Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitmain meletakkan projek kemudahan perlombongan Mega di Texas pada Ais


Bitmain Technologies meletakkan rancangannya untuk membuat kemudahan perlombongan Bitcoin mega di Rockdale, Texas. Berita itu datang kerana raksasa perlombongan Bitcoin terus mengecilkan skala operasi dan bilangan kakitangannya.


$ 500 Juta Projek Perlombongan Bitcoin yang Ditahan

Menurut Texas Public Radio (TPR), [19659005] Bitmain menggantung rancangannya untuk membina pusat penambangan dan data crypto $ 500 juta di Rockdale. Mengulas berita itu, Steve Young, Hakim Milam County, berkata :

Saya sangat kecewa kerana kami telah mengiklankan ini. Kami telah menunggu ini dan mahu ini. Kami mengalu-alukan perkara ini. Ini sangat besar. Kami memerlukan beberapa berita positif di sini dan beberapa pekerjaan di sini.

Kembali pada pertengahan 2018, syarikat itu mengumumkan merancang untuk membina salah satu pusat perlombongan Bitcoin terbesar di Amerika Utara. Pada masa itu, Bitmain berkata kemudahan yang terletak di tapak peleburan aluminium Alcoa akan memulakan operasi pada 2019, menyediakan sebanyak 500 pekerjaan.

Untuk Young, berita itu adalah satu lagi tamparan kepada ekonomi tempatan tempat yang berjuang untuk menarik pelaburan. Dave Barkemeyer, bekas Hakim Milam County, mengatakan bahawa daerah telah kehilangan kira-kira 30 peratus hasil cukainya dalam sepuluh tahun terakhir.

Pengurangan Operasi Secara Besar-besaran

tetapi untuk mengeluarkan apa-apa perkataan rasmi mengenai perkara itu. Bagaimanapun, jurucakap syarikat itu mengakui bahawa Bitmain dalam proses mengecilkan operasinya di seluruh Amerika Syarikat. Dalam e-mel yang dilaporkan dihantar kepada Young, jurucakap itu berkata:

Pasukan bersaiz yang betul di Rockdale kini mempunyai kepakaran untuk memulakan semula projek itu pada skala kecil pada bila-bila masa. Bitmain ingin melayari laman web itu pada kadar yang lebih perlahan dan skala berdasarkan keadaan pasaran.

Menurut Young, Bitmain telah membuat beberapa kemajuan penting di kemudahan itu dengan seramai 8,000 pelayan yang menjalankan jutaan dolar di tapak .

Sementara itu, syarikat itu terus membuat pusingan pada litar berita cryptocurrency dengan laporan pemberhentian pekerja di pelbagai jabatan. Pada hari Khamis, Bitcoinist melaporkan bahawa syarikat itu akan mendapat CEO baru kerana pengasas bersama melangkah dari tugas pentadbiran.

19659028] R & D dan Jabatan Pembangunan Tunai Bitcoin . Laporan menunjukkan bahawa taruhannya pada Bitcoin Cash 0 0 yang disusuli dengan kejatuhan harga cryptocurrency secara besar-besaran menyaksikan kerugian syarikat kerugian di utara $ 700 juta pada Q3 2018 sahaja [19659012] Oleh yang demikian, Bitmain, apabila gergasi yang tidak dipertikaikan dalam arena perlombongan Bitcoin semakin perlahan kerana monopolinya terhakis. Kembali pada pertengahan 2018, kolam perlombongan syarikat; BTC.com dan AntPool mendekati hampir 51 peratus kawalan terhadap jumlah penambangan BTC. Pada masa ini, kedua-dua rekod tersebut mempunyai 24 peratus.

Adakah situasi semasa dengan Bitmain membawa kepada arena perlombongan Bitcoin yang kurang dimonopoli? Marilah kita tahu pemikiran anda dalam komen di bawah.


Image ihsan Twitter (@mirir_mahmudov), ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of