Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Apa itu Filecoin dan Mengapa Uptrendnya adalah Mengatasi Bitcoin Bahkan?
 Iklan

Altcoin yang disebut Filecoin baru saja menaikkan barisannya setelah mencatat kenaikan harga yang menentang graviti yang mengalahkan bahkan aliran naik Bitcoin saingan teratasnya.

FIL ticker naik empat hari berturut-turut – hingga 79.07 peratus – berbanding dolar AS untuk mencapai paras tertinggi lima bulan pada $ 224.16 (data dari Binance). Sementara itu, token menutup suku pertama dengan keuntungan 682,32 peratus, mengalahkan Bitcoin dan juga pasaran saham AS dari segi keuntungan suku tahunan .

Apa itu Filecoin dan FIL?

Dalam retrospeksi, Filecoin adalah rangkaian penyimpanan data yang terdesentralisasi. Platform ini membolehkan pengguna menjual kelebihan ruang digital mereka di platform terbuka. Ini membolehkan komuniti menggunakan FIL untuk berpartisipasi dan bertransaksi dalam rangkaian Filecoin. Khususnya, pengguna dapat membayar yuran perlombongan dalam FIL untuk menyimpan atau berkongsi data dan mendapatkan maklumat mereka.

Penyedia storan juga menggunakan FIL sebagai jaminan untuk memberikan ambang jaminan minimum untuk perkhidmatan mereka. Seperti biasa, kesepakatan jatuh sekiranya jaminan FIL menurun di bawah tahap yang diputuskan. Filecoin telah menarik pelaburan dari penginjil Bitcoin terkemuka, termasuk Ketua Pegawai Eksekutif Civic Vinny Lingham dan Meltem Demirors, ketua pegawai strategi di Coinshares.

Dari segi ekonomi, FIL dilengkapi dengan had bekalan terhad sebanyak 2 bilion token. 600 juta dari mereka kini tinggal di dompet Laboratorium Protokol (dengan peletakan hak linear 6 tahun) dan ahli pasukan serta pelaburnya (sekali lagi, dengan hak letak linear 6 bulan hingga 6 tahun). Kira-kira 2.5 peratus daripada keseluruhan 600 juta dana FIL mendanai penggalangan dana masa depan Filecoin atau pembangunan ekosistem.

Sementara itu, sisa bekalan FIL adalah milik penambang Filecoin, yang dikirim sebagai hadiah kerana menawarkan perkhidmatan mereka di rangkaian dari masa ke masa. Itu memberi FIL utiliti yang mendasari dan, pada gilirannya, nilai.

Institutional Boom

Syarikat pelaburan yang berpangkalan di New York, Grayscale Investments melancarkan kepercayaan Filecoin di mana ia mengharapkan untuk membeli token dan tawaran FIL. pelabur institusi saham yang disokong oleh FIL. Dua minggu setelah diperkenalkan, kepercayaan menarik minat pelabur arus perdana, dengan data ByBt.com menunjukkan bahawa "Grayscale Filecoin Trust" menambah 45,550 FIL ke cadangannya.

 Grayscale Investments FIL Holdings. Sumber: ByBt.com "width =" 980 "height =" 430

Grayscale Investments FIL Holdings. Sumber: ByBt.com

Pedagang mengambil kesempatan daripada pengumpulan FIL. Mereka menaikkan bidaan FIL mereka pada hari yang juga menyaksikan harga Bitcoin stabil dan selebihnya dari brass crypto brass teratas mencatat keuntungan yang menarik. Walau bagaimanapun, FIL mengambil kek sebagai prestasi terbaik, meningkat hampir 40 peratus pada jangka masa 24 jam yang disesuaikan.

Peningkatan juga bertepatan dengan berita The9. Pengendali permainan dalam talian yang berpangkalan di Shanghai menandatangani kontrak mesin perlombongan Filecoin bernilai $ 2 juta . Ia juga menyetujui perjanjian hosting dengan penyedia perkhidmatan perlombongan Filecoin.

Tetapi persoalan sebenarnya tetap ada: adakah kadar pertukaran FIL / USD akan meningkat lebih jauh? Secara teknikal, nikmat bias berlaku.

 Filecoin mendekati tahap tertinggi sepanjang masa sebelumnya. Sumber: FILUSD di TradingView.com "width =" 980 "height =" 567

Filecoin mendekati tahap tertinggi sepanjang masa sebelumnya. Sumber: FILUSD di TradingView.com

Indikator kekuatan relatif FIL pada carta harian menunjukkannya sebagai aset yang dinilai terlalu tinggi. Itu bermakna token dapat mengalami pembetulan penurunan harga pada sesi akan datang mengenai sentimen yang tidak berisiko. Jual beli boleh merosakkan FIL ke sasaran sokongan sebelumnya hampir $ 123.

Walaupun begitu, dengan asas yang menyokong prospek kenaikan harga, FIL dapat mencari sokongan antara. Malangnya, token mula diperdagangkan pada Oktober 2020, jadi tidak ada data sejarah untuk mencari tahap penarikan balik yang ideal.

Foto Sampul disediakan oleh Jungwoo Hong pada Unsplash . [19659021]Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments