Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Suisse Bergabung dengan Syarikat Crypto Mencari Menjadi Bank-bank Swiss


Bitcoin Suisse, bank yang berpangkalan di Switzerland, telah mengambil langkah pertama untuk menjadi bank bonafide, syarikat itu telah mendedahkan.


Bitcoin Suisse Berlaku Untuk Perbankan, Lesen Sekuriti

Dalam siaran akhbar yang dikeluarkan pada 16 Julai, Bitcoin Suisse, yang telah menawarkan pelbagai perkhidmatan kewangan yang berfokus kepada kritikan, juga komited untuk menggunakan sistem pengawalseliaan Switzerland untuk pengembangan masa depannya.

Permohonan untuk menawarkan perkhidmatan perbankan, serta bertindak sebagai peniaga sekuriti, telah pergi ke hadapan pengatur kewangan negara, Lembaga Pengawasan Pasaran Kewangan Swiss (FINMA).

"Kami mengambil langkah ini untuk memperluaskan penawaran kami dengan perkhidmatan dan produk yang dikawal selia dan dengan itu mengukuhkan kedudukan kami sebagai penyedia utama perkhidmatan kewangan crypto, "kakitangan menjelaskan pada media sosial yang mengesahkan berita itu.

" Bitcoin Suisse menyesuaikan diri dengan landskap peraturan yang berubah, di mana semakin banyak aset crypto dan perkhidmatan di bawah sekuriti dan undang-undang perbankan, "tambah mereka dalam kenyataan itu.

Langkah awal telah berlaku walaupun sebelum lesen dipertimbangkan. Bitcoin Suisse telah mendepositkan 45 juta franc Swiss ($ 45.7 juta) dengan bank tempatan, yang tidak dinamakan dalam pelepasan, "sebagai cagaran untuk jaminan bank lalai, mengamankan deposit fiat pelanggan dan mengumpul deposit crypto."

[55]

Sebagai Bank Dunia 'Santai' Mengenai Facebook Libra

Sebagai Bitcoinist sering laporan Switzerland dikenali sebagai bidang kuasa yang lembut untuk cryptocurrency perniagaan, dan merupakan rumah kepada organisasi lobi berdedikasi, Persatuan Crypto Valley, yang beribu pejabat di bandar Zug.

Bitcoin Suisse adalah ahli Crypto Valley, dan sementara para eksekutif sebelum ini memikirkan langkah ke jiran Liechtenstein, berita terkini menamatkan sebarang keraguan tentang kepercayaannya dalam arah pengawalseliaan tempatan.

Minggu ini juga menyaksikan komen dari bank pusat Switzerland yang memberi tumpuan kepada penawaran mata wang digital Libra Facebook, yang melanda nada yang lebih jelas laissez-faire berbanding bunyi yang datang dari negara seperti AS [19459020"Sayafikiriaadalahsatuperkembanganyangmenarikdansayacukupsantaitentanghalitu"ThomasMoserahlilembagapengarahdiSwissNationalBankberkatasemasaCryptoyangberdedikasiPersidanganValley dipetik oleh oleh Reuters .

"Mereka telah jelas menunjukkan bahawa mereka sanggup bermain mengikut peraturan, mereka telah menghubungi pengawal selia."

Sementara itu, Suisse bukan satu-satunya pengendali crypto tempatan memandang lesen perbankan, media tempatan mencatat bahawa Seba Crypto dan Signum juga bertujuan untuk mendapatkan kebenaran FINMA

Apa pendapat anda mengenai rancangan Bitcoin Suisse? Marilah kita tahu di dalam komen di bawah!


Gambar ihsan dari Twitter @BitcoinSuisseAG, ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of