Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bagaimana DigiNation Bertujuan untuk Menjadikan Metaverse Terasa Nyata


Bagaimana anda membuat yang tidak ketara berasa ketara; digital nampak fizikal? Bagaimanakah anda menambah ketulenan pada ruang yang intipatinya tidak lebih daripada susunan satu dan sifar yang bijak? Ia adalah satu cabaran yang mengekalkan beberapa minda paling cemerlang dalam industri – daripada Facebook kepada syarikat berwajaran tinggi blockchain – terjaga pada waktu malam membakar minyak tengah malam. Untuk wawasan dunia maya yang berterusan, terdesentralisasi dan boleh dimainkan menjadi kenyataan, perlu ada lebih daripada sekadar mengambil avatar dan NFT yang bagus.

Berbilion-bilion dolar sedang dibuang untuk menjadikan 'metaverse' lebih daripada sekadar meme, dengan permulaan terbaharu untuk memasuki pergaduhan yang dikenali sebagai DigiNation. Banyak ciri yang ditawarkannya akan menjadi biasa kepada peserta metaverse yang masih baru, termasuk permainan dan aset milik pemain. Tetapi DigiNation mempunyai potensi untuk menjadi lebih daripada sekadar peserta lain yang menjadi salah satu menegak kripto paling ramai pada suku ini. Jika pasukannya memainkan kad mereka dengan betul, terdapat potensi untuk projek itu menjadi tulang belakang yang mana kebanyakan metaverse berlabuh.

Mengulas Semula Musim Panas Panas NFT yang Panjang

Adalah mustahil untuk menilai kesihatan ekosistem metaverse yang berkembang pesat tanpa meninjau semula mania NFT yang melanda cryptosphere tahun ini. Sepanjang musim panas, projek-projek seperti BAYC, Artblocks Curated dan CryptoPunks menunjukkan bahawa token tidak boleh fungi adalah lebih daripada sekadar kilat dalam kuali dan bahawa komuniti yang bergabung di sekitar projek yang baru lahir boleh mendorongnya lebih jauh daripada yang boleh dimiliki oleh sesiapa sahaja. dibayangkan.

Walaupun mania NFT telah reda, konsep yang dimajukannya – pemilikan digital, komuniti yang kukuh, promosi akar umbi dan ruang maya – telah dimasukkan ke dalam gerakan metaverse yang kini mencapai kemajuannya. Produk teras yang akan dilancarkan dengan DigiNation dibina secara langsung berdasarkan revolusi yang dimulakan oleh NFT. Ini termasuk alatan seperti NFTLivesatu cara menganimasikan cip biru seperti CryptoPunks, membolehkan mereka melangkaui sempadan JPEG dan menjadi avatar animasi sepenuhnya.

Bercakap tentang avatar, Digi4009 penyelesaian identiti projek yang akan memberikan pengguna akses kepada metaverse DigiNation. Pada mulanya, ini akan mengambil bentuk 1024 genesis NFT yang berfungsi sebagai kunci akses kepada alam digital yang sedang dibina. Pilihan 'Mint' dan 'Angel Mint' tersedia sehingga 15 November, dengan yang terakhir dikhaskan untuk peserta yang mengambil peranan aktif dalam Discord projek dan saluran sosial lain.

Ciri ini juga memainkan trend bahawa NFT yang kekal pada musim panas percubaan telah mempopularkan: tanggapan bahawa pengguna yang paling banyak menyumbang secara aktif berhak mendapat ganjaran terbesar untuk usaha mereka.

Gamify All the Things

Penerokaan. Penyertaan. Pemilikan. Gamifikasi. Ini adalah prinsip teras di mana pergerakan metaverse termaktub. Crypto Survivor ialah tajuk komponen permainan DigiNation dan ia berjanji untuk memberikan rasa pengalaman mendalam yang sedia ada. Mendapat petunjuk daripada rancangan TV tular seperti Survivor dan Squid Game, Crypto Survivor akan memberi peluang kepada pemegang NFT untuk bertanding untuk hak bermegah dan bahagian terbesar daripada rampasan.

Dalam penyata misi , DigiNation menerangkan tiga asas yang akan menambat pelan hala tujunya:

  • Kelayakan tanpa sempadan: Data identiti disimpan pada rantaian dan data pengguna boleh diakses oleh mana-mana dApp yang mereka benarkan.
  • Aset boleh skala: Komuniti adalah percuma untuk membina atau melanjutkan utiliti aset NFT, manakala storan terdesentralisasi seperti Arweave menyokong akses berskala kepada multimedia.
  • Matriks modul boleh gubah: Kreativiti, utiliti dan permainan beroperasi sebagai modul yang serasi dengan mana-mana metaverse.

]Ini adalah hari-hari awal untuk pergerakan metaverse, dan lebih awal lagi untuk DigiNation, yang visi besarnya akan mengambil masa untuk menjadi kenyataan sepenuhnya. Namun begitu, semua tanda menunjukkan bahawa apa yang bermula sebagai konsep web3 amorfus menjadi lengkap, dengan perincian halus untuk mengisi sapuan berus yang luas. Maju pantas enam bulan dan metaverse akan terasa sangat nyata.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments