Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bagaimana Koleksi NFT BitColors Mewujudkan Pergerakan NFT Baru Daripada Menyediakan Potensi Flip Pantas


Hanya terdapat segelintir projek NFT yang mempunyai peningkatan lantai semasa ETH mengepam, koleksi BitColors adalah salah satu daripadanya. Projek ini memperkenalkan 1000 warna baharu yang ditandakan sebagai token tidak boleh difungible. Oleh kerana warna telah mula jatuh, mereka cenderung untuk dijual dalam masa lima minit atau kurang. Dan Bed mengulas penurunan baru-baru ini “Hari ini 200+ BitColors telah dijual dengan 3 minit atau lebih dan itu adalah dengan bayaran bersih yang besar di atasnya. Itulah yang berlaku dengan projek yang hebat”. Permintaan untuk token ini semakin meningkat, dan pelbagai pengaruh semakin meningkat.

Cara BitColors Mentakrifkan Semula NFT

Sehingga kini, kebanyakan projek NFT yang berjaya adalah berdasarkan "koleksi gambar profil". Pelabur dan spekulator membeli koleksi yang boleh mereka gunakan sebagai gambar profil di media sosial untuk menunjukkan sokongan untuk projek kegemaran mereka. Ia adalah strategi berdaya maju yang telah menjadikan projek seperti CryptoPunks dan Kelab Kapal Layar Beruk Bosan sangat berjaya. Walau bagaimanapun, teknologi ini boleh mencapai lebih banyak lagi, termasuk penciptaan warna baharu dan menandakannya pada rantaian blok.

Pengumpul awal dapat membeli BitColors untuk 0.05 ETH, manakala harga pencetakan semasa telah meningkat tiga kali ganda kepada 0.15 ETH. Tetapi harga lantai OpenSea telah meningkat kepada lebih 0.3 ETH, dengan jualan teratas mencecah paras 1 ETH. Oleh itu, pengumpul dan peniaga sudah mencapai 200-1000% ROI, walaupun mungkin terdapat lebih banyak lagi kerana koleksi itu hanya membuat langkah pertama.

Untuk mempromosikan BitColors untuk khalayak arus perdana, pasukan sedang mencari kerjasama dengan artis. Sebagai contoh, seorang artis komik akan melukis cerita berdasarkan BitColors tentang ahli sihir muda bernama Stardust. Pasukan BitColors membiayai pengeluaran dan pemasaran komik ini dengan menyumbang $10,000 kepada komik ini. Selain itu, BitColors akan memberi kesan pada koleksi NFT Romanus Numerus. Warna koleksi semuanya akan diperoleh daripada BitColors.

Satu lagi kerjasama dengan Muzium Rama-ramakoleksi ini berkisar tentang rama-rama, yang, menurut pencipta, merupakan contoh ideal tentang cara kombinasi warna yang berbeza berlaku dan kesan serta perasaan yang boleh dicetuskan oleh sesiapa sahaja yang melihat mereka. BitColors, dengan warna buatan tangan, adalah tentang menentukan maksud warna atau nilai yang dimilikinya, Rama-rama termasuk dalam kategori yang sama, dan kerjasama untuk The Butterflies Museum adalah hasil logiknya.

Koleksi terbaharu untuk menggabungkan BitColors ke dalam projeknya ialah The Hours. Ia menampilkan 1,400 minit setiap hari sebagai NFT, dan setiap warna dalam koleksi ini datang daripada palet BitColors. Selain itu, The Hours akan memajukan semua royalti daripada jualan sekunder kepada pasukan BitColors dalam tempoh tiga bulan pertama.

Selain itu, rundingan dengan artis lain sedang berjalan, sama ada dengan atau tanpa komitmen kewangan. Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat tentang perbincangan ini di Discord dan Twitter.

Terdahulu, pasukan BitColors telah membayangkan potensi penciptaan "kepingan kanvas' berdasarkan warna yang mereka ada. dicipta. Proses itu sedang berjalan, dengan karya seni piksel diterjunkan kepada ahli komuniti. Ia merupakan pendekatan yang menarik untuk komited kepada rancangan awal dan menyerlahkan potensi teknologi NFT.

Traksi Pengaruh Dan Sokongan Komuniti

Walaupun semua perkara di atas menarik, dan projek NFT akan berdiri atau runtuh berdasarkan cara ahli komunitinya bertindak balas. Untuk BitColors, minat yang semakin meningkat daripada pelbagai pengaruh.

Crypto Professor menyatakan:

¨Cukup suka konsep dan keaslian http://BitColors. koleksi. Projek seni ini melihat saya seperti benih gerakan baru seperti Kubisme atau Surrealisme. Boleh menjadi besar dalam beberapa tahun.”

Setakat ini, nampaknya setiap pempengaruh mempunyai komen positif tentang projek itu, termasuk pernyataan seperti "bagaimana ia boleh menonjol", "sekian banyak kes penggunaan untuk ini", dan "bagaimana koleksi yang bagus untuk menjadi sebahagian daripada".

Di luar dunia pengaruh terdapat berbilion-bilion orang dunia sebenar yang boleh diperkenalkan kepada token yang tidak boleh difungible. Ahli komuniti BitColors sangat teruja dengan projek ini dan telah mengambil tanggungjawab untuk mula mencipta karya seni berasaskan grafiti di Arkansas dan lokasi lain.

Ciri unik BitColors – tokenizing warna tersuai pada blockchain – sangat berbeza daripada hampir semua koleksi NFT lain di pasaran hari ini. Usaha niaga berasaskan gambar profil telah hilang daya tarikan, kerana "gelembung" itu nampaknya pecah. Masih terdapat potensi yang besar untuk teknologi NFT itu sendiri, tetapi hanya jika koleksi bernilai melabur dan dikumpulkan. Warna baharu, dalam kuantiti terhad, hanyalah satu contoh perkara yang boleh dicapai oleh pencipta dengan token yang tidak boleh difungible.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments