Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Dapatkan Bitcoin sebanyak $ 46,000 Muncul di Double Top Breakdown Woes
 Iklan

Bulls Bitcoin harus bersedia menghadapi kejutan sebagai pertemuan petunjuk teknikal yang siap untuk menghantar harga cryptocurrency kepada $ 46,000.

Menurut penganalisis pasaran bebas Jonny Moe, BTC / USD kadar pertukaran risiko menurun ke tahap tersebut kerana ia menurun di bawah tingkat harga dua corak teknikal klasik: Double Top dan Turun Segitiga. Itu meningkatkan kebarangkalian untuk memperbetulkan pembetulan penurunan berdasarkan bagaimana peniaga menafsirkan petunjuk teknikal klasik.

Bearish Confluence

Dalam retrospeksi, Bitcoin mengesahkan corak double top setelah mencapai tahap tinggi dua kali berturut-turut dengan penurunan sederhana antara kedua puncak . Penurunannya di bawah tahap garis leher bahagian atas menunjukkan arah penjualan yang berpotensi lebih jauh, dengan sasaran harga terletak sejauh ketinggian dua kali ganda.

Itu kira-kira meletakkan Bitcoin dalam perjalanan ke $ 46,000, kata Mr. Moe.

 Bitcoin , cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 480

Bitcoin menyaksikan $ 46,000 sebagai sasaran penurunan utamanya setelah mengesahkan formasi double top. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Sementara itu, Bitcoin menunjukkan tanda-tanda keluar dari pola Segitiga Menurun . Kejatuhan cryptocurrency di bawah garis arah aliran rendah pada hari Rabu mengubah Mr Moe mengenai isyarat penurunan pertemuan di samping penunjuk Double Top. Dia menyatakan bahawa para pedagang dapat menganggap pelarian Segitiga sebagai petunjuk tambahan untuk mempersiapkan kedudukan mereka ke arah $ 46,000.

"Sebut saja puncak dua, namakan segitiga menurun, tetapi bagaimanapun juga, masih menargetkan kawasan $ 46k pada saat pemecahan," penganalisis berkata, sambil menambah:

"Kami keluar dari kedudukan teratas, tetapi kami mendapat sekurang-kurangnya sokongan awal pada tahap mendatar $ 52k. Akan mengambil nasihat saya sendiri dan mundur untuk melihat bagaimana reaksi kita. Seluar pendek ditutup buat masa ini; kembali ke rata. ”

Lebih Banyak Panggilan Downside untuk Bitcoin

Risiko penurunan di pasaran Bitcoin juga muncul dari potensi penurunan, corak pembalikan kenaikkan harga tetapi kini berada di tengah-tengah pembentukannya. Penganalisis pasaran Vince Prince melihat struktur itu dalam penganalisisnya pada hari Rabu, dengan menyatakan bahawa bitcoin boleh menuju ke titik di mana garis arah aliran atas dan bawah Wedge bersatu.

 Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT "width =" 980 "height =" 403

Tahap Bitcoin untuk ditonton, seperti yang diketengahkan oleh penganalisis Vince Prince. Sumber: BTCUSD di TradingView.com

Titik penumpuan trendlines terletak di kawasan $ 50,000-51,000. Bitcoin menjangka akan jatuh di dalamnya sebelum mencuba kenaikan harga. Sementara itu, sebarang penurunan lebih lanjut untuk cryptocurrency akan membuat peniaga menonton kawasan $ 46,000 yang sama dengan sasaran penurunan seterusnya.

"Sekarang, ini tidak bermaksud Bitcoin menurun sepenuhnya," tambah Mr Prince. ‘ akan menjadi penting mengenai bagaimana cryptocurrency menghampiri sokongan yang lebih rendah dan bagaimana ia menguruskan kemungkinan peningkatan dari sana. Apabila lantunan ini dapat bertahan dengan cukup kuat, ia dapat menyebabkan penstabilan lebih jauh dan juga kemungkinan pembalikan. ”

Foto Sampul oleh John Fornander pada UnsplashSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments