Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bendera Bitcoin Bull Mencadangkan Harga Akan Meletup Melebihi $ 70,000
 Iklan

Petunjuk teknikal klasik menunjukkan bahawa Bitcoin, cryptocurrency terkemuka di dunia berdasarkan had pasaran, akan menjadi lebih berharga daripada yang ada sekarang.

$ 70,000 Seterusnya?

Digelar sebagai Bull Tandakan, corak carta terbentuk apabila aset bergabung ke bawah untuk jangka masa yang singkat setelah mengalami lonjakan harga yang besar. Ia kelihatan seperti saluran miring turun, dilambangkan oleh dua garis arah selari, di mana harganya berubah-ubah. Dalam tempoh penggabungan ini, volumnya menurun.

Bitcoin sedang membentuk atau sekurang-kurangnya mengisyaratkan untuk membentuk saluran penurunan yang serupa .

Cryptocurrency memeriksa hampir semua keperluan yang menunjukkan bahawa ia ada dalam bull corak bendera. Pertama, aliran sebelumnya adalah menaik. Kedua, ia berdagang di kawasan yang ditentukan oleh dua garis arah selari Bendera. Dan yang ketiga, penurunan harga bersih berbanding dengan bahagian atas Bendera adalah malu 19 peratus (kemunduran lebih daripada 50 peratus cenderung untuk membatalkan teori bendera sama sekali).

Sebaik-baiknya, retracement berakhir setelah harga membetulkan sebanyak 38 peratus dari bahagian atas sesi.

 Bitcoin berdagang di dalam apa yang kelihatan seperti corak bendera lembu. Sumber: BTCUSD di TradingView.com "width =" 980 "height =" 567

Bitcoin berdagang di dalam apa yang kelihatan seperti corak bendera lembu. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Peniaga biasanya ingin memasuki posisi panjang pada penembusan harga di atas paras garis atas bahagian atas Bendera. Sasaran terbalik mereka berada pada jarak berpotensi sama dengan ukuran aliran menaik sebelum pembentukan Bendera. Ketinggian yang disebut "tiang bendera" adalah $ 15,469.

Mengukur dari titik penembusan – kira-kira hampir $ 56,000 – sasaran kenaikan bendera itu berada di sekitar $ 71,469 (~ $ 71,500).

Kes Bearish Bitcoin

Tidak disahkan , Bitcoin juga berisiko membentuk struktur teknikal menurun sekiranya ia menolak pergerakan penembusan harga di atas $ 58,500.

Dalam tinjauan semula, tahap $ 58,500 membataskan cryptocurrency daripada naik ke atas pada sesi akhir Februari. Pada percubaan bitcoin seterusnya, harganya melepasi $ 58,500 untuk membentuk rekod tertinggi pada $ 61,778 (data dari Coinbase). Walau bagaimanapun, cryptocurrency melonjak $ 58,500 sekali lagi sebagai rintangan berikutan pembetulan 19 peratusnya.

Dan sekarang, bitcoin menguji kenaikan $ 58,500 lagi. Itu merupakan petunjuk potensi kepala dan bahu, yang merupakan corak pembalikan penurunan.

 Pandangan corak kepala dan bahu Bitcoin yang berpotensi. Sumber: BTCUSD di TradingView.com "width =" 980 "height =" 567

Potensi pandangan kepala dan bahu Bitcoin. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Penembusan dari kepala dan bahu berisiko menghancurkan Bitcoin sebanyak ketinggian garis leher sokongan dan bahagian atasnya. Ia menjadi $ 16,339, yang mengubah sasaran penurunan cryptocurrency hampir $ 30,000.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments