Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Coinbase Eyes Penggunaan Lebih Luas Dengan Penyepaduan Aplikasi DeFi


Coinbase telah membayangkan ke arah penyepaduan aplikasi kewangan terdesentralisasi (DeFi) pada platformnya. Pertukaran kripto sebelum ini telah membuat minatnya dalam ruang diketahui dan telah memberikan sokongan untuk pelbagai token protokol DeFi pada masa lalu. Walau bagaimanapun, ini akan menjadi kali pertama bursa itu pasti sedang mengkaji untuk membawa perkhidmatan kewangan terdesentralisasi ke platform.

Dengan kira-kira 73 juta pengguna berdaftar, Coinbase akan membuka pasaran kepada skop pelabur yang lebih luas. Ketua Pegawai Kewangan menyebut rancangan itu semasa acara Citi yang diadakan pada hari Isnin. CFO Alesia Haas membuat ulasan yang mencadangkan bahawa bursa kripto sedang mencari untuk mengembangkan penawarannya untuk memasukkan ruang DeFi yang berkembang pesat.

Bacaan Berkaitan | Crypto Di Bank Utama Dan Firma Sekuriti Tidak Dapat Dielakkan, Bekas Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Citi

Melancarkan Kripto Sebagai Aplikasi

Satu perkara menarik yang Haas nyatakan semasa acara itu ialah langkah Coinbase menawarkan kripto sebagai aplikasi platform. Menurutnya, inilah yang membolehkan pertukaran kripto memberi perkhidmatan kepada ekosistem kripto yang lebih luas. Nampaknya Coinbase bersedia untuk membuat kemajuan baru dalam pasaran, sama seperti ketika ia menjadi bursa kripto yang pertama didagangkan secara terbuka.

Rancangan, seperti yang dikatakan Haas, adalah untuk mempunyai aplikasi DeFi pihak ketiga di dalam penawaran produk utama di mana pengguna boleh memilih sama ada mereka mahu menggunakan produk Coinbase atau apl pihak ketiga. Dengan cara ini, kedua-duanya akan wujud pada platform yang sama tetapi beroperasi secara berbeza.

Carta cap pasaran DeFi daripada TradingView.com

Jumlah cap pasaran DeFi turun kepada $166 bilion | Sumber: Crypto Total DeFi Market Cap di TradingView.com

“Kami akhirnya merancang untuk menyediakan perkhidmatan apl pihak ketiga di dalam produk utama kami dan supaya kami akan menjadi agnostik antara pelanggan yang memilih produk Coinbase atau produk DeFi pihak ketiga,” kata Haas. “Kami mahu memperkenalkan dan mencari produk terbaik untuk pelanggan kami.”

Penyepaduan Coinbase bagi apl DeFi pihak ketiga akan memudahkan titik pertemuan antara terpusat dan terdesentralisasi.

Mencipta Jambatan Untuk DeFi

Coinbase bertujuan untuk mewujudkan jambatan ke pasaran DeFi. Kepercayaan masih merupakan sebahagian besar daripada berinteraksi dengan protokol DeFi tetapi dengan nama yang dipercayai seperti Coinbase yang menyediakan jambatan kepada protokol ini, pelabur akan lebih cenderung untuk mengambil bahagian dalam ruang, memudahkan lebih banyak penerimaan pada masa hadapan. Membuat produk yang mudah digunakan yang merapatkan ruang DeFi, Coinbase percaya ia "boleh membawa berbilion-bilion pengguna ke DeFi", sambil menambah bahawa "kami percaya bahawa Coinbase dan DeFi boleh dan akan berjaya berkembang dan wujud bersama."

Bacaan Berkaitan | Cara HashEx Membantu Melindungi Industri DeFi Melalui Pengauditan Kontrak Pintar

Haas tidak menyediakan garis masa bila perkara ini mungkin berlaku. Walau bagaimanapun, komen CFO menunjukkan betapa komitednya pertukaran kripto terhadap projek itu.

“Sebagai kripto sebagai platform aplikasi, kami akan membantu DeFi dalam dua cara. Pertama, kami sedang membina alatan untuk mempercepatkan pembina dalam ekosistem melalui Coinbase Cloud. Kami percaya peluang ini sendiri akan menjadi besar pada masa hadapan kerana semakin banyak syarikat akan mahu menawarkan perkhidmatan crypto kepada pelanggan akhir mereka.”

Imej yang ditampilkan daripada Cryptoknowmics, carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments