Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

China dengan senyap membuat ia tidak sah untuk menjalankan nod tanpa kelulusan kerajaan


China telah memperkenalkan peraturan baru yang bertujuan untuk mempromosikan 'pembangunan sihat' teknologi blockchain. Walau bagaimanapun, undang-undang baru juga melayakkan Pentadbiran Siber China untuk mengawasi pengendali nod, serta meminta maklumat peribadi.


Peraturan Baharu Blockchain

Pejabat Suruhanjaya Hal Ehwal Siber Pusat China (CAC) yang dikeluarkan peraturan baru yang digelar "Peraturan mengenai Pengurusan Perkhidmatan Maklumat Blockchain." Menurut pembebasan, undang-undang baru kesan penuh pada 15 Februari

Peraturan-peraturan cat penyedia "perkhidmatan maklumat blockchain" dengan berus lebar yang mendefinisikannya sebagai "penyediaan perkhidmatan maklumat kepada orang ramai melalui laman web dan aplikasi berdasarkan teknologi atau sistem blockchain." [19659004] Selain itu, pembekal perkhidmatan blockchain boleh menjadi:

entiti atau nod yang menyediakan perkhidmatan maklumat blockchain kepada orang awam dan organisasi atau organisasi yang menyediakan sokongan teknikal untuk perkhidmatan maklumat blockchain

Untuk 'Pembangunan Sihat Blockchain'

China mengeluarkan draf garis panduan kembali pada Oktober 2018, yang ditujukan untuk menghentikan pengenalan tanpa nama

Peraturan-peraturan semasa kononnya ditujukan untuk mempromosikan "pembangunan teknologi blockchain yang sihat dan perkhidmatan yang berkaitan." Tetapi persoalan sebenar adalah: apa kos?

 Bank Rakyat China 19659004] Mula-mula, pembekal perkhidmatan blockchain akan diminta untuk mendaftar jenis perkhidmatan mereka, bidang industri, nama, alamat pelayan, serta apa-apa perubahan yang dibuat kepada mereka pada masa akan datang dengan CAC. Maklumat ini akan menjadi tersedia secara terbuka.

Dengan kata lain, undang-undang baru menjadikannya tidak sah bagi pengguna untuk memuat turun dan menjalankan pelanggan perisian yang tersedia secara terbuka dan terbuka oleh orang awam kerana "pembekal perkhidmatan blokchain" yang memberikan perkhidmatan maklumat blok kepada orang ramai.

Untuk berbuat demikian, mereka perlu melalui proses pendaftaran dan menyerahkan maklumat peribadi mereka. Mungkin pengguna yang tidak mahu didenda akan lebih baik menggunakan Tor – sebuah perkhidmatan tersembunyi yang membenarkan kebanyakan firewall dan setup terjemahan alamat rangkaian dilangkau.

Hari ini, China menyumbang sebanyak 3.98% (atau 408) Bitcoin nodes, menurut kepada data dari BitNodes.

Selain itu, garis panduan juga memerlukan pembekal perkhidmatan blockchain untuk membenarkan pihak berkuasa mengakses data mereka dan melalui prosedur pendaftaran di mana nombor kad ID pengguna diperlukan.

Mereka yang gagal memaksa peraturan baru akan dikenakan denda.

Nampaknya kedudukan negara di blok block dan kriptokumen masih agak ketat. Pada bulan Disember, Bitcoinist melaporkan bahawa Bank Rakyat China (PBoC) telah secara rasmi mengharamkan tawaran token keselamatan.

Jangan teragak-agak untuk memberitahu kami dalam ulasan di bawah!


Imej ihsan ShutterstockSource link

Hinterlasse einen Kommentar

avatar
  Subscribe  
Notify of