Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bagaimana Mengakses Bitcoin di Dunia Kekeliruan?
 Iklan

Tajuk utama memindahkan Bitcoin. Itu bukan rahsia. Terdapat kekurangan Bitcoin dan menunjukkan keyakinan, seperti Tesla membeli $ 1.5b bernilai untuk memastikan kenaikan bull naik. Tesla mengumumkan bulan lalu bahawa ia mungkin memiliki "aset rizab alternatif tertentu termasuk aset digital, emas bullion [and] dana pertukaran emas." menggunakan simpanan tunai.


Terlalu Banyak Wang Tunai Yang Mahal

Berita baru-baru ini membuat kita berfikir tentang masalah bekalan dan membawa pembeli besar baru membanjiri pasaran. Jadi mengapa begitu? Jawapannya adalah kadar faedah rendah. Organisasi menyimpan sejumlah besar wang tunai. Wang tunai tidak menghasilkan apa-apa; hakikatnya faedah kompaun sebenarnya boleh memakannya, pada masa kepentingan negatif. Oleh itu, apa yang harus dilakukan oleh syarikat yang kaya dengan wang tunai ini? Melaburkannya dan Elon Musk telah menunjukkan kepada mereka cara baru yang berpotensi untuk melaburkan wang tunai mereka.

Bagi syarikat seperti Tesla dengan had pasaran lebih dari $ 630b, $ 1.5b tidak mewakili jumlah yang besar – itu adalah kesalahan pembulatan jika dibandingkan ke cap pasaran atau kunci kira-kira mereka. T hampir 8% dari simpanan tunai mereka. Perkara penting yang perlu diperhatikan di sini ialah jika syarikat kaya tunai lain seperti Apple dan Facebook mengembangkan FOMO korporat (Takut hilang) dan mereka memutuskan untuk membeli bitcoin, maka ini akan mengetepikan formula yang disediakan lebih jauh lagi dan malah lebih banyak tekanan pada bekalan yang sangat terhad.

The Power of The People vs. Wall Street

Jadi, pergerakan baru-baru ini termasuk Tesla dan Paypal yang baru-baru ini menerima bitcoin telah menyebabkan banjir pembeli runcit dan Wall Street baru ke pasaran. Baru-baru ini kami melihat kehebatan orang ramai dengan kegilaan GameStop, di mana sekumpulan pelabur runcit berkumpul di forum untuk membincangkan stok peruncit permainan masa lalu yang banyak disebut video Blockbuster seterusnya. Mereka menyebabkan harga $ GME bergerak secara drastik, kerana Hedge Fund yang kekurangan stok ini dan yang lain termasuk AMC, terpaksa membeli kembali stok tersebut untuk kerugian besar. Ini, seterusnya, menyebabkan Robinhood dan broker utama lain berhenti menawarkan untuk memperdagangkan saham tertentu, dengan tindakan yang menyebabkan kerengsaan dan kekecewaan bagi orang-orang yang disekat sementara untuk menjual atau membeli.

Di mana Elon Pergi, Pasar Tentunya Berikut

Oleh itu, Elon membeli dan menyokong bitcoin, dan ini menurunkan Binance, salah satu pertukaran crypto terbesar dengan jumlah dagangan lebih dari $ 90 bilion (dalam 24 jam terakhir sahaja), yang mana jumlah bitcoin menyumbang hampir $ 25 bilion.

Ketua Pegawai Eksekutif Binance membuat komen Twitter yang menjelaskan bahawa itu semua salah Elon. Elon tentunya mempunyai kekuatan untuk memindahkan pasaran hari ini. Lihat sahaja keuntungan untuk altcoin kecil setelah dia menge-tweet mengenai cryptocurrency Dogecoin.

Pertukaran yang Menyekat Pendaftaran Baru

Ini mungkin mengingatkan kita pada tahun 2017, di mana banyak pembeli baru datang ke pasar untuk menerkam bitcoin dan altcoin. Pertukaran pada masa itu agak tidak matang dan kebanyakan dari mereka tidak mempunyai infrastruktur untuk menangani kemasukan pendaftaran baru. Pelayan mereka hancur dan banyak, tetapi tidak semua, menutup pintu pagar mereka. Adakah kita akan melihat lebih banyak perkara ini semasa permintaan meningkat? Waktu henti, seperti yang diketahui oleh peniaga, adalah salah satu musuh terburuk mereka.

Di atas ketidakstabilan ini, terdapat bitcoin yang kurang nyata. Menurut penyelidikan Glassnode hanya 4.2 juta bitcoin yang berada dalam edaran berterusan. 14.5 juta lagi tidak dapat digunakan sepenuhnya. Menurut Glassnode:

"Jumlah BTC yang tersedia pada satu-satu masa tertentu diprogramkan mengikut reka bentuk Bitcoin. Dengan 88.5% daripada jumlah bekalan yang telah dilombong, pada masa penulisan, bekalan Bitcoin yang beredar adalah ~ 18,6 juta. Walau bagaimanapun, bilangan bitcoin yang benar-benar tersedia untuk jual beli jauh lebih rendah.

Bukan sahaja kita dapat menjangkakan bahawa sejumlah besar BTC yang dilombong akan hilang selama-lamanya (kami menganggarkan jumlah ini ~ 3M BTC), tetapi ketika bitcoin berterusan untuk menjadi semakin banyak Penyimpan Nilai dan pelabur semakin HODL memanfaatkannya sebagai aset tempat perlindungan yang selamat untuk menyimpan kekayaan, bekalan bitcoin "cair" sebenarnya dijangka jauh lebih rendah. "

Kelangkaan Bermakna Keinginan [19659005] Kekurangan inilah yang meningkatkan daya tarikan bitcoin dan menjadikannya lebih diinginkan. Pembeli benar-benar mencari bekalan, di seberang bursa. Walaupun satu syarikat telah mengumpulkan seluruh rangkaian kecairan di semua bursa, baik yang terpusat dan terdesentralisasi untuk memberi pengguna akses ke seluruh pasar crypto. Mereka memerlukan satu akaun tunggal dan tidak perlu mendaftar untuk pertukaran yang berbeza.

Orion Protocol membolehkan pengguna menyambungkan dompet mereka ke terminal dan memperdagangkan kripto tanpa memerlukan banyak akaun dan kerana Orion dihubungkan ke seluruh ekosistem, ia mendapati harga terbaik untuk pelbagai duit syiling. Selain itu, pengguna boleh menggunakan aset mereka, dan bukannya mempertaruhkannya dengan mempercayai mereka di bursa.

Perkara menarik mengenai syarikat yang mengganggu ini adalah mereka nampaknya tidak mempunyai persaingan. Mereka tidak bersaing dengan pertukaran, melainkan mereka menyediakan pintu masuk langsung kepada mereka dan mereka mengenakan spread kecil, jika tidak.

Oleh itu, jika ekosistem pertukaran terpecah-pecah dan masalah kecairan, ditambah dengan hakikat bahawa peniaga mesti mempertaruhkan aset mereka dengan mempercayai pertukaran yang tidak stabil ini adalah masalahnya, maka mungkin cara baru untuk mengakses kumpulan ini adalah penyelesaiannya?Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments