Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Mendahului $69,000 Pada Data Inflasi, Mod Bulan Diaktifkan?


Emas digital adalah realiti walaupun dikritik kerana Bitcoin menuntut semula paras tertinggi semasa dan membuat paras tertinggi baharu sepanjang masa pada $69,000. Sehingga masa akhbar, harga BTC telah mengalami kemunduran kecil tetapi berpotensi untuk mengambil satu lagi tahap sehingga $70,000. Seperti yang ditunjukkan minggu ini, musim bulan mungkin telah bermula.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC pada rali dalam carta 4 jam. Sumber: BTCUSD Tradingview

Bacaan Berkaitan | Bitcoin Sedia Untuk Pergi “Parabolic” – Tiada Sebab untuk Turun?

Hadapan pasaran crypto pertama telah menjaringkan paras tertinggi baharu sepanjang masa di belakang laporan inflasi yang diterbitkan oleh United negeri. Menduduki 6.2%, menurut pihak berkuasa, ia telah melebihi jangkaan pertumbuhan.

Tesis Bitcoin mempunyai lindung nilai terhadap inflasi yang hanya mengukuh sepanjang tahun lalu menerima sokongan daripada pelabur legenda seperti Paul Tudor Jones, dan daripada CEO penting dalam kewangan sektor.

Menurut laporan terbaru daripada QCP Capital, pasaran kripto secara keseluruhannya mencapai tahap tertinggi sepanjang masa. Perhimpunan Bitcoin nampaknya didorong oleh dua pemangkin utama. Pertama, laporan CPI, dan kedua, pengaktifan peningkatan Taproot rangkaian.

Perhimpunan dalam aset berisiko, ketika pelabur mengejar hasil yang mampu mengatasi kadar inflasi, telah meluas ke pasaran tradisional. QCP Capital merekodkan kenaikan pada indeks ekuiti dengan paras tertinggi sepanjang masa dalam S&P 500, Russell dan NASDAQ.

Korelasi antara Bitcoin dan saham berterusan dan ia boleh kekal sebagai pendorong untuk harga BTC pada masa hadapan yang boleh dijangka kerana lebih banyak modal mengalir ke dalam aset ini. QCP Capital menambah:

Nampaknya terdapat kemerosotan merentas pasaran global dengan peserta mengejar bahagian atas di belakang pendapatan positif dan menjangkakan pembukaan semula perdagangan global. Kami menjangkakan kenaikan harga yang luas ini akan berterusan dalam jangka masa terdekat.

Bitcoin Taproot Buy The Rumor, Buy The News?

Taproot, salah satu peningkatan terbesar Bitcoin sejak penggunaan SegWit, dijangka akan dikeluarkan menjelang akhir minggu ini atau awal minggu berikutnya. Dengan acara ini di kaki langit, ramai peniaga boleh tergoda untuk mematuhi adagio "Beli khabar angin, jual berita", tetapi boleh mendapati diri mereka terperangkap dengan lebih banyak penghargaan. QCP Capital berkata:

Harga BTC sudah pasti disokong oleh peningkatan Taproot yang akan datang (…). Ini adalah peningkatan terbesar sejak SegWit pada 2017 dan akan menambah baik rangkaian fungsi utama. Kami mengekalkan BTC panjang dalam acara utama ini.

Bacaan Berkaitan | Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook Memegang Bitcoin Dan Ethereum Sebagai Sebahagian Daripada Portfolio Terpelbagai

Firma itu percaya Bitcoin boleh memasuki "gelung maklum balas positif" dengan peristiwa besar, seperti yang dilaporkan oleh Taproot dan CPI, yang mencetuskan lebih menghargai mata wang kripto.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments