Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Andreessen Horowitz Melancarkan Sekolah Startup Crypto


Andreessen Horowitz sekali lagi memperluaskan penglibatannya dalam adegan crypto. Syarikat Silicon Valley VC melancarkan sekolah permulaan percuma untuk usahawan cryptocurrency dan blockchain


Firma Silicon Valley Mengembangkan Penglibatan Crypto

Syarikat mengumumkan pelancaran ' a16z Crypto Startup School 'melalui kenyataan yang diterbitkan di laman webnya. Menurut catatan blog, program ini akan menjadi kursus tujuh minggu yang akan bermula pada Februari 2020.

Edisi pertama program kursus ini akan menjadi siri ceramah peribadi yang akan diadakan di Menlo Park California, memenuhi kira-kira 40 usahawan crypto dan blockchain. Selepas itu, syarikat itu merancang untuk membuat bahan-bahan kursus untuk muat turun percuma di internet.

 Crypto Startup School

Bercakap kepada CNBC Chris Dixon, dana a16z crypto menyatakan bahawa peserta kursus tidak perlu melepaskan ekuiti dalam projek mereka untuk mengambil bahagian dalam program ini. Menurut Dixon:

Pandangan umum kita adalah jika kita membina muhibah, orang akan mahu datang bekerja dengan kita – jadi inilah semangat itu. Jika mereka memulakan syarikat, kami berharap kami akan menjadi salah satu daripada panggilan telefon pertama mereka tetapi tidak ada keperluan untuk itu.

Andreessen Horowitz telah menjadi salah satu pelabur VC Silicon Valley yang lebih kelihatan di arena kripto dan blok. Kembali pada tahun 2018, syarikat itu melancarkan dana crypto $ 300 juta untuk menyokong permulaan dalam industri dan telah menyokong tidak kurang daripada 19 syarikat dalam proses itu.

Syarikat itu pernah berada di barisan hadapan untuk mencuba ke pembuat keputusan lobi di Washington untuk membuat undang-undang yang lebih baik untuk ruang crypto. Andreessen Horowitz juga merupakan salah satu pendukung awal Persatuan Libra.

Libra Akan Berakhirnya Baik

Mengenai Libra, Dixon berpendapat bahawa projek pembayaran digital yang dicadangkan akan akhirnya melancarkan kedut regulatori semasa. Eksekutif A16z mengakui sifat yang mencabar dari halangan peraturan tetapi menyatakan keyakinan bahawa semua pihak akan datang ke tempat yang tengah.

Tidak seperti penyokong awal lain seperti PayPal dan MasterCard, a16z tidak mengeluarkan Persatuan, tetapi sebaliknya meletakkan pena pada kertas pada charter Libra .

Seperti yang dilaporkan sebelumnya oleh Bitcoinist bekas kepala bank pusat China menyatakan bahawa Libra akan diterima lebih baik jika ia berada di bawah penjagaan Dana Monetari Antarabangsa (IMF).

Adakah anda fikir Persatuan Libra dan pengawal selia kewangan akan dapat datang ke beberapa bentuk pengaturan pertengahan? Marilah kita tahu di dalam komen di bawah.


Imej melalui Shutterstock, Andreessen HorowitzSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of