Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Corak Wedge Rising Bitcoin Boleh Menyusahkan Bulls; Kejatuhan Dijangka
 Iklan

Bitcoin gagal melonjak melebihi $ 50,000 pada hari Ahad walaupun terdapat sentimen menaik terhadap sasaran menaik tersebut. Sebagai gantinya, cryptocurrency penanda aras memberi amaran mengenai kemungkinan pembalikan penurunan setelah membentuk apa yang disebut oleh chartis teknikal sebagai corak "Rising Wedge".

Nilai tukar BTC / USD meningkat lebih tinggi dalam beberapa hari kebelakangan ini sambil meninggalkan jejak tertinggi dan rendah yang lebih tinggi . Pergerakannya membentuk dua garis aliran miring ke atas yang menyatu ke satu titik yang disebut "puncak." Secara teknikal, struktur tersebut membentuk formasi Rising Wedge, yang biasanya membawa kepada penurunan harga.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 568

Bitcoin pecah di bawah sokongan Wedge. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Sasaran penurunan dalam Rising Wedge keluar sama dengan jarak maksimum antara garis arah aliran atas dan bawah struktur. Dalam kes Bitcoin, panjangnya hampir $ 5,500 yang meletakkan sasaran beruang Wedge kira-kira hampir $ 43,000 pada sesi akan datang.

Dissenting Signals

Bears tidak dapat dikawal sepenuhnya walaupun terdapat cubaan pemecahan baru-baru ini. Jadi nampaknya, menembusi di bawah garis arah aliran Wedge yang lebih rendah mendorong Bitcoin untuk menerima sokongan tambahan dari garis arah aliran miring ke atas yang membentuk corak Saluran Menaik.

Lantai harga berpotensi menetapkan tahap untuk kaki yang lain ke atas – pergerakan pemulihan yang mungkin berlaku Bitcoin menguji tahap tertinggi sepanjang masa $ 49,700, diikuti dengan penutupan di atas $ 50,000.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 568

Penyediaan saluran selari Bitcoin menjangkakan kenaikan semula ke arah $ 50,000 . Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Angin menaik yang lebih tinggi datang dari Indikator Kekuatan Relatif Bitcoin, yang tetap tidak ada dalam keadaan overbought, walaupun berdagang di dekat tahap. Akibatnya, cryptocurrency boleh mengalami sedikit pemulihan ke arah $ 50,000, dengan $ 48,000-48,200 bertindak sebagai rintangan sementara.

Indikator rantaian menyokong prospek kenaikan jangka pendek. Data yang diambil oleh CryptoQuant menunjukkan rizab stablecoin di semua bursa pada tahap tertinggi mereka, yang menunjukkan bahawa peniaga boleh menggunakan token yang dipautkan dolar untuk membeli cryptocurrency, termasuk bitcoin.

"Sekiranya anda seorang pelabur jangka panjang, sekarang adalah masa untuk membeli BTC, ” menulis Ki-Young Ju, Ketua Pegawai Eksekutif CryptoQuant. " Tidak pasti berapa banyak pembetulan yang akan dilakukan, tetapi penunjuk on-chain mengatakan ada cukup stabil dalam pertukaran berbanding dengan Bitcoin untuk mendapatkan keuntungan lagi. "

Risiko Makro untuk Bitcoin

Ketika peniaga dan pelabur membina kedudukan bitcoin mereka, mereka menjangkakan akan menghadapi gelombang risiko dari potensi ekonomi AS untuk menjalani pemulihan yang lebih baik daripada yang dijangkakan.

Dalam laporannya yang baru-baru ini, Bank of America menyatakan bahawa dolar AS boleh mencatat pertumbuhan pada tahun 2021 kerana Federal Reserve mengisyaratkan untuk mengurangkan pendirian ultra-dovishnya dengan mengurangkan Program pembelian aset $ 120bn sebulan. Ahli strategi percaya bahawa normalisasi kebijakan dapat muncul pada awal tahun berikutnya.

Sementara itu, Bank Pusat Eropah kemungkinan akan meningkatkan program pelonggarannya, yang pada gilirannya akan melemahkan euro. Dolar menjangka akan memperoleh kekuatan dari itu. Bitcoin boleh menghadapi pembetulan sekiranya sentimen global terhadap dolar AS dan ekonomi AS bertambah baik.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments