Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Menggantikan Emas Dengan "Mempercepat"
 Iklan

Naratif yang berlaku di seluruh industri kewangan, adalah bahawa cryptocurrency seperti Bitcoin dan Ethereum adalah jalan masa depan dan hari-hari emas dihitung sebagai simpanan nilai.

Walaupun "naratif emas digital" telah mengambil jalan keluar dari momentum logam mulia, menurut seorang penganalisis Bloomberg Intelligence, "kebanyakan petunjuk menunjukkan" Bitcoin menggantikan aset penuaan sebagai "langkah mempercepat." [19659004] Bitcoin Menggantikan Emas Sebagai "Penyimpanan Nilai Dalam Portal Pelabur"

Istilah "piawaian emas" wujud kerana aset tersebut telah bertahan dalam ujian masa sebagai bentuk wang terbaik di dunia yang pernah dilihat secara sejarah. Mata wang Fiat pernah disatukan ke logam mulia, dan hari ini ia masih digunakan sebagai pelaburan dan lindung nilai terhadap inflasi atau tekanan ekonomi.

BACAAN BERKAITAN | EMAS BERMULA MENURUN BAWA BITCOIN, MENYELURUH 90% PEMECAHAN PADA PER ASAS ASAS

Tetapi itu adalah masa sebelum Bitcoin Hampir semua perkara yang menjadikan emas "berharga" dapat dilakukan oleh cryptocurrency, dan kemudian beberapa. Dan di luar protokol yang mendasari sebagai lapisan aplikasi, bekalan aset yang telus sepenuhnya dan terhad hanya 21 juta BTC mungkin merupakan sifat paling berharga aset – pada dasarnya meningkatkan standard emas yang ditetapkan logam mulia itu sendiri.

 bitcoin gold xaubtc "lebar = "980" tinggi = "477

 Emas mempunyai lebih banyak lagi berbanding dengan cryptocurrency terkemuka jika sejarah berulang | Sumber:  XAUBTC di TradingView.com 

Bitcoin masih dalam peringkat awal dan akan terus dibangun, sementara emas akan tetap menjadi nilai lama yang sama seperti dulu. Logam itu tidak menawarkan peningkatan, tidak langka atau telus, mahal untuk bergerak dalam jumlah besar – senarai cara Bitcoin dapat mengalahkan emas dan .

Itulah sebabnya mengapa Bloomberg Senior Ahli Strategi Komoditi Mike McGlone mengatakan bahawa "kebanyakan petunjuk menunjukkan" aset menggantikan emas dengan "langkah mempercepat."

Tidak Pantas: Bagaimana Emas Boleh Membuat Pengembalian Jangka Pendek Terhadap Crypto [19659005] McGlone jelas mengatakan "kebanyakan indikator," kerana tidak semua indikator menunjukkan bahawa laju akan terus berlangsung begitu tajam, setidaknya untuk sementara waktu. Tidak dapat dinafikan bahawa zaman emas memang dihitung sebagai simpanan nilai berbanding dengan Bitcoin, dan trend itu akan berterusan.

Dengan harga lebih dari $ 10 trilion dan $ 1 trilion masing-masing topi pasaran emas dan Bitcoin had pasaran kemungkinan akan hampir sama dengan beberapa tahun akan datang. Tetapi buat masa ini, pembetulan jangka pendek di mana emas memperoleh banyak kelebihan berbanding BTC, mungkin terdapat dalam kad.

 bitcoin gold xaubtc td9 "width =" 980 "height =" 455

 Persediaan jual TD9 dapat mencadangkan pembalikan jangka pendek hampir | Sumber:  XAUBTC di TradingView.com 

Menurut TD Sequential pada jangka masa bulanan, emas bersedia untuk pembalikan terhadap Bitcoin. Ini mungkin disebabkan oleh kejatuhan Bitcoin, atau kenaikan emas yang cukup besar berbanding dengan cryptocurrency.

PEMBACAAN BERKAITAN | BITCOIN MAPET CAP TOP $ 1 TRILLION UNTUK MASA PERTAMA PERNAH

Penting untuk diperhatikan, bagaimanapun, bahawa ketika aset berada dalam tren yang cukup kuat, isyarat ini dapat diabaikan. Sebagai contoh, isyarat jual TD 13 dari puncak utama terakhir di Bitcoin hampir tidak menyebabkan perubahan gelombang logam berharga.

Trend jangka panjang untuk Bitcoin meningkat sementara emas boleh turun relatif ke cryptocurrency untuk jangka masa yang akan datang. Satu-satunya soalan buat masa ini, adakah pembalikan jangka pendek akan dipersiapkan.

 Gambar pilihan dari Foto Deposit, Carta dari TradingView.com 

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments