Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

'Bitcoin Not Blockchain', Sebagai Crypto Venture Capital Falls 60%


Menurut kajian baru dari CB Insights, modal teroka blockchain berada di landasan untuk penurunan 60% apabila dibandingkan dengan angka 2018. Dengan harga Bitcoin semakin meningkat, ia adalah adil untuk mencadangkan bahawa startup blockchain keluar tahun ini dan Bitcoin kembali masuk.


Disentangling Bitcoin From Blockchain

Salah satu perkara hebat mengenai Bitcoin ialah walaupun pengkritik umumnya dapat melihat nilai dalam teknologi blockchain yang mendasarinya. The mantra 'Blockchain not Bitcoin' sering diulang dan di mana-mana, banyak kekecewaan dari Bitimal maximalists.

Apabila harga bitcoin meletup pada separuh kedua tahun 2017, semuanya berkaitan dengan blokchain. Kemudian, semasa crypto-winter pada tahun 2018, apabila orang ramai keluar bitcoin dalam berbondong-bondong, teknologi DLT adalah perkara yang perlu dipertahankan.

Ketua Pegawai Eksekutif Alibaba, Jack Ma, mendakwa bahawa walaupun Bitcoin adalah gelembung, blokchain tidak, dan syarikatnya hanya akan fokus pada blockchain. Malah, kerajaan China mahu menguasai adegan blockchain.

Walaupun ICOs tidak mendapat sokongan, dan cryptocurrency telah menumpahkan nilai seperti ia akan keluar dari gaya, pelaburan modal teroka dalam blockchain startup mencatat rekod tertinggi $ 4.1 bilion pada tahun 2018.

Bitcoin Bounces Back While Blockchain Balls

Bitcoin's rebound dari Disember 2018 terendah telah datang pada ketika data baru mencadangkan pelaburan ke startup blockchain menjatuhkan . Separuh pertama 2019 menyaksikan hanya 227 kesepakatan antara kapitalis teroka tradisi dan pemula kripto. Mengikut CB Insights, tahap pelaburan telah berjumlah hanya $ 784 juta.

Itu akan memberikan angka unjuran untuk keseluruhan 2019 sekitar $ 1.6 bilion, mewakili penurunan sebanyak 60% pada tahap 2018 . Wawasan selanjutnya dari laporan mencadangkan bahawa aliran tunai dari syarikat-syarikat berada pada 'penurunan yang lebih tajam,' dan bahawa 'bahagian yang semakin meningkat dari [the investment which is happening] akan menjadi peringkat permulaan awal'.

ICOs telah dibiayai oleh modal teroka untuk empat suku lurus, walaupun kedua-duanya semakin menurun. Sementara itu, peningkatan harga BTC 0 0 dan topi pasaran mencadangkan minat yang diperbaharui di dalam ruang.

 Bitcoin blockchain

blockchain bitcoin

Jadi nampaknya kita kembali kepada '

Outlook Masa Depan Untuk BTC dan DLT

Pastinya rasa optimis yang meningkat dalam ruang cryptocurrency, dengan mata wang keystone seperti Bitcoin dan Ethereum melihat spekulasi dan lonjakan jumlah baru-baru ini

Kepentingan korporat dari orang-orang seperti Facebook, Visa dan JP Morgan telah melihat keghairahan yang diperbaharui, memberikan ruang blockchain angin kedua.

Ini juga mungkin berita baik untuk pemula, yang berada di kedudukan yang baik untuk membantu syarikat dan institusi yang lebih besar memasuki pasaran. Sama ada yang membangkitkan minat baru dalam modal teroka, bagaimanapun, masih boleh dilihat.

Apa pendapat anda mengenai penemuan terbaru ini? Marilah kita tahu pemikiran anda di bahagian komen di bawah!


Imej melalui CB Insights, ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of