Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bagaimana TopGoal Membina Metaverse Bola Sepak


Teknologi Blockchain telah mewujudkan ruang untuk trend baharu yang tidak terkira banyaknya, tetapi yang paling menarik ialah minat yang semakin meningkat dalam koleksi digital sebagai token tidak boleh kulat (NFT).

Bagi yang belum tahu, NFT ialah kategori berasaskan blokchain. token kripto yang mewakili aset luar rantaian seperti seni, muzik, video dan koleksi permainan video. Mereka mula-mula menjadi tumpuan dengan permainan NFT yang dipanggil CryptoKitties. Ledakan DeFi pada tahun 2020 kemudian menambahkan bahan api kepada api, menjadikan mereka sangat marah. Malah, Jualan NFT mendahului paras $2 bilion pada suku pertama 2021 dan baru-baru ini, pasaran NFT OpenSea merekodkan $3.4 bilion dalam jumlah urus niaga.

NFT kini disebut-sebut sebagai NFT. blok bangunan untuk metaverse. Mereka juga telah membuka dimensi baharu untuk artis, pencipta kandungan dan pemuzik untuk memanfaatkan komuniti mereka yang semakin berkembang dan mengewangkan kerja mereka. Tambahan pula, NFT menambah sudut baharu kepada interaksi peminat-selebriti supaya peminat boleh terus memupuk rasa cinta kepada selebriti dan francais kegemaran mereka dengan memiliki NFT mereka. Pada visi untuk membawa interaksi peminat-selebriti ini ke peringkat seterusnya dalam metaverse bola sepak ialah TopGoal.

Apakah itu TopGoal

Dengan lebih 3.5B peminat merentas duniaBola Sepak dianggap secara meluas sebagai sukan paling popular pada zaman kita dengan peminat yang paling setia. Memanfaatkan ini ialah projek NFT TopGoal.

TopGoal mencipta koleksi NFT berkuasa blok berlesen rasmi untuk peminat bola sepak membina keseluruhan metaverse bola sepak. Projek ini bekerjasama dengan pemain bola sepak legenda dan francais popular untuk membawa peminat pengalaman unik memiliki kad pemain dalam bentuk NFT, membina skuad impian dan mengambil bahagian dalam permainan bola sepak berasaskan blokchain.

TopGoal juga memilih gol terbaik, membantu , dan detik-detik epik pemain bintang untuk mengubahnya menjadi NFT yang boleh dimiliki secara unik oleh peminat mereka. Pada masa ini, TopGoal telah bekerjasama dengan Micheal Owen — pemain bola sepak Inggeris yang terkenal dengan kelajuan larian seperti angin yang memenanginya but emas dalam liga perdananya yang pertama. Pada awal tahun ini, TopGoal mengadakan sesi AMA dengannya di platform Binance NFT di mana Owen memberikan pandangannya tentang NFT dan Metaverse secara umum.

Selain itu, TopGoal juga berjaya bekerjasama dengan Rivaldo Vitor — penyerang Brazil yang memenangi Ballon d'Or dan Pemain Terbaik Dunia FIFA pada 1999 — dan José María Gutiérrez Hernández —  pemain tengah Sepanyol yang dikenali sebagai gunung berapi yang meletus di atas padang.

Peminat pemain ini boleh mengumpul kad pemain istimewa dan momen epik serta memiliki mereka sepenuhnya.

TopGoal bertujuan untuk bekerjasama dengan lebih ramai pemain bola sepak legenda pada masa hadapan untuk membawa pengalaman unik ini kepada seramai mungkin orang. TopGoal mempunyai satu lagi sesi AMA dikuasakan Binance yang dirancang dengan Alessandro Del Piero, pemain bola sepak Itali yang popular pada 15 November jam 3:00 petang UTC. Acara ini akan berlangsung di saluran YouTube Binance.

NFT Packs and Tiers

TopGoal baru-baru ini mengumumkan Acara Premiumnya mendedahkan pelbagai pek dan peringkat NFT yang akan ditawarkan kepada peminat. Pertama dalam senarai ialah kad permainan TopGoal yang memaparkan detik-detik epik bintang bola sepak, dengan 4000 kad untuk setiap bintang. Itu diikuti dengan koleksi kotak misteri edisi khas bernama Return of Legends S1. Kotak misteri terdapat dalam tiga peringkat kualiti — Rare, Epic dan Legendary.

Selain itu, TopGoal mempunyai NFT lelongan khas untuk setiap pemain yang disertakan bersama jersi yang ditandatangani. Gol ikonik Micheal Owen dari Piala Dunia 1998 yang mengemudi kemenangan ke arah pasukannya, gol sepakan basikal Rivaldo di La Liga pada musim 2000-01 yang menyelamatkan Barcelona kerusi liga juara, dan bantuan Guti dalam La Liga musim 2005-06 adalah detik-detik epik yang akan menjadi sebahagian daripada NFT lelongan.

TopGoal telah menyenaraikan semua kotak misteri dan NFT lelongan di pasaran Binance NFT untuk dibeli oleh pengguna.

Pembangunan dan Pelan Hala Tuju

TopGoal telah berjaya mengumpulkan minat beribu-ribu peminat bola sepak di seluruh dunia dengan strategi NFT yang inovatif. NFT Airdrop yang dijalankan baru-baru ini dengan kerjasama CoinMarketCap juga terbukti berjaya untuk firma itu. Selain itu, TopGoal bekerjasama dengan Binance NFT Marketplace dari peringkat awal lagi dan telah bekerjasama rapat dengan platform tersebut. Penurunan NFT pertama mereka yang dijalankan pada platform pada bulan Julai menerima sambutan yang besar, dan projek itu kini sedang berusaha untuk menyenaraikan set kedua NFTnya di Binance.

Syarikat itu juga sedang berusaha ke arah bekerjasama dengan lebih ramai pemain bola sepak bintang, kelab dan francais di seluruh dunia dalam masa terdekat. Selain itu, projek terbesar TopGoal yang akan datang ialah GameFi, permainan bola sepak inovatif yang mencipta kes penggunaan baharu untuk kad permainan dan NFT lain yang telah dikumpulkan pengguna dari semasa ke semasa.

Pasukan pembangun juga bekerjasama dengan perintis industri untuk membawa mempertaruhkan dan melombong ke dalam persamaan. Token asli untuk TopGoal juga boleh berada dalam pelan hala tuju untuk masa terdekat.

Masa Depan Milik NFT

Sudah menjadi kemarahan hari ini, NFT nampaknya tidak akan perlahan dalam masa terdekat. Malah, apabila perkembangan ke arah metaverse dan web3.0 semakin pantas, kita boleh mengatakan bahawa NFT akan kekal di sini. Dalam masa seperti ini, projek seperti TopGoal boleh menjadi kunci untuk membawa NFT ke tahap baharu. Dengan mencipta kes penggunaan yang unik untuk NFT bola sepak, TopGoal berkemungkinan menarik berjuta-juta peminat bola sepak dari seluruh dunia, membawa kita selangkah lebih dekat kepada penerimaan besar-besaran.

Imej: PixabaySource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments