Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Data Utara Keluarkan Prestasi Perlombongan Tahunan, Mencapai Pendapatan €220m – Bitcoinist.com


Pendapatan Data Utara telah mencecah paras 180-220 juta Euro tahun ini, menurut 2021 YTD pendedahan mereka. Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) firma itu, Aroosh Thillainathan, menyatakan kegembiraan firmanya untuk menyediakan kemas kini itu, yang datang selepas tempoh ketidakpastian mengenai laporan tahunan Data Utara. Laporan itu adalah yang pertama bagi Data Utara sejak memperoleh  Desentrik dan Bitfield.

Thillainathan kemudiannya menyatakan angka tersebut. Selain hasil sehingga EUR 220 juta, Data Utara menghasilkan EUR 100-125 juta dalam EBTIDA. Prestasi itu terikat dengan volum kuasa pengkomputeran berprestasi tinggi syarikat.

Meningkatkan kapasiti perlombongan BTC

Menurut laporan itu, Data Utara menyumbang kuasa perlombongan kepada blok blok Bitcoin dengan 17,000 pelombong ASIC setakat November 2021. angka telah meningkat secara berterusan sejak September apabila ia hanya mempunyai 7,000 ASIC.

Daripada 17,000 pelombong ASIC, 6200 adalah untuk pelanggan hos. Laporan YTD baru-baru ini juga meletakkan ASIC Data Utara pada 15% daripada 110,000 yang dirancang untuk dijalankan menjelang akhir tahun 2022.

Tahun ini, firma itu menjana 466 BTC daripada jumlah ASIC pada masa ini dalam talian, dengan 203 BTC dijana pada bulan November. Daripada jumlah ini, 405 BTC adalah untuk akaunnya dan 61 BTC untuk pihak ketiga. Selain itu, angka itu telah berkembang seiring dengan peningkatan bilangan pelombong.

Selain itu, laporan itu mengaitkan penjanaan BTC yang semakin meningkat kepada kadar hash yang semakin meningkat. Laporan kadar cincang YTD menunjukkan bahawa angka itu berada pada 1.7 EH. Sekali lagi, dari September, apabila angka ini berada pada 0.8 EH, terdapat pertumbuhan yang stabil dalam metrik.

Lebih daripada 20,000 ETH dilombong

Begitu juga, laporan itu menunjukkan kekayaan yang semakin meningkat dalam akaun altcoin firma. Kiraan semasa untuk populasi GPU Data Utara ialah 223,000. Angka itu telah meningkat daripada 120,000 GPU pada bulan Ogos. Pertumbuhan itu mewakili peningkatan 186% daripada pelombong tersebut pada separuh kedua 2021.

Begitu juga, Data Utara meningkatkan jumlah ETH yang dijana dan kuasa pencincangan dengan ketara. Daripada 3,110 ETH yang dijana pada Ogos, angka itu meningkat kepada 20,812 menjelang akhir November. Itu mewakili kenaikan 670% dalam pegangan.

Ia juga hampir dua kali ganda kuasa pencincangannya. Bermula pada 6.8TH pada Ogos, ia ditutup pada November pada 12.7 TH.

Northern Data ialah penyedia penyelesaian infrastruktur HPC yang terkenal. Pada bulan Ogos, ia memperoleh satu lagi firma perlombongan BTC Decentric Europe dengan harga EUR 365 juta. Ia juga memperoleh satu lagi firma perlombongan BTC, Bitfield. NV, untuk EUR 400 juta pada bulan September. Firma yang berpangkalan di Frankfurt itu dikenali sebagai salah satu pelombong Cryptocurrency terbesar di dunia yang banyak mempromosikan perlombongan tenaga hijau. Menurut syarikat itu, operasi perlombongannya hampir secara eksklusif berasaskan tenaga boleh diperbaharui.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments