Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bagaimana Membeli Tesla Dengan Bitcoin Adalah Catch-22
 Iklan

Minggu ini pasaran kripto menjadi suram apabila Elon Musk mendedahkan syarikatnya mula menerima Bitcoin sebagai bentuk pembayaran untuk sebarang model Tesla.

Walaupun ini menyebabkan harga pada mulanya melambung tinggi, membaca cetakan halus menunjukkan sedikit situasi catch-22 bagi sesiapa yang menggunakan cryptocurrency untuk membayar. Inilah yang perlu anda perhatikan jika anda mempertimbangkan untuk menghabiskan BTC pada Model S, Y, atau 3.

Tesla Mula Menerima Bitcoin Sebagai Pilihan Pembayaran

Elon Musk telah menyebabkan pasaran kripto untuk memacu satu atau lain sebab selama beberapa tahun sekarang, pada mulanya terutamanya keseronokan yang tidak menyenangkan CEO dengan komuniti Dogecoin.

Lama-kelamaan, pengusaha eksentrik dan penglihatan menjadi terpikat dengan pasaran cryptocurrency, sering mengulas mengenai keadaan perkara. Namun, baru-baru ini, selepas perbualan yang dikhabarkan antara CEO Musk dan MikroStrategi Michael Saylor di mana lembu Bitcoin membiarkan Musk masuk ke dalam buku main beli BTC, Tesla mendedahkan ia juga telah membeli BTC untuk menambah simpanan harta korporat. 19659007] BACAAN BERKAITAN | BAGAIMANA MATA LASER DAPAT MEMILIKI PELABUR BITCOIN MELIHAT MERAH

Pada masa yang sama, syarikat itu mendedahkan rancangan untuk akhirnya menyokong penerimaan Bitcoin sebagai pembayaran, yang baru sahaja diaktifkan di dalam kereta laman web pengeluar minggu ini.

Tweet Musk yang mengumumkan penambahan pembayaran Bitcoin akan disiarkan secara langsung, menghantar harga cryptocurrency terkemuka dengan cap pasaran melambung tinggi pada mulanya, tetapi penolakan telah menyebabkan turun naik yang serius sejak itu. 19659006]  btc bitcoin tesla tsla musk "width =" 980 "height =" 477

 Bitcoin dipam segera setelah tweet Musk, tetapi digunakan untuk memalsukan peniaga | Sumber:  BTCUSD di TradingView.com 

Baca Cetakan Baik Semasa Membeli Tesla Dengan BTC

Walaupun penjualan tidak disebabkan penemuan klausa dalam cetakan halus untuk sesiapa sahaja yang menggunakan BTC untuk membeli Tesla, ada beberapa bahasa yang menjadikan keadaan jauh lebih positif secara keseluruhan.

Ditemui dalam bentuk cetak yang baik ketika membeli kenderaan dengan BTC, terdapat tangkapan-22 yang menjelaskan bahawa Tesla, mengikut budi bicaranya, boleh memilih cara mengembalikan wang pembeli – sama ada melalui BTC atau USD.

Secara sederhana, jika harga per BTC jauh lebih tinggi daripada ketika pembeli menghabiskan duit syiling mereka, Tesla dapat mengembalikan pembelian kenderaan di USD sebaliknya.

 btc bitcoin tesla tsla musk "width =" 980 "height =" 363

 Bahagian Bayaran Balik dan Pembelian Balik cetakan Tesla menunjukkan risiko yang tidak dijangka bagi pembeli | Sumber:  Twitter 

Sekiranya atas sebab-sebab tertentu Bitcoin membuang tegar menjadikan BTC awal sekarang jauh lebih tidak berharga daripada setara USD, Tesla memberi anda BTC yang kini lebih murah. ke Wikipedia, "satu konotasi istilah ini adalah bahawa pencipta situasi tangkapan-22 telah membuat peraturan sewenang-wenang untuk membenarkan dan menyembunyikan penyalahgunaan kuasa mereka sendiri."

MEMBACA BERKAITAN | BITCOIN MENGGANTI EMAS DALAM "LANGKAH YANG MENCAPAI"

Tesla, sebagai syarikat dalam kedudukan berkuasa semasa membuat transaksi perniagaan ini di BTC, menjadikan risiko yang berkaitan dengan ketidakstabilan terkenal Bitcoin. sebagai beban yang hanya ditanggung oleh pembeli.

Ini masuk akal dari sudut pandang perniagaan, tetapi tidak sesuai dengan ketelusan dan kekurangan kawalan pihak ketiga yang digunakan oleh ruang cryptocurrency. Walau bagaimanapun, kerana syarikat yang mengawal lebih banyak terlibat dalam cryptocurrency semakin banyak mereka berusaha untuk mengawal keadaan di sekitarnya, yang mungkin tidak begitu baik untuk Bitcoin seperti yang diharapkan.

 gambar dari Foto Deposit, Carta dari TradingView.com 

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments