Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Analisis Harga BTC: Cenderahati Mingguan Mingguan yang Kuat


Bitcoin (harga BTC) mempunyai minggu yang sangat kuat, dengan bunyi ETF terus menerapkan tekanan ke atas untuk tindakan harga.


MINGGU KESING UNTUK BTC HARGA BULLS

Harga Bitcoin 0 0 menembusi melalui EMA harian 200 awal Isnin Pagi, di mana ia dengan cepat menjadi sokongan dan menyediakan Pelancar ke sasaran 1,618 Fibonacci $ 8,515 pada hari Selasa.

Menggunakan data ringkas ringkas Bitfinex; 22% daripada kedudukan panjang yang ketara telah ditutup pada tahap tinggi dari $ 7,777, menandakan pengambilan untung oleh lembu-lembu, yang bertindak sebagai kontra kepada pembelian pasaran oleh peserta pasaran baru yang berspekulasi pada pengumuman ETF .

Khamis menyaksikan cadangan dari BATS BZX Exchange untuk menyenaraikan saham berasaskan komoditi Winklevoss Bitcoin Trust menolak membantah harga yang menghantar harga jatuh kembali untuk menguji semula tahap Fibonacci 50%, di mana pasaran dijumpai sokongan dan cepat ditarik kembali ke terus penyatuan ke dalam penutup minggu.

MINGGUAN MINGGUAN

minggu akan menyaksikan sasaran ke arah tahap 1.618 Fibonacci $ 9,317, yang juga akan mewakili peningkatan peratusan yang sama yang dilihat berikutan spekulasi mengenai keputusan ETF sebelumnya pada awal tahun 2017.

Untuk melakukan ini, Bitcoin perlu memecahkan 50MA yang sebelum ini bertindak sebagai sokongan. Ini akan dilihat sebagai titik kawalan yang ketara oleh pasaran dan akan menjadi kenyataan. Penembusan kemudiannya akan menunjukkan rintangan psikologi $ 10,000 untuk lembu-lembu.

Peniaga mungkin melihat ganjaran risiko tidak mendapat sokongan pada tahap ini dan oleh itu penyatuan di atas 50MA dan di bawah rintangan $ 10,000 mungkin berlaku sekiranya senario tersebut dinyatakan.

Isyarat kenaikkan teknikal yang lebih tinggi pada carta mingguan adalah salib menaik daripada perbezaan pergerakan rata-rata Pergerakan (MACD), yang tidak berlaku sejak 24 April 2017, di mana Bitcoin kemudian naik dari $ 1,200 ke $ 19,400. Seperti yang ditunjukkan pada carta mingguan, ketiga-tiga salib sebelumnya telah membawa kepada larian lembu yang signifikan dan tertinggi sepanjang masa. berlaku pada pertengahan minggu, adalah penutup bulanan. Seperti yang dinyatakan, lilin bulanan adalah menembusi kenaikkan harga, yang bermakna, pada bulan Julai, lembu jantan telah membalikkan semua momentum turun Jun, dan banyak lagi. Sekali lagi, ini sangat menggalakkan dan dapat merangsang beberapa tindakan harga positif yang masuk ke bulan baru. Penutupan di bawah $ 7,500 akan sedikit menurun tetapi kelihatannya tidak mungkin pada peringkat ini.

Walaupun pandangan positif, adalah penting untuk diingati bahawa lembu-lembu cuba untuk pulih dari paras terendah di $ 5,800. Untuk mengesahkan pasaran lembu, lebih tinggi lebih dari $ 10,000 diikuti oleh yang lebih rendah rendah, mesti dijumpai sebaliknya beruang akan memanfaatkan sebarang ketidakpastian dan melihat untuk menguji $ 5,000.

Di manakah anda berpendapat harga BTC diketuai ? Kongsi pendapat anda di bawah!


Gambar ihsan Shutterstock, Tradingview.com, BitfinexSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of