Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bulls Meletakkan 'Spot' Kerana VanEck Bitcoin ETF Ditolak


Musim Bitcoin ETF telah terhenti secara tiba-tiba kerana cadangan ETF berasaskan spot oleh VanEck telah ditolak oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Berikut adalah pandangan yang lebih dekat tentang sebab SEC menolak cadangan itu, apakah maksud ini untuk kelulusan masa depan dan apakah maknanya untuk larian mata wang kripto yang berterusan.

SEC Menafikan Cadangan VanEck Spot Bitcoin ETF

The United States Securities dan Suruhanjaya Bursa mengumumkan pada hari Jumaat bahawa ia telah menolak cadangan untuk VanEck Bitcoin ETF. Permohonan difailkan pada Mac oleh CBOE BZX Exchange, tetapi SEC mendakwa bahawa CBOE telah gagal menunjukkan ia boleh melindungi pelabur daripada perdagangan penipuan.

Bacaan Berkaitan | Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook Memegang Bitcoin Dan Ethereum Sebagai Sebahagian Daripada Portfolio Terpelbagai

Cadangan VanEck Bitcoin ETF akan menjejaki harga spot Bitcoin secara langsung. Lain-lain, cadangan serupa akan diluluskan atau dinafikan dalam beberapa minggu akan datang dan perkembangan terbaru ini meletakkan mereka dalam bahaya.

Harga Bitcoin jatuh mendadak sekitar 3% pada berita, tetapi telah pulih sejak itu.

 Sokongan rosak selepas berita VanEck tersebar. | Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Awas Dan Keraguan Menguasai Optimisme Kesinambungan Matawang Kripto

Putar semula kepada hanya beberapa minggu sebelum ini, dan mata wang kripto terkemuka mengikut topi pasaran menjadi perbincangan mengenai kewangan. ETF berasaskan Bitcoin yang pertama telah diluluskan bulan lepas, yang menjejaki harga CME BTC Futures.

Bacaan Berkaitan | Masa Untuk Pelan C? Pengikut S2F Menjangkakan Harga Bitcoin $288K Dalam Dua Bulan

Harga spot Bitcoin diikuti, menetapkan paras tertinggi baharu sepanjang masa. Momentum setakat ini gagal dikekalkan, dan volum kekal lemah. Lebih memburukkan lagi keadaan, terdapat banyak leverage daripada peniaga derivatif di pasaran kerana jangkaan kenaikan harga yang ketara.

Kedudukan panjang menjunam selepas berita itu menggemparkan. | Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Walau bagaimanapun, seperti yang ditunjukkan oleh carta di atas, berita negatif mengenai penolakan ETF telah mendorong sebahagian besar posisi beli untuk mula ditutup. Membenarkan pasaran menyejuk dan menetapkan semula leverage, tanpa penjualan yang drastik, boleh menjadi sihat untuk tindakan harga Bitcoin.

ETF berkaitan BTC disediakan untuk kelulusan untuk baki tahun ini dan ke tahun baharu, bermakna terdapat banyak ruang untuk beberapa lagi kelulusan dan penafian untuk memastikan ketidaktentuan datang. Bulls perlu mempertahankan harga spot Bitcoin pada sekitar $62,000 di mana sokongan mingguan terletak. Kehilangan paras boleh mengakibatkan pulangan kepada julat $50,000, manakala menolak melebihi $68,000 boleh mengakibatkan paras tertinggi lebih hampir kepada apa yang model Stok-Ke-Aliran ramalkan.

6Follow ]@TonySpilotroBTC di Twitter atau sertai Telegram TonyTradesBTC untuk mendapatkan cerapan pasaran harian eksklusif dan pendidikan analisis teknikal. Sila ambil perhatian: Kandungan adalah pendidikan dan tidak boleh dipertimbangkan sebagai nasihat pelaburan.

Imej yang ditampilkan daripada iStockPhoto, Carta daripada TradingView.com





Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments