Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Biconomy melancarkan Forward Swap – DEX yang menerima bayaran gas di stablecoin
 Iklan

Teknologi desentralisasi berada di jalan revolusi – dari pertukaran tradisional hingga pertukaran terdesentralisasi, dengan tujuan untuk memfasilitasi ruang perdagangan yang lebih mudah dan selamat. Walaupun pertukaran terpusat melakukan perdagangan di luar rantai, perlu anda ketahui bahawa walaupun perkembangan terjadi di ruang perdagangan, kebanyakan cabaran mereka yang ada, terutama "kos transaksi yang tinggi" masih belum dapat diselesaikan. Walau bagaimanapun, projek blockchain baru 'Biconomy' menawarkan alternatif yang menarik untuk menyelesaikan masalah masa kini ini.


Biconomy platform transaksi multichain yang memberi kuasa kepada Dapps untuk menyediakan pengalaman onboarding dan transaksi yang dipermudahkan untuk Web3 projek mereka baru-baru ini melancarkan Forward Swap ]. Pertukaran yang terdesentralisasi itu menyebabkan kecairannya dari Uniswap tetapi memberikan pilihan untuk membayar gas dalam pelbagai koin stabil. Ini sangat meningkatkan pengalaman pengguna untuk kedua-dua pemula crypto & pedagang berpengalaman.

Dengan itu, pengguna DeFi baru dapat dengan cepat menaikkan dan menukar token tanpa perlu membeli & memiliki ETH. Keperluan untuk memiliki ETH untuk membayar gas boleh menjadi hambatan bagi pengguna baru. Tetapi masalah terbesar ialah perbelanjaan ETH sebagai gas adalah pelaburan yang hilang. Sekiranya anda menghabiskan 100 $ ETH sebagai gas antara Jan-Mei 2020, jumlah yang sama sekarang bernilai 800 $ –1000 $! Oleh itu, anda hanya menjana pelaburan 700-900 $. Yang sepatutnya menelan belanja sebanyak $ 100, akhirnya anda menelan belanja sebanyak 1000 $. Itu seperti membeli barang runcit dengan Tesla Stocks. Anda bukan sahaja kehilangan keuntungan semasa stok meningkat, tetapi bungkusan susu yang anda beli juga akhirnya berharga dua kali ganda.

Moreso, dengan Forward Swap, ia menjadi lancar kerana pengguna dapat dengan cepat menaiki dan menyimpan pelaburan ETH mereka yang berharga. Lebih masa, penjimatan ETH ini bertambah. Menariknya, c lihat di sini berapa banyak ETH yang boleh anda jimatkan jika anda telah membayar gas di stablecoin. Hasilnya amat mengejutkan. Sebenarnya, sebahagian besar daripada kita benar-benar membelanjakan gas sebanyak 50-60% kerana kenaikan harga ETH. Syukurlah, Forward Swap membantu menjimatkan lebih jauh. Ini memastikan tidak ada transaksi yang gagal dan masing-masing cekap gas.

Biconomy telah melancarkan program pengguna awal untuk memberi penghargaan kepada pengguna awal di testnet dan mendapatkan maklum balas untuk Forward Swap. Dompet yang melakukan 3 pertukaran pada testnet layak mendapat penurunan dan ganjaran Biconomy di masa hadapan. Pasukan mengatakan bahawa maklum balas akan membantu menyempurnakan penawaran produk mereka – Maju.

Penyesuaian Hadapan adalah kes penggunaan pertama yang dibina berdasarkan Biconomy Forward

Biconomy Forward menyediakan API ringkas kepada pembangun untuk membolehkan pengguna mereka membayar gas di ERC20 token! Ini adalah satu lagi kejayaan dalam misi Biconomy untuk mempermudah pengalaman web3.0. Lebih-lebih lagi, Biconomy mempunyai program pemberian 15K $ untuk Dapps dan pembangun yang ingin mengintegrasikan Biconomy Forward. Terdapat banyak kes penggunaan yang diaktifkan sekarang:

 • Protokol dan dompet DeFi dapat meningkatkan UX mereka dengan membiarkan pengguna akhir mereka melakukan semuanya tanpa perlu memiliki ETH.
 • Semua aplikasi yang terdesentralisasi dapat menggunakan pengguna baru dalam beberapa saat dengan memberikan bonus pendaftaran token mereka sendiri.
 • Aplikasi kewangan dapat membolehkan pengguna membayar gas dalam stablecoin. Seperti yang telah dibincangkan, ini akan menggembirakan pengguna mereka yang ingin menjimatkan ETH. Kami melihat ini menjadi kelebihan daya saing untuk aplikasi DeFi tertentu, dan sudah berbincang dengan pemain utama seperti Curve & Idle Finance.
 • Permainan blockchain dapat meningkatkan model kripto-ekonomi mereka dengan membenarkan pengguna membayar yuran dengan token mereka sendiri. Ini akan menambahkan komponen baru pada model token.

Ciri-ciri Biconomy yang mencolok yang membezakannya dengan yang lain.

 • Non-Custodial & Trustless: Sistem biconomy tidak boleh dipercayai oleh reka bentuk dan dengan itu tidak dapat merosakkan data pengguna
 • Pengoptimuman Gas: Membantu pengguna untuk mengurangkan kos gas di Ethereum hingga 50%.
 • Transaksi Tanpa Stok: Memastikan bahawa transaksi pengguna tidak tersekat dan mereka disahkan tepat pada waktunya pada harga gas yang optimum.
 • Mesra Pengguna Akhir: Memudahkan transaksi tanpa gas untuk pengguna dengan membenarkan mereka membayar gas dengan mudah dalam token ERC20.
 • Agnostik Platform: Membolehkan peserta mengintegrasikan Biconomy menggunakan SDK Javascript melalui npm atau CDN serta menerapkan API platform pada platform lain.
 • Mesra Pembangun: Penyelesaian plug-and-play yang mudah dengan perubahan kod minimum diperlukan. Sesuai dengan sistem yang ada dan Dompet Web3 utama.
 • Blockchain Agnostic: Senibina platform dibina dari bawah hingga menjadi blockchain agnostic.
 • Infrastruktur Relayer Berskala: Infrastruktur relay dinamik yang dapat skala secara mendatar dan secara menegak sebagai pengguna DApp dan skala transaksi.

Kesimpulannya: Biconomy adalah syarikat teknologi yang membina infrastruktur transaksi pelbagai rantai untuk aplikasi Web 3 generasi akan datang. Melalui API Biconomy yang kuat dan mudah digunakan, pembangun dapat melakukan perjalanan transaksi yang mudah dan disesuaikan agar pengguna akhir mereka tidak kecewa dengan kerumitan blockchain. Penyelesaian plug-n-play membolehkan interaksi Web 3 yang lancar antara DApps dan pengguna akhir. Dengan menyelesaikan masalah utama pada lapisan transaksional crypto, Biconomy sedang dalam misi untuk mempermudah pengalaman Web 3 yang akan mendorong penggunaan secara besar-besaran.


Penafian: Maklumat yang disajikan di sini bukan merupakan nasihat pelaburan atau tawaran untuk melabur. Pernyataan, pandangan, dan pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah sepenuhnya dari pengarang / syarikat dan tidak mewakili pendapat Bitcoinist. Kami sangat menasihatkan pembaca kami kepada DYOR sebelum melabur dalam cryptocurrency, blockchain project, atau ICO, terutamanya yang menjamin keuntungan. Selain itu, Bitcoinist tidak menjamin atau menyiratkan bahawa cryptocurrency atau projek yang diterbitkan adalah sah di mana-mana lokasi pembaca tertentu. Adalah menjadi tanggungjawab pembaca untuk mengetahui undang-undang mengenai cryptocurrency dan ICO di negaranya.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments