Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bank of England Menambah Sokongan untuk Mata Wang Digital Bank Pusat


Suara terbaharu yang menambah paduan sokongan untuk mata wang digital ialah Sarah John, ketua juruwang Bank of England. Beliau berkata ia adalah "penting" bahawa bank-bank pusat bertindak pantas.


Mata Wang Digital UK Bermula untuk Menampakkan Lebih Banyak

Seperti dek kad, semakin banyak kuasa-kuasa besar melipat kepada tanggapan mengeluarkan bank pusat mereka sendiri mata wang ( CBDC s).

Sebagaimana Jepun mendesak dengan merancang untuk yen digital untuk menentang ancaman dari China, jurubank ketua Bank of England bersuara untuk menyokong paun digital

Tidak ada pengesahan rasmi dari Bank of England berhubung penerbitan paun digital. Walau bagaimanapun, hujah semakin meningkat bahawa UK mesti membuat langkah untuk mengatasi kesan syarikat teknologi gergasi dan CBDC.

 Bank England england menyokong mata wang digital

Hujung minggu ini, juruwang kepala Bank of England, Sarah John, menunjukkan sokongannya untuk cryptocurrency rasmi di UK. Dia berpendapat bahawa ia adalah "penting" bahawa bank-bank pusat melangkah sebelum mereka kalah kepada konglomerat berteknologi.

John bertanggungjawab untuk mengeluarkan wang kertas di Bank dan memberitahu The Telegraph 19659016] Benar-benar betul bahawa bank-bank pusat memikirkan sama ada sektor awam atau sektor swasta lebih baik untuk menyediakan mata wang digital ke hadapan.

Bank-bank Pusat Mesti 'Mempercepatkan laju'

untuk mengeluarkan mata wang mereka sendiri telah dipercepatkan oleh rancangan Facebook untuk melancarkan Libra .

Sesungguhnya, berita bahawa China akan mengepul dengan mata wang digital sendiri hanya beberapa hari selepas CEO Facebook mempertahankan Libra di hadapan Kongres Amerika Syarikat.

Menurut John, adalah penting bahawa bank-bank pusat menyerang hak kira penglibatan sektor swasta yang sihat. Beliau menggesa Bank bertindak dengan cepat untuk memastikan kestabilan monetari dan kewangan masa depannya, berkata:

Kita perlu berfikir sebagai sebuah institusi mengenai cara memposisikan diri kita untuk memastikan masyarakat masih mempunyai pelbagai bayaran yang boleh digunakan dengan penuh keyakinan

John menambah:

Teknologi bergerak sangat cepat sehingga bank-bank pusat sangat peka terhadap hakikat bahawa mereka boleh berisiko menyerahkan kawalan sepenuhnya terhadap pengurusan wang kita.

Bukan hanya John yang mengambil berat tentang peningkatan ancaman daripada syarikat teknologi dan penglibatan sektor swasta. Lembaga Kestabilan Kewangan, badan internasional yang memantau sistem keuangan global dan membuat saran, juga memberi amaran bahwa pihak berwajib harus "mempercepat laju" peraturan pembangunan.

Gubernur Bank of England, Mark Carney, juga telah sangat bersemangat di cabaran bahawa alternatif digital global membentangkan dolar sebagai mata wang rizab dunia.

Nasib baik untuk bank pusat, mereka nampaknya mempunyai kelebihan ketika datang kepada keyakinan pengguna. Menurut pungutan Ipsos Mori, bank pusat adalah institusi yang paling dipercayai untuk mengeluarkan mata wang digital, sementara syarikat teknologi adalah yang paling kecil.

Nampaknya jika keputusan untuk melancarkan paun digital dibuat, ia lebih cenderung disokong oleh bank daripada dijalankan oleh laman media sosial.

Apa yang anda buat daripada sokongan terbaru Bank of England untuk pusat mata wang digital bank? Marilah kita ketahui di bawah!


Imej melalui ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of