Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Berisiko "Memalsukan" Ketika Harga Melonjak Hampir $ 60,000, Penganalisis menegaskan
 Iklan

Kenaikan baru-baru ini di pasaran Bitcoin menghadapi risiko goyah kerana peniaga ragu-ragu untuk membeli cryptocurrency pada harga yang lebih tinggi, tegas Marc Principato, pengarah eksekutif Green Bridge Investing, pengurusan pelaburan merentas pasaran firma.

Bitcoin menjadi $ 50,000?

Penganalisis memberi amaran dalam nota kepada pengikut bahawa BTC / USD dapat memperoleh keuntungan terbarunya, memanggil kawasan 58,200-62,100 sebagai zon pembalikan. Dia menambah bahawa peniaga boleh mengesahkan sentimen jual beli yang meningkat jika lilin harian bitcoin membentuk tahap rendah. Sekiranya itu berlaku, risiko cryptocurrency jatuh ke tahap serendah $ 50,000.

"Sekiranya saya ingin mencari swing swing baru, saya akan paling berminat dengan persediaan yang berlaku di sana," kata Mr. Principato sambil memberi amaran pedagang menentang membuka posisi kenaikan baru pada paras tertinggi baru-baru ini.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 419

Penyediaan perdagangan Bitcoin, seperti yang disampaikan oleh Marc Principato. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Penganalisis memetik teori Elliot Wave yang terkenal untuk meneka tahap Bitcoin penting seterusnya. Dia menyatakan bahawa penjualan pertama dari $ 57,000 dapat mencetuskan langkah pembetulan yang luas.

"Ini sangat rumit dan bahkan dapat membuat kenaikan baru (seperti yang kita lihat sekarang) sebelum menjadi jelas," Tuan Principato menulis. "Jika ayunan dari 57K hingga 45K adalah Gelombang A, arus ini dari 45K hingga 61K mungkin Gelombang B (biasanya 3 kaki yang sekarang jelas dalam formasi)."

"Pengesahan akan berlaku jika sokongan 50K dibawa keluar. Sekiranya Gelombang C terungkap dari sini, harganya boleh kembali menjadi 37K berpotensi dalam beberapa minggu ke depan, "tambahnya.

Fundamental Push

Walaupun dengan pandangannya yang rendah, Mr. Principato mengakui bahawa dia tidak tahan terhadap Bitcoin.

Kenyataannya mengikuti kenaikan berterusan cryptocurrency yang menyusul selepas kemalangan yang dipimpin oleh wabak ke bawah $ 4.000 pada bulan Mac 2020. Kadar pertukaran BTC / USD pulih dengan mendadak setelah Rizab Persekutuan mengurangkan pinjaman penanda aras kadar hampir mendekati sifar dan melancarkan program pembelian bon terbuka untuk melindungi ekonomi AS.

Pemulihan harga Bitcoin mendapat dorongan lebih lanjut daripada program rangsangan bernilai triliun dolar kerajaan AS. Pelabur berpendapat bahawa cryptocurrency berfungsi sebagai aset lindung nilai yang lebih baik daripada tunai atau bon. Instrumen tradisional ini menawarkan pulangan yang sedikit kerana kelebihan bekalan dan sokongan tiruan dari bank pusat AS.

Akibatnya, Bitcoin mencatatkan lembaran kenaikan 1,500 peratus dari nadir pertengahan Mac sebanyak $ 3,858 (data dari Coinbase

Dengan kebanyakan faktor asas masih ada, dipimpin oleh pakej rangsangan tambahan Presiden AS Joe Biden bernilai $ 1,9 trilion dan Komitmen Fed untuk membeli hutang kerajaan dan korporat bernilai $ 120 bilion setiap bulan, pelabur mempunyai telah masuk ke Bitcoin untuk mencari keselamatan dari risiko inflasi yang lebih tinggi.

"Pelaburan oleh pelabur institusi dan syarikat meningkat. Inilah yang saya sebut sebagai pembiayaan bitcoin, ”kata Masafumi Yamamoto, ketua strategi mata wang di Mizuho Securities, kepada Reuters.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments