Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Turun Bersamaan dengan Saham Teknikal kerana Hasil Bon meningkat
 Iklan

Bitcoin jatuh mendadak pada hari Isnin dan terus merosot ke sesi Selasa awal kerana peniaga takut penilaiannya berlebihan setelah kenaikan 100 peratus tahun ini.

cryptocurrency penanda aras kehilangan lebih dari $ 8.000 , atau 13.91 peratus, untuk diperdagangkan di bawah $ 50,000. Pada tahap terendah minggu ini, ia bertukar tangan sebanyak $ 46,700. Saingan pasaran terdekat Bitcoin, Ethereum dan Binance Coin, juga masing-masing jatuh 20 dan 17 peratus dalam tempoh yang sama.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 568

Bitcoin tergelincir setelah log tahap puncak rekodnya. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Boom Korporat di Ruang Bitcoin

Semua aset tersebut diperdagangkan pada rekod sebelum mencatatkan penurunan yang luas. Itu menimbulkan kebimbangan di kalangan peniaga bahawa pasaran cryptocurrency semakin berkembang, peringatan kemalangan pada tahun 2018 yang menyusuli kenaikan harga saham supersonik pada tahun sebelumnya.

Aset semacam itu mendorong pemulihan pasaran cryptocurrency dari pandemik coronavirus yang dipimpin jual pada bulan Mac tahun lalu. Mereka juga menjadi kegemaran para pelabur kecil yang memasuki perdagangan opsyen semasa lockdown. Lonjakan runcit semakin meningkat ketika Wall Street mula mengambil minat terhadap Bitcoin sebagai pertaruhan mereka terhadap inflasi.

Beberapa bulan terakhir menyaksikan MicroStrategy — sebuah firma perisik perisian tersenarai awam— menaikkan simpanan Bitcoin mereka kepada lebih daripada 71,000. Tesla, sebuah syarikat Fortune 500, juga membeli Bitcoin bernilai $ 1.5 bilion pada bulan Februari, satu langkah yang mendorong capaian pasaran cryptocurrency melebihi $ 1 trilion untuk pertama kalinya dalam sejarah.

Sementara itu, PayPal melancarkan sebuah crypto -menyediakan perkhidmatan ke platform pembayaran tradisionalnya. Mastercard mengumumkan kemasukannya ke ruang baru. Bank of New York Mellon menerima panggilan serupa, dengan menyatakan bahawa ia akan mengintegrasikan perkhidmatan pemeliharaan bitcoin ke platform yang digunakan pelanggannya untuk sekuriti tradisional dan wang tunai.

Yield Effect

Penerapan Bitcoin di Wall Street melambung tinggi kerana syarikat korporat dan pelaburan berspekulasi mengenai peranan cryptocurrency yang muncul sebagai aset safe-safe di tengah ketidaktentuan ekonomi global.

Jual beli minggu ini tidak mempunyai pemangkin yang jelas, tetapi ia muncul ketika hasil bon kerajaan AS meningkat . Pelabur kebelakangan ini semakin yakin untuk pemulihan ekonomi AS yang berterusan. Treasurys turun, menaikkan hasil mereka, yang bergerak berlawanan dengan harga. Itu meningkatkan daya tarikan bon kerajaan, mengurangkan daya tarikan aset yang lebih berisiko seperti bitcoin.

Hasil pada nota Perbendaharaan 1 tahun AS penanda aras meningkat dari 1.338 peratus kepada 1.367 peratus pada hari Isnin, tahap terbaik sejak Februari lalu. Ini menyebabkan saham teknologi lebih rendah, yang, seperti bitcoin, diperdagangkan hampir di paras tertinggi mereka.

 Bon kerajaan AS, US10Y, hasil bon "lebar =" 980 "tinggi =" 568

Hasil bon kerajaan AS mencapai 12 -bulan tinggi. Sumber: US10Y di TradingView.com

Tetapi penganalisis di ruang cryptocurrency melihat penurunan terakhir sebagai kejutan jangka pendek.

Ben Lilly, ahli ekonomi kripto, menyatakan bahawa Federal Reserve perlu membeli lebih banyak bon kerajaan untuk mengekalkan ekonomi dan hasilnya terhad. Kenyataan itu mengambil petunjuk dari komitmen ketua Fed Jerome Powell untuk menjaga program dovishnya tetap utuh sehingga mereka mencapai pekerjaan maksimum di AS.

"Sekiranya FED meningkatkan pembelian Perbendaharaan mereka, maka ini boleh menjadi bullish untuk bitcoin," katanya. menambah .Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments