Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Coinbase to Direct List di Nasdaq pada 14 April
 Iklan

Setelah berbulan-bulan menunggu dan tidak menentu, Coinbase pertukaran cryptocurrency akhirnya mendapat lampu hijau dari Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa A.S. (SEC) untuk menyenaraikan sahamnya di Nasdaq Composite. Sejak mengajukan IPO pada Disember lalu, gergasi kripto telah memutuskan untuk membuat debut perdagangannya di bursa saham melalui penyenaraian langsung pada 14 April.

Pemeriksaan Pengawalseliaan?

Beberapa hari yang lalu, Coinbase mengumumkan bahawa ia mengupah Brett Redfearn bekas pengarah SEC, untuk menjalankan perniagaan pasaran modal. Pengambilan Mr. Redfearn datang pada waktu mendapat perhatian dari penggubal undang-undang. Dengan pertukaran menjadi terbuka, kontroversi masa lalu juga menjadi perhatian utama. Minggu lalu, Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi mendenda Coinbase $ 6.5 juta, kerana pertukaran itu dituduh oleh CFTC "menyampaikan secara sembrono [ing] laporan palsu, menyesatkan, atau tidak tepat mengenai transaksi aset digital."

Adakah Penilaian Coinbase dibenarkan?

Syarikat, melalui penyenaraian langsungnya, boleh bernilai lebih dari $ 100 bilion. Nilai astronomi yang tinggi sebahagian besarnya berkat pertumbuhannya yang meletup. Coinbase menjana pendapatan keseluruhan $ 1.3 bilion dan EBITDA yang disesuaikan sebanyak $ 527.4 juta pada tahun 2020– mewakili pertumbuhan tahunan masing-masing sebanyak 240% dan 2200%. Pangkalan pengguna runcitnya juga meningkat dari 13,000 menjadi 43 juta antara tahun 2012 dan 2020. Dengan sektor teknologi dan komponen NASDAQ berdagang dengan nilai gandaan yang sangat tinggi, penilaian Coinbase cukup masuk akal untuk sedikitnya.

Dalam pemfailan S-1 yang diubah dengan SEC, Coinbase menyatakan bahawa ia merancang untuk menjual 114.9 juta saham melalui penawaran awam langsungnya. Coinbase akan diperdagangkan di bawah COIN ticker, dan harga rujukannya akan tersedia pada malam sebelum penyenaraian. Mengenai dividen, Coinbase menyatakan bahawa ia tidak akan membayar kepada pemegang saham saham biasa dan bermaksud untuk "menyimpan semua dana yang ada dan apa-apa pendapatan masa depan" untuk beroperasi.

 Gambar pilihan dari UnSplash Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments