Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bagaimana Landshare Mengubah Kuasa Pelaburan Hartanah Oleh Rantaian Sekat


Teknologi rantaian sekatan telah membuka pelbagai jenis kes penggunaan merentas pelbagai sektor ekonomi. Apabila inflasi meningkat, institusi dan pelabur mencari cara untuk menjana pendapatan. Dalam erti kata itu, industri kripto sering menawarkan peluang hebat dengan menginovasi dan menambah baik aspek, ciri atau aset yang telah disatukan dalam dunia kewangan warisan.

Landshare (LAND), sebuah platform yang dijalankan pada Binance Smart Chain, berusaha untuk menjadi pemangkin gangguan kewangan seterusnya. Platform ini membenarkan penggunanya memiliki hartanah hartanah di blockchain melalui mekanisme yang dipanggil Asset Tokenization tanpa perlu mendapatkan sumber kepada perantara atau membayar yuran pengurusan.

Dengan cara itu, pengguna membeli token yang mewakili pemilikan hartanah mereka. aset. Oleh itu, sesiapa sahaja boleh menyertai pasaran ini, menjana hasil, menggunakan aset sebagai cagaran dan banyak lagi tanpa perlu mengekalkan integriti fizikal aset asas atau menangani kerumitan kutipan sewa.

Platform dan proses tokenisasinya mematuhi undang-undang sepenuhnya kerana hartanah dipegang oleh syarikat kendiri, menurut laman web rasmi Landshare. Saham syarikat-syarikat ini diberi token menjadikan setiap pelabur sebagai "pemegang saham sah aset" dan harta asas itu sendiri.

Aset dunia sebenar disewakan kepada penyewa yang membenarkan pemegang token menerima hasil sewa bulanan. Model pemilikan pecahan ini disokong sepenuhnya oleh rantaian blok dengan potensi untuk semua orang di seluruh dunia untuk mencipta portfolio hartanah mereka sendiri.

Perkongsian tanah bukan sahaja akan memberikan pengguna pendedahan kepada pasaran keadaan sebenar global, tetapi juga akan merangkumi rumah flips, dan hartanah sewaan diberi token sepenuhnya supaya pengguna boleh memilih strategi pelaburan mereka sendiri. Pendapatan bulanan yang stabil, atau keuntungan untuk menyelak rumah.

Bagaimana Landshare Berfungsi? Cara Untuk Memiliki Harta, Hasil Umum, Tanpa Tukar Ganti

Selain itu, Landshare akan menawarkan ciri kewangan terdesentralisasi (DeFi) kepada penggunanya seperti staking, peti besi stablecoin dan peluang untuk membuat keputusan tentang masa depan projek melalui model tadbir urusnya. Disokong oleh token tadbir urus platform LAND, ini akan membolehkan pelabur mempunyai lebih kawalan ke atas aset asas.

Untuk memperoleh aset di Landshare, pengguna perlu memegang anggaran 25 token LAND. Selepas proses memperoleh mewakili pemilikan ke atas aset dunia nyata adalah sangat mudah, seperti yang dilihat dalam carta di bawah, dan lebih cekap dari segi kos dan masa daripada proses yang diikuti oleh sektor kewangan warisan.

Sumber: Model Umum Tokenisasi Aset – Otonomos.com

Selain itu, aset yang ditoken jauh lebih cair dan mempunyai utiliti kewangan yang lebih banyak berbanding rakan sejawatnya di dunia sebenar. Seorang pelabur boleh mengambil token mereka, meminjam terhadap mereka, dan menggunakan hasil untuk mengembangkan portfolio mereka. Oleh itu, pengguna boleh memanfaatkan kaedah yang cekap untuk menggabungkan hasil mereka kepada lebih banyak aset dan mengukuhkan portfolio mereka.

Dengan kebangkitan metaverse, di tangan inisiatif yang disokong oleh gergasi teknologi besar, seperti Facebook dan Microsoft, token hartanah pemilikan nampaknya bersedia untuk menjadi trend hangat pada tahun-tahun akan datang. Pelabur awal akan mendapat manfaat daripada aset dengan kekurangan digital yang baru mula menyedari potensinya.

Imej: PixabaySource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments