Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Fractal Melihat BTC / USD mencecah $ 35-40K Sebelum Menyambung Bull Bull
 Iklan

Bulls Bitcoin harus mempersiapkan harganya jatuh ke kawasan $ 35,000-40,000, per fraktal yang sangat tepat.

Pertama kali diserlahkan oleh TradingShot, perunding perdagangan kripto bebas, fraktal bergantung pada keburukan petunjuk teknikal untuk membuat kes penurunan jangka pendeknya. Mereka termasuk kipas nada yang disebut, tiga purata bergerak, dan dua petunjuk momentum. Kesemua mereka telah meramalkan tren jangka pendek dan sederhana Bitcoin dalam sesi terakhir.

Kajian TradingShot memfokuskan pada tahap sokongan dan rintangan yang menjadi penggemar semangat. Di dalamnya, setiap formasi tinggi Bitcoin membawa kepada penolakan terbalik pada jalur atas atau median. Sementara itu, jalur bawah memberikan sokongan yang sangat diperlukan untuk meneruskan aliran menaik, seperti yang ditunjukkan dalam carta di bawah.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 416

Bitcoin pitch-fan persediaan, seperti yang ditonjolkan oleh TradingShot. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

"Unjuran sederhana menunjukkan bahawa median (garis merah) dalam 2-3 minggu sekali lagi dapat memberikan sokongan, kali ini membuat hubungan dengan 1D MA100 (garis trend hijau), "Kata penganalisis TradingShot.

" Garis putus-putus adalah tahap 0,5 dan telah menyokong sejak 10 November 2020. Hubungan dengan band 0,5 yang lebih rendah akan menjadi pembetulan -40 peratus, yang hanya berlaku sekali semasa Larian Parabola 2017 , "Tambah mereka.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT" width = "980" height = "445

Pembetulan Bitcoin dari tahap tertinggi sejak 2017. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

In retrospeksi, setiap pembetulan Bitcoin dari puncak tempatan menguji 1D MA100 tiga kali dan 1D MA50 dua kali lebih banyak sokongan sejak Disember 2017. Pada masa ini, tahap 1D MA100 berada hampir $ 40,000 sementara 1D MA50 hampir $ 35,000.

More Bearish Cues [19659013] Kemungkinan Bitcoin membetulkan ke wilayah $ 35,000-40,000 juga o meningkat disebabkan oleh penunjuk LMACD yang menurun, backronym untuk "Logarithmic Moving Average Convergence Divergence."

Dalam retrospeksi, LMACD mewakili perbezaan logaritmik antara purata bergerak 12-tempoh Bitcoin dan rata-rata bergerak 26-tempohnya. Apabila LMACD merosot di bawah purata bergerak 9-tempoh, ini menandakan crossover menurun. Sebaliknya, apabila MACD pecah di atas MA tempoh 9, ia memberi amaran mengenai crossover bullish.

Carta Bitcoin di atas menunjukkan LMACD membentuk crossover bearish menunjuk pada penjualan yang panjang pada masa akan datang sesi. Itu sesuai dengan teori penggemar suara.

"Setiap formasi sebelumnya seperti itu tidak hanya muncul tidak lama setelah Puncak, tetapi juga merupakan Puncak Tinggi di Pitchfan," kata penganalisis TradingShot. “ RSI ditolak sebelum memasuki Zona Jual (Rintangan) berbulan-bulan dan dengan cepat mendekati Zona Beli (Sokongan). Perhatikan bagaimana setiap hit di RSI Zon Beli telah menjadi Bawah. ”

Persediaan Jangka Panjang Bitcoin

TradingShot tetap bersikap berat sebelah terhadap bull dari perspektif jangka panjang, dengan menjangkakan kebarangkalian yang lebih rendah Pembetulan sebanyak 40 peratus akan membantu Bitcoin meneruskan semula kenaikannya . Firma itu mengesyorkan agar peniaga merancang masa pembelian bitcoin mereka di dekat tahap sokongan yang dapat dibuktikan.

"Kami masih mempunyai bahagian yang lebih baik daripada Bull Cycle ini di hadapan kami," tambahnya.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments