Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Analisis Harga Bitcoin: Bears Perjuangan Untuk Mendapatkan Momentum


Baji yang paling baru terbentuk yang terbukti ditunjukkan dalam analisis harga bitcoin saya sebelum ini memecahkan kepada penurunan kurang dari 24 jam yang lalu. Walaupun pemecahan harga jatuh tidak seolah-olah tidak ada momentum penurunan harga sebenar, walaupun jumlah penjualan yang besar. Tindakan harga nampaknya telah membentuk sokongan yang kuat di POC (Point of Control) sekitar $ 11,300 dan boleh menjadi tahap di mana harga bitcoin berputar dan memperoleh kembali momentum kenaikkan. Trend aliran yang baru terbentuk dapat mendorong tahap harga kembali ke arah tinggi tahunan $ 13,900.


Analisis Bitcoin 4 Jam
 BTC 4 Hour

Pada carta analisis bitcoin harga 4 jam untuk BTC kita dapat melihat baji yang semakin meningkat kepada kelemahan yang telah berlaku selama 24 Jam yang lalu. Pada masa ini, RSI telah terjun semula ke tahap median sekitar 50.00. Walaupun menjual besar yang ditunjukkan oleh penunjuk volum ada tidak ada momentum penurunan harga yang nyata kerana lilin 4 Jam sebelum ini ditutup sebagai tukul menaik yang melantun keluar dari POC (Point of Control) pada $ 11,300. Ini merupakan tanda yang sangat kuat bahawa kesinambungan aliran menaik semasa adalah hasil yang paling mungkin.

Sokongan uptrend baru telah terbentuk hasil daripada lantunan yang paling terkini sebagai dagangan tindakan harga antara POC dan tahap 0.618 Fibonacci pada $ 11,850. Sama ada atau tidak aliran menaik ini sepanjang hari-hari akan datang akan menentukan keputusan BTC untuk beberapa hari dan minggu akan datang.

Jika aliran menaik yang baru dibentuk, disebabkan oleh arah aliran menaik ke arah POC, trend penurunan jangka panjang yang disebabkan oleh kenaikan baji akan menyebabkan tahap harga jatuh ke tahap sokongan mengelilingi $ 10,000. Sekiranya aliran uptrend yang baru terbentuk ini dapat menjadi apa yang BTC perlu meneruskan ke arah ke arah yang tinggi setiap tahun.


BTC 30 Minute Analysis

 BTC 30 Min

Pada kitaran analisis harga bitcoin 30 Minute untuk BTC kita dapat melihat lebih jelas lagi break-down baru-baru ini. Semasa pemecahan ini, rintangan intra minit telah terbentuk dan pecah apabila tahap harga menyentuh 50 MA sekitar $ 11,780. Tahap harga mungkin akan menghormati aliran meningkat yang baru terbentuk sekitar $ 11,400 dan terus meningkat. Volum telah sangat tinggi dalam tempoh 24 jam terakhir yang mungkin mengapa beruang berjuang untuk mendapatkan apa-apa momentum dengan trend semasa yang begitu menaik.

Walaupun volum perdagangan yang besar di BTC, masih ada sedikit ketahanan dari segi duduk pesanan di pasaran di atas harga pasaran semasa. Jumlah besar dan rintangan yang sedikit adalah dua pemangkin yang terkenal untuk menggerakkan sebarang mata wang, saham, komoditi kembali ke ATH dan meninggalkan banyak peniaga dan pelabur dalam ketidakpercayaan. RSI seolah-olah menuju ke arah membeli-belah kerana bitcoin duduk di sekitar titik keputusan penting.

Memandangkan Tether (USDT) masih secara aktif memberi kesan kepada harga dagangan bitcoin dengan mengeluarkan lebih banyak mata wang mereka ke pasaran, ia akan menjadi sangat mengejutkan lihat beruang mendapatkan apa-apa bentuk kawalan di pasaran dalam minggu-minggu dan bulan yang akan datang.

Apa pendapat anda tentang analisis harga bitcoin ini? Adakah anda fikir harga bitcoin akan merosot di bawah $ 11,400 sokongan pada hari-hari yang akan datang? Sila tinggalkan pemikiran anda dalam komen di bawah!


Imej melalui Shutterstock, TradingviewSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of