Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Memiliki Potensi untuk Meningkatkan Pulangan Portfolio Pelaburan, VanEck Says


Bitcoin adalah alat yang hebat untuk mempelbagaikan portfolio pelaburan, firma pengurusan pelaburan VanEck menyimpulkan dalam postingan .


Cryptocurrency Menunjukkan Korelasi Rendah kepada Aset Tradisional

Bitcoin menunjukkan hampir tiada kaitan dengan aset tradisional. Aspek ini sebelum ini dianalisis secara terperinci oleh beberapa pengurus aset dan dana lindung nilai yang mantap, termasuk Pantera Capital . Oleh itu, tidak hairanlah bahawa VanEck memberi tumpuan kepada sifat tersendiri cryptocurrency yang bergerak secara bebas dari kumpulan aset lain.

Ciri ini membuat BTC mempunyai pilihan yang mesti ada dalam mana-mana portfolio pelaburan yang pelbagai. VanEck membuat kesimpulan:

Bitcoin berpotensi meningkatkan kepelbagaian portfolio kerana korelasinya rendah kepada kelas aset tradisional, termasuk indeks ekuiti pasaran, bon dan emas.

Menariknya, VanEck menyebut aspek lain Bitcoin yang menjadi topik hangat – nisbah stok ke aliran. Sekali lagi, pengurus pelaburan menggunakan model penyelidikan yang dicadangkan oleh pengguna Twitter PlanB, yang membuat nama untuk dirinya sendiri selepas menerbitkan analisis terperinci berdasarkan nisbah stok-ke-aliran cryptocurrency, yang pada asasnya memberi tumpuan kepada kekurangan syiling.

] Awal bulan ini, bank Jerman BayernLB menerbitkan sebuah laporan yang berputar di sekitar model PlanB.

Kesan Bitcoin pada Portfolios

Menurut VanEck, walaupun peruntukan kecil untuk Bitcoin dapat meningkatkan potensi pulangan institusi portfolio pelaburan. Pengurus pelaburan membentangkan carta yang menunjukkan peruntukan yang berbeza untuk Bitcoin dan menganalisis impak yang berpotensi.

Sebagai contoh, jika pelabur institusi telah mencipta portfolio ekuiti dan 40% bon bon pada tahun 2012, ia akan menghasilkan hampir 100% pulangan. Walau bagaimanapun, jika portfolio yang sama akan memperuntukkan hanya 3% kepada BTC, masing-masing 58.5% dan 38.5% untuk ekuiti dan bon, pulangan akan meningkat kepada hampir 200%.

Gabor Gurbacs, strategi aset digital di VanEck, dikongsi melalui Twitternya lebih banyak alasan mengapa Bitcoin adalah aset yang ideal, mengatakan:

"Gabungan Bitcoin ketahanan, kekurangan, privasi, dan sifatnya sebagai aset pembawa yang dikurangkan kepercayaan semua menyumbang kepada ia memegang nilai kewangan. Bitcoin mempunyai potensi untuk menjadi emas digital. "

melaporkan bahawa VanEck dalam kerjasama dengan SolidX Management akan mula menawarkan saham dalam dana yang didagangkan oleh Bitcoin yang diperdagangkan (ETF).

Adakah anda fikir Bitcoin adalah mesti dalam portfolio pelaburan? Kongsi pemikiran anda di bahagian komen!


Imej melalui Shutterstock, Twitter: @gaborgurbags, Vaneck.comSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of