Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Austin, Texas Menggunakan Sistem Identiti Blockchain Untuk Membantu Orang Tanpa Kehidupan


Bandar Austin dan pelbagai entiti lain telah bekerjasama untuk bekerja pada sistem pengenalan berdasarkan blokchain. Projek ini berharap dapat membantu orang-orang yang kehilangan tempat tinggal mengesan dokumen-dokumen penting seperti pengenalan.


Semakin banyak perniagaan dan syarikat di seluruh dunia telah bereksperimen dengan penyelesaian blockchain untuk menangani pelbagai isu sosial.

Sebagai Bitcoinist baru-baru ini melaporkan, IBM telah menjalin kerjasama dengan Pusat Kawalan Penyakit Amerika Syarikat (CDC) pada sistem pengawasan yang berasaskan blokchain untuk membantu para profesional perubatan mengakses maklumat mengenai penggunaan dan rawatan preskripsi.

Sesetengah berfikir mempunyai akses kepada maklumat khusus mengenai rantai bekalan dadah dan sejarah preskripsi boleh membantu membendung gelombang krisis opioid kerana ia akan menjadi lebih mudah untuk menjejaki orang-orang yang ketagih.

Kini, blokchain semakin dilihat sebagai alat untuk menangani isu-isu yang berkaitan dengan ketiadaan tempat tinggal.

Mengurangkan Kitaran yang Memusnahkan

Bandar Austin, Texas dengan cepat meningkat untuk menduduki tempat di antara pusat permulaan yang terkemuka di negara ini sebagai bakat dari kawasan tempatan seperti San Francisco bergerak ke kapitol Texas.

Pertumbuhan besar-besaran ini juga menyebabkan peningkatan kos perumahan. Harga yang tinggi tidak dapat membantu apabila merosakkan tempat tinggal di kawasan itu.

 Sekarang, blok barunya semakin dilihat sebagai alat untuk menangani isu-isu yang berkaitan dengan kehilangan tempat tinggal.

Pejabat bandar dan perkhidmatan swasta telah berusaha untuk memberi bantuan, tetapi satu halangan telah berhadapan dengan dokumentasi pengenalan yang sering jeritan, atau bahkan tidak wujud banyak mangsa kekurangan keturunan .

Sly Majid, Ketua Pegawai Perkhidmatan untuk bandar, berkata masalah yang berkaitan dengan identiti adalah beberapa masalah yang paling sukar untuk diselesaikan, kerana orang-orang yang tidak mempunyai rumah sering perlu "bermula dari awal lagi." Sebagai contoh contoh kad keselamatan sosial menjadi basah, atau

Majid menceritakan bagaimana kehilangan dokumen pengenalan berharga menghalang orang daripada menjalankan jenis aktiviti untuk "peralihan keluar dari tempat tinggal."

Sepanjang tahun lalu, Kota Austin telah bekerja dengan Sekolah Perubatan Dell Universiti Texas dan Austin-Travis County Perkhidmatan Perubatan Kecemasan untuk penyelesaian yang berpotensi.

Inisiatif MyPass

Melukis inspirasi daripada program yang serupa dilaksanakan di kem pelarian , ketiga-tiga entiti itu bekerja pada sistem identifikasi berkelajuan blok sehingga orang boleh mempunyai rekod digital mereka, alamat e-mel, nombor telefon, dan dokumen pengenalpastian lain disimpan dengan selamat.

Perkongsian ini dikenali sebagai Inisiatif MyPass, yang dibiayai melalui pemberian $ 100,000 daripada Cabaran Datuk Bandar. Ini adalah pertandingan dari Bloomberg Philanthropies yang menawarkan geran kepada bandar-bandar dengan ide-ide inovatif.

 Perkongsian itu dikenali sebagai Inisiatif MyPass, yang dibiayai melalui pemberian $ 100,000 daripada Cabaran Datuk Bandar

Bandar Austin dan Sekolah Perubatan mempunyai hackathon pada bulan Ogos di mana komuniti blockchain tempatan dijemput untuk bersiap sedia untuk menyelesaikan beberapa cabaran yang berkaitan dengan membangunkan platform.

Beberapa pasukan yang menyertai mengembangkan prototaip yang diuji dengan individu yang tiada tempat tinggal. Mereka kemudian mencadangkan maklum balas dan cadangan daripada pengguna.

Sebelum ini, para pereka juga dijemput untuk bercakap dengan beberapa penduduk [[] [1909015] untuk mencetuskan potensi perangkap dan penyelesaian yang berpotensi.

adakah anda berfikir tentang sistem ID berasaskan blockchain Austin? Bolehkah ia menjadi alat yang melihat penerimaan yang lebih besar? Marilah kita ketahui di dalam komen di bawah!


Gambar ihsan MyPass Austin, Peksel, ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of