Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Crypto Corner: The Sports Slice


Walaupun tidak terdapat jumlah yang besar dalam landskap sukan dan kripto sepanjang minggu lalu, masih terdapat beberapa tajuk utama yang sangat ketara. Coinbase mendapati diri mereka rakan kongsi sukan bukan tradisional yang baharu, hanya beberapa minggu selepas memastikan NBA sebagai rakan kongsi, dan token peminat mungkin semakin meningkat.

Hanya terdapat beberapa cerita yang menjadi berita minggu ini, jadi mari kita lihatlah tindakan yang kami lihat sepanjang minggu lalu dalam dunia sukan dan penglibatan crypto.

The Sports Slice

Perkongsian Esports Terbaru Coinbase

Esports terus dilihat sebagai kategori perkongsian "endemik" untuk pertukaran mata wang kripto dan platform. Sehingga kini, Coinbase telah bekerjasama dengan pihak seperti BIG, Evil Geniuses dan penganjur kejohanan esport utama ESL Gaming.

Tambah satu lagi takuk pada tali pinggang Coinbase, kerana pertukaran menjamin perjanjian minggu lalu dengan pasukan organisasi esports Cecair. Coinbase akan berusaha untuk menyepadukan sokongan pembayaran crypto ke dalam pasaran dalam talian sedia ada Team Liquid. Selain itu, inisiatif penglibatan peminat dan pendidikan sekitar teknologi baru muncul akan menjadi titik fokus perkongsian.

Organisasi esports sehingga kini lazimnya mempunyai pergantungan tajaan tahap tinggi dalam model hasil mereka. Organisasi esport yang paling terkenal, seperti FaZe dan 100 Thieves, telah dapat membuat pelaburan lanjut ke dalam kandungan, membolehkan mereka mempunyai lebih banyak cara untuk menjual pendedahan jenama dalam tawaran perkongsian. Walau bagaimanapun, org kuasa lain seperti TSM telah melakukan kerja yang sangat baik juga.

Sementara itu, pertukaran dan platform kripto menunjukkan peningkatan keupayaan dalam mencari wang penajaan yang diperlukan untuk mengunci tawaran ini. Organisasi yang disebut di atas TSM mendapatkan perjanjian 10 tahun yang mencecah $200+ juta dengan FTX (yang telah mengalami penajaan sukan tahun ini) pada awal tahun ini, sebagai sebahagian daripada hak penamaan yang bersejarah perjanjian yang belum dipadankan pada tahap itu dalam sukan.

Socios.com Memecahkan Dua Sukan Menegak Baharu: MLS & NFL

NFL bukanlah liga yang paling menerima dalam sukan apabila melibatkan penglibatan kripto dan interaksi. Liga sukan warisan mampu menjadi konservatif, tetapi dalam landskap yang berubah hari ini, berapa lamakah mereka akan menunggu sehingga hasil penajaan yang berpotensi menjadi terlalu banyak untuk ditentang?

Mungkin tidak lama. Pada awal tahun ini, banyak pasukan dan atlet individu sedang meneroka tawaran berpotensi, jalan baharu untuk projek NFT dan banyak lagi. Walau bagaimanapun, pada masa September tiba, bunyi bising terlalu kuat dan liga menghentikan pada dasarnya semua aktiviti berkaitan kripto. Walau bagaimanapun, minggu ini, satu perjanjian baharu datang ke dalam lipatan yang boleh menandakan perubahan dalam arus.

Kraft Sports & Entertainment, kumpulan pemilikan New England Patriots NFL dan New England Revolution MLS, menandatangani berurusan dengan Socios.com. Langkah itu ialah Socios.com yang pertama kali menceburi MLS dan NFL. Liga pada umumnya berada di puncak untuk mengeluarkan platform NFT seluruh liga NFL dengan kerjasama Dapper Labs, yang dijangka sebelum Super Bowl Februari. titik tumpuan untuk platform. Skop penuh perjanjian dengan Kraft Sports & Entertainment masih belum didedahkan. Selagi main-untuk-dapatkan dan NFT terus berkembang, harapkan teknologi kripto dan blockchain menjadi tunjang utama dalam perbualan sekitar esukan dan permainan.

Token Peminat Pasukan Sukan Akan Datang Ke Pertukaran Utama?

Bercakap tentang token peminat, salah satu pertukaran terbesar dalam kripto boleh memanaskan badan untuk menyokong token peminat. Socios.com dan Manchester City mungkin baru sahaja mendapat peluang dalam ruang token peminat, kerana pertukaran kuasa besar Binance mengumumkan minggu ini bahawa ia akan menyokong token CITY Man City.

Dalam kenyataan akhbar Binance , bursa mengumumkan bahawa ia akan menyokong dagangan untuk token CITY dengan pertukaran USDT, BNB, BTC dan BUSD. Pertukaran itu juga memperkenalkan sokongan untuk token ENS Ethereum Name Service. Berikutan pengumuman itu, token CITY hampir dua kali ganda dalam masa beberapa jam, melonjak daripada $14.50 kepada sekitar $25.45 dalam masa yang singkat. Token itu telah kembali ke bumi dan didagangkan di sekitar julat harga yang sama sebelum siaran akhbar.

Bolehkah pergerakan itu memberi isyarat lebih banyak token peminat disokong pada Binance, atau bursa utama lain? Penglibatan dan minat Binance dalam sukan terus meningkat, apabila pertukaran menjamin perkongsian dengan kelab utama Serie A Lazio baru bulan lepas.

Bacaan Berkaitan | NFT Secara Ringkas: Kajian Mingguan

Token CITY Manchester City, dikeluarkan dengan kerjasama Socios.com dan Chiliz (CHZ), mencatatkan lonjakan ketara pada berita bahawa bursa utama Binance akan menyokong perdagangan token tersebut. | Sumber: CITY-USD di TradingView.com

Bacaan Berkaitan | Perdana Menteri India Mengadakan Mesyuarat Kripto, Mendesak Larangan Iklan Mengelirukan

Imej yang ditampilkan daripada Pexels, Carta daripada TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments