Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Tidak Mendapatkan Cara Its – Ia Bermula Bermula


Bitcoin telah menyaksikan penurunan besar pada tahun 2018 dan kelihatannya ia akan menjadi semakin buruk sebelum ia menjadi lebih baik. Ia meninggalkan pelabur menggenggam atas sebab-sebab mengapa cryptocurrency teratas dunia jatuh begitu keras, dengan beberapa tertanya-tanya – bolehkah ini untuk Bitcoin?


Adakah Bitcoin Lost Its Way?

Minat dalam Bitcoin – dan cryptocurrency secara umum – padang yang penuh kegembiraan pada bulan Disember tahun lepas sebagai sumber media arus perdana bergegas untuk menampung kenaikan meteorik mata wang digital ke paras tertinggi sepanjang masa hampir $ 20,000. Walau bagaimanapun, sejak itu, lonjakan itu telah kehilangan banyak momentumnya kerana harga terus menurun.

Walaupun Bitcoin terus muncul dalam perhatian media arus perdana setiap hari, tumpuan telah beralih kepada penurunan harga serta spekulasi mengenai betapa rendahnya cryptocurrency boleh pergi. Ia telah menyebabkan ramai pengulas, pakar, dan pelabur bertanya-tanya: Adakah Bitcoin akhirnya jatuh dari peta atau akan kita melihat kembali pada separuh pertama 2018 sebagai satu lagi dari banyak dips dalam perjalanan ke bulan?

Sekiranya artikel baru-baru ini di Forbes adalah sebarang petunjuk, kami juga boleh membungkusnya sekarang. Ditulis oleh Peter Tchir percubaan untuk menunjukkan pelbagai sebab penulis merasakan bahawa cryptocurrency kelihatannya meletup. Malangnya, dan dengan segala penghormatan, sebahagian besar hujah membuat kekurangan bahan dan – dalam sesetengah kes – pemahaman tentang perkara itu.

Cara tidak cekap Pertukaran

Ini mungkin satu-satunya hujah yang membuat penulis mempunyai kebenaran kepadanya. Sebanyak yang saya suka Bitcoin, saya juga seorang realis. Pada ketinggian Bitcoin-mania, ia mengambil masa beberapa jam – walaupun hari – untuk transaksi disahkan .

 Masa pengesahan Bitcoin Purata - Dis 2017 hingga Februari 2018

Menambah kesengsaraan masa transaksi yang panjang adalah yuran transaksi yang tinggi. Pada masa ini, orang membayar $ 20, $ 30, bahkan $ 50 atau lebih untuk menghantar transaksi Bitcoin. Pada saiz purata 250 bait setiap transaksi, yang berfungsi sebanyak $ 0.20 setiap bait. Oleh kerana itu, Bitcoin tidak sesuai untuk urus niaga sehari-hari yang lebih kecil, seperti yang sering disebut membeli kopi.

Landskap Bitcoin semasa jauh berbeza sekarang, sesuatu pengarang di Forbes gagal untuk mengambil kira. Dengan SegWit menyiarkan hampir 38% pengangkutan dalam beberapa minggu kebelakangan dan Rangkaian Lightning berkembang menjadi lebih daripada 2600 nod dan lebih daripada 5300 saluran, masa transaksi dan yuran Bitcoin telah dikurangkan secara eksponen. Sebenarnya, pada hari yang lain, satu transaksi bitcoin tunggal bernilai lebih daripada $ 300 juta telah disahkan dengan bayaran urus niaga hanya $ 0.04.

Jadi, walaupun hujah ini mungkin benar pada satu masa sebagai penyelesaian seperti SegWit dan Rangkaian Lightning lihat peningkatan penggunaan, pengambilan Bitcoin mungkin meningkat juga.

Peraturan Membuat Keras Menyembunyikan Kekayaan dari Kerajaan

Setiap kali seorang ahli yang disebut 'pakar' , atau kepala bercakap yang lain mula memberi kesan buruk kepada kejahatan Bitcoin, satu hujah yang tidak pernah gagal untuk mendapatkan trotted adalah bagaimana orang menggunakan Bitcoin untuk menyembunyikan wang mereka dari kerajaan. Hujah itu, tentu saja, biasanya bersekutu dengan "Bitcoin adalah cryptocurrency keutamaan untuk penjenayah dan Orang Sangat Buruk".

Bitcoin tidak direka untuk menyembunyikan kekayaan dari kerajaan. Ia direka untuk membolehkan orang untuk mengawal kekayaan mereka sendiri . Terdapat perbezaan. Dan terus terang, jika tidak dikenali adalah kebimbangan utama pengguna, jauh lebih banyak privasi cryptocurrency-centric di luar sana. Bitcoin hampir tidak dikenali – sebenarnya, terdapat satu industri yang berkembang secara keseluruhan yang didedikasikan untuk transaksi penjejakan .

Sudah tentu, walaupun dengan semua perkembangan ini, Bitcoin masih dilihat oleh ramai sebagai mata wang penjenayah. Laporan yang amat kejam mengenai kejahatan yang dilakukan oleh Bitcoin sedang ditampal di Internet, tetapi kebenarannya adalah, kebanyakan transaksi bitcoin yang luas adalah yang tidak bersifat kriminal .

 Peraturan Membuatnya Lebih Keras untuk Menyembunyikan Kekayaan dari Kerajaan

ICOs Menghadapi Meningkatkan Pemeriksaan Kerajaan = Kurang Permintaan untuk Bitcoin

Daripada semua argumen penulis, yang ini telah saya mempersoalkan pemahamannya tentang landskap yang paling banyak. Dalam artikel itu, beliau menyatakan:

Terdapat tingkap di mana akses kepada Tawaran Syiling Permulaan mewujudkan keperluan baru untuk memiliki Bitcoin, tetapi yang telah melambat kerana ICO telah berada di bawah pengawasan yang ketat.

Pada dasarnya, dia menuntut bahawa kerana ICO telah berada di bawah pengawasan yang lebih tinggi, minat pelabur telah melambat, menyebabkan permintaan yang kurang untuk Bitcoin. Memang, kerajaan di seluruh dunia telah merosot ke atas ICO tetapi begitu, minat dalam projek itu terus berkembang. Menurut ICOdata dalam tempoh enam bulan pertama 2018 terdapat 885 ICO yang dilancarkan dan lebih daripada $ 5.7 bilion dinaikkan. Bandingkan dengan 872 ICOs dan $ 6.1 bilion yang dibangkitkan secara keseluruhannya 2017 .

Saya tidak dapat menyebut bahawa minat semakin merosot.

Tetapi penolak dalam hujah ini adalah penegasan bahawa terdapat kurang permintaan untuk Bitcoin sebagai hasil penambahbaikan terhadap ICOs. Sedangkan Bitcoin diterima oleh beberapa ICOs, cryptocurrency pergi-untuk kebanyakan projek melancarkan ICO adalah Ether.

Peraturan pemerintah ICO mungkin mempunyai kesan buruk terhadap harga Bitcoin (tidak semuanya hari ini?) Tetapi tidak

Bagaimanakah Bitcoin boleh membuat kemunculan semula?

Ramai orang baru dalam ruang membeli Bitcoin semasa menjalankan lembu, menyebabkan beberapa pulangan yang mengerikan. Tetapi ini sememangnya diharapkan. Tiada aset meningkat 20x dalam masa kurang dari satu tahun tanpa turun kembali pada satu ketika. Pembetulan itu pasti berlaku.

Bitcoin boleh – dan akan – pulih. Dari segi teknologi, tiada apa yang benar-benar berubah. Bitcoin masih mempunyai aspek menarik yang sama seperti tahun lalu, walaupun dengan bayaran yang lebih rendah. Orang ramai masih boleh membuat spekulasi, menghantar pembayaran di seluruh dunia, membeli barangan dan perkhidmatan, dan mempunyai kawalan sebenar dana mereka.

Jadi tidak, Encik Tchir. Bitcoin belum hilang jalannya. Ia baru bermula.

Apa pendapat anda mengenai penurunan harga Bitcoin? Adakah kita melihat yang terburuk, atau adakah lebih banyak lagi yang akan datang? Marilah kita ketahui di komen di bawah!


Imej ihsan Shutterstock, Blockchain.infoSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of