Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Terjun Walaupun Tesla Meningkat Menjelang Selesai Pilihan Rekod
 Iklan

Dorongan awal pagi di pasaran Bitcoin pada hari Rabu, dipimpin oleh Pengumuman Tesla bahawa ia akan menerima cryptocurrency sebagai pembayaran untuk kenderaan elektriknya, menjadi gelisah menjelang penutupan sesi AS, memimpin kepada penurunan lebih dari $ 5,500 dan mengakhiri hari 3,81 peratus lebih rendah.

Powell Strikes Again

Gergaji cryptocurrency utama sebahagian besarnya muncul setelah keterangan Jerome Powell di hadapan Jawatankuasa Perbankan Senat. Pengerusi Federal Reserve mengatakan bahawa dia tidak prihatin terhadap kenaikan hasil bon yang lebih lama, sambil menambah bahawa kenaikan mereka mencerminkan optimisme pelabur dalam pemulihan ekonomi AS terhadap prospek peluncuran vaksin COVID-19

Terdapat jangkaan umum bahawa Fed akan campur tangan jika hasil bon meningkat terlalu cepat terlalu jauh . Tetapi setakat ini, bank pusat AS telah mengelakkan campur tangan, yang menimbulkan kekhawatiran bahawa ia akan membiarkan hasil meningkat untuk masa depan yang tidak dapat diramalkan. Akibatnya, aset yang berprestasi sangat baik semasa pembetulan risiko wabak. Itu termasuk saham teknologi dan bitcoin.

Pada hari Rabu, Bitcoin dan Wall Street naik dan turun bersamaan, menunjukkan reaksi yang sangat serupa dengan keterangan Mr Powell.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 567

Bitcoin cuba mendapatkan kembali sokongan mendatar sebelumnya hampir $ 53,000 pada hari Khamis. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Tamat Tempoh Pilihan Bitcoin

Pergerakan goyangan di pasaran spot Bitcoin juga muncul ketika fokus beralih pada tamat tempoh pilihan rekod.

Kontrak opsyen adalah sejenis derivatif yang memberikan hak kepada peniaga tetapi tidak berkewajiban untuk membeli atau menjual aset pendasar pada harga yang ditetapkan (atau harga mogok) pada atau sebelum tarikh luput. Sementara itu, keadaan di luar wang (OTM) timbul apabila harga mogok menjadi lebih tinggi atau lebih rendah daripada harga spot.

Kira-kira 104,000 kontrak bernilai lebih dari $ 6 bilion ingin berakhir pada pada pertukaran utama: Deribit, Huobi, OKEx, LedgerX, dan lain-lain. Sebilangan besar kontrak terbuka itu berasal dari Deribit, pertukaran opsyen kripto terbesar di dunia dengan jumlah dagangan. Sudah siap untuk mencatat pilihan bitcoin bulanan yang berakhir lebih daripada 96,000 kontrak.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 395

Lebih dari $ 6 bilion pilihan Bitcoin akan tamat pada 26 Oktober. Sumber: ByBt.com

Pada masa akhbar, pilihan panggilan dengan harga mogok di atas $ 52,875 adalah OTM. Begitu juga, meletakkan pilihan pada harga mogok di bawah harga spot semasa juga OTM. Data yang diperoleh oleh ByBt.com menunjukkan bahawa kira-kira 43 peratus kontrak opsyen bitcoin yang berakhir pada hari Jumaat ini tidak bernilai.

Dengan baki minat terbuka, bulls tetap terkawal, dengan nisbah panggilan / putaran pilihan bitcoin mengintai dekat 1.13. [19659005] Sekiranya Bitcoin terus diperdagangkan di atas $ 52,000, kebanyakan pilihan put akan kehilangan nilainya, yang pada gilirannya akan meningkatkan peluang menahan pilihan panggilan yang menaik. Kepentingan menaik kekal pada $ 58,000, yang bermaksud pasaran spot bitcoin dapat melihat turun naik yang besar antara kedua-dua tahap pada sesi akan datang.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments