Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Australia Bersedia Mengadakan Krismas Pemberian Kripto yang Sangat Meriah, Rancangan Tinjauan


Australia terus menerima mata wang kripto dalam setiap sektor ekonominya. Kali ini, aset digital telah ditampilkan dalam perayaan Krismas tahun ini.

Menurut tinjauan Crypto.com  baru-baru ini, “hadiah berpusatkan kripto akan dipaparkan dengan jelas di bawah pokok Krismas di rumah Australia tahun ini. ” Tinjauan Oktober oleh penyedia perkhidmatan kripto meliputi 2,020 warga Australia berumur antara 18 dan 59. Keputusan menunjukkan bahawa kira-kira satu perempat daripada pengguna kripto Australia merancang untuk membeli hadiah berkaitan kripto untuk orang tersayang mereka pada Krismas ini.

Tinjauan Krismas kripto Australia[19659006]Tinjauan Krismas crypto Australia

Krismas Kripto

Lebih separuh daripada responden tinjauan mengesahkan bahawa mereka akan mempertimbangkan untuk membeli mata wang kripto, seperti Bitcoin (BTC) dan Ethereum (ETH), sebagai hadiah. Maklum balas ini mencerminkan keghairahan mereka untuk menggunakan penggunaan crypto ke dalam aktiviti harian.

Walaupun 26% sudah merancang untuk membeli hadiah berkaitan crypto, 8% menjawab bahawa mereka ingin menggunakan kad crypto atau crypto-enabled untuk membayar hadiah Krismas tahun ini .

Majoriti mereka yang mempunyai rancangan untuk membeli hadiah berpusatkan kripto berumur di bawah 44 tahun. Dan di antara mereka, 29.2% akan mempertimbangkan untuk membeli hadiah yang berkaitan dengan token tidak boleh digunakan (NFT). Dan 41.8% ingin membeli baucar syiling dan 35.5% buku crypto.

Bacaan Berkaitan | Pertukaran Mata Wang Kripto Australia Berkembang Dalam Kalangan Veteran Yang Menganggap Bitcoin Sebagai Pelaburan Sah

Salah seorang daripada mereka ialah Jonny Rottcher-Dalton, warga Sydney berusia 24 tahun. Dia telah melabur $30,000 dalam bitcoin dan eter, dan altcoin lain dalam tempoh tiga bulan yang lalu. Setakat ini, dia telah memperoleh $9000 daripada pelaburannya dan teruja dengan keuntungannya. Dia merancang untuk memperkenalkan orang lain kepada dunia crypto dengan menghadiahkan mereka crypto. Bercakap kepada berita tempatandia berkata, “Saya bercadang untuk memberi beberapa rakan beberapa syiling seperti Solana, sesuatu yang kecil yang akan berkembang dan berguna pada masa hadapan, dan mungkin beberapa barangan kripto.”

Jumlah crypto had pasaran pada tradingView.com

Jumlah pasaran crypto pada $2.583 Trilion | Sumber: Crypto Total Market Cap daripada TradingView.com

Justin El-Sheikh, 18 tahun, yang baru menamatkan pengajian di sekolah menengah, juga merancang untuk memberi hadiah kripto tahun ini. Menurut Cointelegraph, dia bercadang untuk menyediakan dompet dengan sejumlah kecil Bitcoin untuk rakan-rakannya.
“Timbunan rakan saya mendengar tentang crypto dan mengatakan bahawa mereka mahu terlibat tetapi tidak tahu bagaimana untuk bermula. Ia merupakan idea semasa yang menyeronokkan dan bernas,” katanya.

Penggunaan Crypto Di Australia

Penggunaan Mata Wang Kripto Statistik Oktober di Australia menunjukkan bahawa Australia masih yakin terhadap mata wang kripto. Menurut tinjauan oleh Finder, Australia mempunyai kadar pemilikan crypto ketiga tertinggi pada 17.8%. Indeks Penerimaan Mata Wang Kripto Finder mengukur pertumbuhan mata wang kripto secara global melalui tinjauan tetap terhadap 41,645 individu di 22 negara.

Bacaan Berkaitan | Masa Depan Mesra Kripto Untuk Australia, Senator Mencadangkan Peraturan Baharu

Bitcoin ialah syiling paling popular di kalangan mereka yang memiliki kripto, dengan 65.2% rakyat Australia memilikinya. Ini adalah peratusan pemilikan Bitcoin ke-5 tertinggi daripada semua 22 negara yang dikaji. Dengan bahagian 42.1%, Ethereum ialah crypto kedua paling popular. Dan Cardano berada di tempat ketiga pada 26.4%.

Imej yang ditampilkan mengikut kelebihan pematuhan, Carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments