaran dan hutang kedudukan yang dibuat dalam peti kunci dalam simpanannya dan dikaitkan dengan peramal.

]Kotak kunci juga akan digunakan dalam protokol leverage dengan membungkus token boleh fungi. Kotak kunci ialah penyelesaian teknikal teras untuk penjejakan kesihatan kedudukan lp dan cagaran yang dimanfaatkan. Pengguna Alfprotocol akan dapat menggunakan berbilang kotak kunci sebagai cagaran untuk satu kedudukan.

Alfprotocol sedang dalam pembangunan. Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang projek dan kekal dikemas kini dengan kemajuan semasa projek, sila lawati tapak web dan lihat kertas putih.

 Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments