Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bank Swasta Pertama Bergabung dengan Rangkaian Blockchain Digital Digital Turki


Garanti BBVA telah mengumumkan bahawa ia adalah bank swasta pertama dan satu-satunya untuk bergabung dengan rangkaian penghalang aset digital milik Turki. Platform Transformasi Aset BiGA Digital dibangunkan oleh Bank Penjelasan, Penyelesaian dan Penjaga Istanbul (Takasbank), dan secara rasminya dilancarkan sebelum Tahun Baru.


Digitalisasi Aset Emas dan Fisik di Blockchain

Garanti BBVA melakukan yang pertama pemindahan blokir dari BiGA cryptocurrency, dengan bank-bank lain yang menyertai. Ini adalah peminjam negeri Ziraat dan Vakif, dan tiga bank penyertaan swasta dan negeri.

Satu unit BiGA mewakili satu gram emas, yang disimpan secara fizikal di peti besi bursa saham Istanbul. Platform ini membolehkan aset digital seperti emas yang akan dipindahkan dalam masa nyata, 24/7.

Terdapat tiga urus niaga utama: terbitan, pembayaran balik dan pemindahan. Sistem ini juga mempunyai integrasi dengan Sistem Pindahan Emas, membersihkan kebenaran, dan alat pemantauan dan pelaporan.

Takasbank sedang menjalankan sistem untuk memasukkan komoditi fizikal lain ke dalam sistem pemindahan aset digital berasaskan blok block.

Crypto In Turki

Cryptocurrency, dan terutamanya Bitcoin, sangat popular di Turki, dengan mata wang fiat yang jatuh dan kawalan modal yang dikenakan ke atas pertukaran mata wang asing

Bitcoinist , Harga Bitcoin berani dipaparkan dengan harga ForEx lain pada papan iklan digital di Istanbul. Keluarga Bitcoin Keluarga, Didi Taihuttu, menulis tweet tentang penemuannya sebagai keluarga yang mengembara melalui Istanbul.

Menurut Huobi, Lira Turki adalah fiat terbesar kelima untuk crypto di dunia. Satu fakta yang mendorong pertukaran cryptocurrency untuk masuk ke dalam tindakan dan menjadi pemain antarabangsa pertama untuk memulakan perdagangan pasangan Lira / Tether.

Turki juga merupakan salah satu daripada banyak negara yang ingin mengeluarkan Mata Wang Digitized Central Bank (CBDC) dalam masa terdekat.

Lira digital mungkin dilancarkan pada suatu ketika pada tahun ini kerana konsep itu disebut dalam program Presiden Presiden Recep Erdogan untuk tahun 2020.

Apa yang berlaku anda buat perkembangan terbaru ini? Tambahkan pemikiran anda di bawah!


Imej melalui ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of