Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bagaimana Microsoft Akan Bergerak Ke Web 3.0, Bahagian Blockchain Untuk Berkembang


gergasi teknologi Microsoft akan mengembangkan pasukan blockchainnya, menurut jabatan ini Pengarah Strategi dan Transformasi, Blockchain, dan Rantaian Bekalan Perkakasan Awan Yorke Rhodes. Melalui akaun Twitternya, Rhodes memanggil calon berpotensi dan semua orang "taksub dengan Turing lengkap, objek boleh atur cara yang terhad".

Bacaan Berkaitan | Bagaimana Microsoft Membina Internet Terdesentralisasi Di Atas Rangkaian Bitcoin

Dalam jawatannya, pengarah blockchain Microsoft mendedahkan bahawa dia telah membentuk pasukan baharu di syarikat perisian itu. Rhodes menambah bahawa dia telah menghabiskan 6 tahun di dalam lubang blokchain dan "Saya tidak pernah lebih yakin dalam perjalanan ini".

Rhodes mengambil bahagian dalam Sidang Kemuncak Inovasi Kewangan Bloomberg. Semasa acara itu, beliau mendakwa bahawa gergasi teknologi itu mengawasi industri blockchain dan crypto dengan minat khusus dalam aset digital, kewangan terdesentralisasi dan token tidak boleh digunakan (NFT).

Yang terakhir adalah dua daripada trend terhangat dalam ruang dan telah menerima lonjakan besar dalam kepentingan institusi. Khususnya, NFT sedang dibanggakan oleh syarikat-syarikat besar, seperti Microsoft, VISA, EA, Ubisoft mempunyai potensi gangguan kewangan merentas banyak sektor.

Rhodes menerbitkan tawaran kerja semasa untuk mencari calon berpotensi yang boleh menyertai pasukan blockchainnya. Menurut tawaran kerja secara langsung di Microsoft Careers, syarikat itu mencari Jurutera Pembangunan Perisian Kanan.

Bacaan Berkaitan | Microsoft Mendapat Kelulusan Paten Untuk Perkhidmatan Yang Membenarkan Pengguna Mencipta Token Kripto

Calon perlu mempunyai pengalaman rantaian bekalan dan rantaian blok untuk menyertai pasukan syarikat yang bekerja di Konsortium. Sebahagian daripada inisiatif global untuk membina “rangkaian rantaian bekalan terbesar di dunia”, ahli bekerjasama dengan rakan kongsi dan pelanggan Microsoft untuk “membolehkan penggunaan perkhidmatan rantaian blok berskala perusahaan dan penyepaduan sistem”.

Microsoft Aboard The Blockchain Boat And Into The Metaverse

19659010]Gergasi teknologi itu telah pun menggunakan projek-projek utama di atas rantaian blok. Penyelesaian Decentralized Identity ION telah berjaya dilancarkan pada Rangkaian Bitcoin sebagai aplikasi lapisan kedua. Selesai dalam lebih 4 tahun pembangunan, tujuannya adalah untuk memberi individu kawalan ke atas pertukaran digital mereka dengan memanfaatkan pengecam terpencar (JPS).

Selain itu, syarikat perisian itu merancang untuk bersaing dengan Facebook (baru-baru ini dinamakan Meta) dan cita-citanya untuk mencipta ekosistem Metaverse. Ketua Pegawai Eksekutif syarikat itu Satya Nadella membentangkan rancangan mereka pada Persidangan Microsoft Ignite 2021. Melalui akaun Twitternya Nadella berkata:

Metaverse ada di sini, dan ia bukan sahaja mengubah cara kita melihat dunia tetapi cara kita mengambil bahagian di dalamnya – dari tingkat kilang ke bilik mesyuarat. Lihatlah.

Metaverse, model AI berskala besar dan inovasi lain adalah sebahagian daripada pembentangan Nadella. Teknologi yang menguasai mata wang kripto, blockchain, nampaknya bersedia untuk memainkan peranan besar dalam strategi syarikat untuk mengambil alih sektor digital baharu ini.

Bacaan Berkaitan | Bagaimana Perubahan Nama Facebook Memulakan Meta Token Mania

Pasaran kripto telah bertindak balas secara positif terhadap ini dan pengumuman lain tentang Metaverse. Syiling berkaitan, seperti MANA dan SAND, telah melonjak ke paras tertinggi sepanjang masa dengan rali yang melebihi 300% dalam keuntungan.

Microsoft blockchain MANA MANAUSDT
MANA pada rali dalam 30- carta hari. Sumber: MANAUSDT TradingviewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments