Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Mengelakkan Pembetulan Bearish yang Dalam ketika Powell Menjanjikan Rangsangan Baru


  • Bitcoin terus stabil di atas sokongan $ 9,100 ketika Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell berjanji untuk mempertimbangkan rangsangan tambahan.
  • Pasangan BTC / USD sebelumnya pulih lebih daripada 150 peratus dari rendahnya 13 Mac pada dasar pengembangan Fed. [19659002] Seorang penganalisis mengatakan bahawa Bitcoin mungkin akan meneruskan aliran menaik ke arah atau melebihi $ 10,000.

Bitcoin tidak bergerak pada sesi perdagangan awal hari Rabu kerana para peniaga enggan memecahkan harganya di bawah tahap sokongan konkrit $ 9.100.

Pendekatan berhati-hati mengambil petunjuk daripada ketidaktentuan di pasaran tradisional. Pada hari Selasa, dua pembuat dasar ekonomi utama AS berjanji bahawa mereka akan mempertimbangkan bantuan tambahan untuk melindungi perniagaan dan pasaran buruh di tengah kebangkitan semula dalam kes COVID.

Mengehadkan Keretakan

Setiausaha Perbendaharaan Steven Mnuchin dan Pengerusi Rizab Persekutuan Jerome Powell membuat pernyataan itu kerana pakej bantuan $ 2 trilion mereka akan berakhir pada bulan Julai . Mr Mnuchin menjelaskan bahawa pemerintah AS telah memasukkan "ciri penting" untuk membantu "industri tertentu" melalui wabah.

Sementara itu, Mr Powell menyoroti pemulihan dalam pengambilan pekerja, perbelanjaan, dan kegiatan ekonomi lain di tengah pembukaan semula AS. menyatakan. Dia juga memberi amaran tentang pertumbuhan yang perlahan kerana sebahagian besar perniagaan memerlukan orang keluar dari kediaman mereka. Kontrak peribadi yang tertutup meningkatkan peluang untuk menangkap COVID.

"Secara hipotesis, wabak kedua akan memaksa pemerintah dan rakyat menarik diri dari aktiviti ekonomi," kata Encik Powell. "Bahagian terburuk adalah merosakkan keyakinan masyarakat, itulah yang kita perlukan untuk kembali ke banyak jenis kegiatan ekonomi yang melibatkan orang ramai."

Komen Powell melukis gambaran yang suram bagi ekonomi A.S. Mereka juga datang ketika California dan Florida menyaksikan lonjakan kes COVID baru dan peningkatan kemasukan ke hospital. Walaupun begitu, saham AS bertahan pada kenaikan suku kedua mereka kerana para pelabur mengukur risiko peningkatan jangkitan terhadap janji pakej rangsangan tambahan.

Prestasi saham yang sangat mengejutkan mungkin menghalang aliran menurun selanjutnya di pasaran Bitcoin. [19659012] spx, s & p 500, wall street, rizab persekutuan ” width=”980″ height=”580″/>

Carta SPX menunjukkan kenaikan 1.5 peratus yang mengagumkan pada hari Selasa. Sumber: TradingView.com

Penanda aras S&P 500 melonjak 1.5 peratus sementara Nasdaq yang berfokus pada teknologi naik 1.9 peratus.

Bitcoin Mengelakkan Pembetulan Bearish

Bitcoin, yang lebih kurang telah mengikuti S&P 500 dalam tiga bulan terakhir, membatasi pembetulan penurunannya kerana indeks AS bergerak lebih tinggi minggu ini.

 bitcoin, btcusd, cryptocurrency, xbtusd, btcusdt

Carta harga BTC / USD menunjukkan tren sisi sejak Mei 2020. Sumber: TradingView.com

Cryptocurrency teratas mengekalkan tahap sokongan konkrit di atas $ 9,100 pada hari Rabu yang rendah dan tidak stabil. Semakin banyak kes COVID mengaburkan pandangan jangka pendek peniaga terhadap pasaran.

Sementara itu, seorang peniaga berkomentar bahawa prospek Bitcoin tetap bullish selagi Fed terus menyuntik wang ke dalam ekonomi.

"Sekiranya kita berjaya mengepam (kemungkinan rangsangan FED masa depan) dan memecahkan 10.2 K, itu akan menandakan beberapa pertumbuhan jangka pendek, ”katanya pada hari Rabu.

Bitcoin diperdagangkan 150 peratus lebih tinggi daripada nadir Mac. Kenaikan harganya muncul sebagai keputusan Federal Reserve untuk memperkenalkan pakej rangsangan $ 3 trilion dan mengurangkan kadar penanda aras kepada hampir sifar.Source link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of